گزارش بزرگداشت مرحوم آیت الله سید علی غیوری(ره)

شنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ در مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله سید علی غیوری(ره) که روز سه‌شنبه ۸ خردادماه ۱۳۹۷ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن و با حضور شخصیت‌های علمی و فرهنگی همچون حجت‌الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری؛ دکتر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و جمعی […]

شنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

IMG 8006در مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله سید علی غیوری(ره) که روز سه‌شنبه ۸ خردادماه ۱۳۹۷ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن و با حضور شخصیت‌های علمی و فرهنگی همچون حجت‌الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری؛ دکتر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از مدیران ارشد جمعیت هلال احمر و هیأت همراه برگزار شد، دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن؛ محسن رفیق دوست؛ حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر و دکتر مهدی محقق، رئیس هیأت مدیره انجمن به ایراد سخنرانی پرداختند.

IMG 7869

در ابتدای مراسم دکتر حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ضمن خوشآمدگویی به حضار، علما، استادان، فرهیختگان و دوستداران علم و دانش به ایراد سخنرانی پرداخت، وی گفت: اصفهان از دیرباز تاکنون به عنوان یکی از مراکز و کانون‌های مهم علمی مورد توجه  اهل علم و معارف، هنر و ادب  بوده است. شهری که در تاریخ و فرهنگ و تمدن اسلامی به «دارالعلم» شهرت یافته و دانشجویان و طلاب بسیاری را به جهت تلمذ و استفاده از محضر اساتید نامی آن شهر در رشته‌های مختلف به سوی خود جلب کرده است. شهری که چهره‌های درخشان تاریخی، ادبی و علمی همچون ابوالفرج اصفهانی، شیخ بهایی و میرداماد و… را در دامان خود پرورش داده است. حوزه علمیه آن از عهد صفویه به بعد، به عنوان یکی از مراکز مهمی علمی تشیع، نام‌آور و همواره منشأ خدمات فراوانی به علوم و اندیشه اسلامی بوده و تاکنون ستارگان بی‌شماری را به جامعه علم و فقاهت ارزانی داشته است.
یکی از این چهره‌ها و ذخایر علمی و فرهنگی و بقیه‌الماضین این شهر، آیت الله سید علی غیوری – رضوان الله علیه-  از سلاله نبی اعظم (ص) است. شخصیتی که حدود دو سال مقدمات علوم حوزوی را در آنجا فرا گرفت و نزد بزرگانی همچون آیت‌الله محمدجواد فریدنی اصفهانی تلمذ کرد. آن¬گاه برای ادامه تحصیل، به حوزه علمیه قم رفت و در دروس خارج فقه و اصول حضرات آیات: سیدحسین بروجردی، امام خمینی(ره)، سید محمد محقق داماد، گلپایگانی، مشکینی و شیخ عباسعلی شاهرودی شرکت و از خرمن دانش این بزرگان خوشه برچید.
فردی مؤمن و انقلابی که به تحصیل علوم و معارف دینی همت گماشت، در محضر اساتید فن به زانوی ادب نشست تا به مقام شامخ علمی و روحانی رسید و در حیات اجتماعی خود فردی تأثیرگذار بود. سلوک رفتاری‌اش به عنوان یک عالم شیعی از او در اذهان مردم به ویژه طلاب و دانشجویان نمونه والای یک معلم اخلاق را ساخت. او مبارزی انقلابی، رزمنده‌ای پر شور در دفاع مقدس و یاری‌دهنده ایتام بود.
مرحوم غیوری با توجه به نقش و اهمیت مؤسسات خیریه در ارتقای کیفیت زندگی و توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر، چندین مؤسسه خیریه تأسیس کرد. همچنین به منظور معرفی و نشر فرهنگ اسلامی در خارج از کشور به فعالیت‌های برون‌مرزی  روی آورد و مرکز آکادمی اهل‌بیت(ع) را در تانزانیا تأسیس و حوزه علمیه دارالمهدی(عج) و مسجد امام علی(ع) را به ‌عنوان نخستین مسجد شیعیان در منطقه رمیراه کشور رواندا ساخت.  آیت‌الله غیوری در زمینه امور عمرانی و فرهنگی و عام‌المنفعه نیز اقدامات مهمی در ایران انجام داد. در این راستا، مدارس، مساجد، حوزه‌های علمیه و کتابخانه‌های متعددی احداث کرد و بدین‌ترتیب کارنامه‌ای درخشان از فعالیت‌های نوع‌دوستانه در جهت حمایت از  اقشار آسیب‌پذیر  و ترویج علم از خود باقی گذاشت.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مفتخر است پس از گذشت چهار سال از رحلت این سید جلیل، یاد او را گرامی داشته و از شخصیت علمی و اخلاقی او تجلیل به عمل ‌آورد. خداوند، روح او را مشمول رحمت و مغفرت واسعه خود قرار دهد.

IMG 7919

سخنران دیگر این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر بود وی با قدردانی از انجمن مفاخر فرهنگی ایران به منظور گرامیداشت یاد و نام مفاخر، اندیشمندان و علماء کشور، این مجموعه را انجمن اهل علم، دانش و فضیلت دانست و گفت: در دنیایی که امروزه  به مال، ثروت و تجملات دنیایی ارج نهاده می‌شود، وجود چنین مجموعه‌هایی که علم و عالم را بدون هیچگونه توقعی همچون کسب ثروت و قدرت ارج می‌نهند مغتنم و قابل تقدیر است.
حجت الاسلام و المسلمین معزی سپس با تبیین اجمالی تفسیر سوره مبارکه عصر، کامیابی انسان را در گرو ۴ اصل اساسی دانست و خاطر نشان کرد: با نگاهی دقیق به کلام الهی می‌توان دریافت که ایمان، عمل صالح، سفارش به حق و توجه به صبر و پایداری سبب می‌شود که انسان از سرمایه عمرش بهترین بهره را برده و به کامیابی برسد.
وی با اشاره به ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله غیوری افزود: شخصیت مرحوم آیت الله غیوری نیز برگرفته از همین تعابیر بوده و به بیانی می‌توان ایشان را مرد عمل، علم و ایمان به شمار آورد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر سپس با یادآوری برخی از مهمترین فعالیت‌های آیت الله غیوری قبل و بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی افزود: مرحوم غیوری از همان ابتدای شکل گیری هسته‌های اصلی انقلاب اسلامی در کنار امام راحل (ره) حرکت کرد و در همه حال تا پایان عمر با عزت خود دست از فعالیت‌های اساسی و بنیادی برای تداوم و بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی بر نداشت.
وی در همین زمینه ادامه داد: حضور آیت الله غیوری در جبهه‌های جنگ به همراه فرزندان خویش و شهادت فرزند طلبه ایشان نمونه دیگری از روحیه انقلابی این عالم فقیه است که در مجموعه فعالیت‌های آن مرحوم می‌درخشد.
حضور مرحوم آیت الله غیوری در چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران موضوع دیگری بود که حجت الاسلام و المسلمین معزی به آن اشاره و تصریح کرد: آیت الله غیوری در چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی با عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر حمایت از ایجاد زمینه اشتغال در کشور، در آن دوران نیز به اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی توجه خاصی داشت.
حجت الاسلام و المسلمین معزی کرامت را ویژگی بارز آیت الله غیوری دانست و خاطر نشان کرد: رسیدگی به محرومان و طبقه ضعیف جامعه از اساسی‌ترین دغدغه‌های ایشان بود، به گونه‌ای که این مسئله سبب احداث و ایجاد ده‌ها مرکز خیریه، مراکز بهداشتی درمانی، مدرسه و دارالایتام از سوی آیت الله غیوری در مناطق محروم کشور شد.
وی با تاکید بر اینکه تاریخ نشان داده است که علما و روحانیون همواره مرجع و ملجاء محرومان و به ویژه مسلمانان جهان بوده‌اند تصریح کرد: این مهم را می‌توان در شخصیت آیت الله غیوری به منظور ایجاد و راه اندازی مراکز متعدد آموزشی در خارج از مرزهای کشور و به ویژه در آفریقا مشاهده کرد.
حجت الاسلام و المسلمین معزی در بخش بعدی سخنان خود با تبیین فعالیت‌های آیت الله غیوری در جمعیت هلال احمر گفت: ایشان بر اساس حکم امام خمینی(ره) که به رسیدگی به امور محرومان و مستضعفان جامعه اشاره دارد، همواره همچون پدری مهربان بود و برای رفع محرومیت از نقاط مختلف کشور تلاش و کوشش کرد.
وی با اشاره به اینکه آیت الله غیوری در دوران حیات خود از حوزه ها بهره برد و به جامعه بهره رساند خاطر نشان کرد: بررسی و مطالعه بخش‌های مختلف زندگی این عالم جلیل القدر می‌تواند درسی برای طلبه‌های جوان و دیگر علمای امروز جامعه باشد.
نماینده رهبر انقلاب در جمعیت هلال احمر نکته‌ای هم خطاب به طلاب عضو کانون‌های طلاب سازمان جوانان جمعیت هلال احمر عنوان کرد و گفت: طلاب عضو کانون‌های طلاب جمعیت هلال احمر نیز باید با الگو گرفتن از سه دهه خدمت خالصانه آیت الله غیوری، با همراهی و همدلی با مردم در کنار فراگیری علم و دانش به خدمت به نیازمندان بپردازند.

IMG 7950

در این مراسم، دکتر مهدی محقق، رئیس هیات مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با بیان اینکه مرحوم غیوری را ندیده است اما در وصف او شنیده است، گفت: بنابر‌آنچه که شنیده‌ام ایشان فقیه به معنای واقعی بودند و کسی بودند که علم را با عمل توأم می‌ساخت، مرحوم غیوری فقیه بودند و احاطه به کتاب (قرآن) و آیات الاحکام داشت و کسی که عالم، فقیه و دانشمند است به کتاب احاطه دارد.

وی گفت: کسی که مجتهد و فقیه است مجهز به علم و عمل هر دو است و مرحوم آیت‌الله غیوری(ره)، عالم حقیقی بوده و هم علم و هم عمل داشته است و خداوند باران‌های رحمت را بر او فرو بارد.

IMG 7777

همچنین محسن رفیق‌دوست با یادآوری چند خاطره از مرحوم آیت‌الله غیوری(ره)، بیان کرد: مرحوم غیوری روحانی، فاضل، دانشمند و روحانی مبارز و محور مبارزات در شهر ری بود. اولین آشنایی من با ایشان در بحث مبارزات جنوب شهر تهران در قبل از انقلاب بود. سپس در زمان انقلاب و پس از آن در هر کار خیری که در تهران شکل می‌گرفت و ماندگار شد نیز غیوری در آن شرکت داشت. تأسیس جمعیت تعاون غرب کشور، ایجاد مدارس در نقاط مختلف از جمله سیستان و بلوچستان تا اشنویه و تأسیس حوزه‌های علمیه خواهران و برادران را در مناطق سنی‌نشین که به ۸۵ مدرسه و ۶۹ حوزه علمیه می‌رسید و تربیت و رشد حدود  ۱۵هزار دانش آموز و ۱۲هزار طلبه حاصل زحمات اوست.
رفیق‌دوست با اشاره به ویژگی خاص مرحوم غیوری که فقدان آرامش در او به خاطر مشکلات زیردستان و مستمندان بود، گفت: کار خیری نبود که آقای غیوری بگوید دیگر نمی‌توانم انجام دهم و تا از نظر طبی منعش نکردند از این کارها دست نکشید.

او به ویژگی دیگر آیت‌الله غیوری یعنی ولایت‌مداری اشاره کرد و گفت: محکم پای ولایت می‌ایستاد و وقتی از امام(ره) صحبت می‌شد می‌فرمود آیا امام غیر از حسین زمان است.

گزارش تصویری