نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ در مراسم پنجاه و چهارمین سالگرد تأسیس شورای کتاب کودک که روز یکشنبه ۸ اسفند ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ الی ۱۸ برگزار شد، دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز به همراه خانم نوشآفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک) حضور داشتند و از برگزیدگان شعر، […]
در مراسم پنجاه و چهارمین سالگرد تأسیس شورای کتاب کودک که روز یکشنبه ۸ اسفند ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ الی ۱۸ برگزار شد، دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز به همراه خانم نوشآفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک) حضور داشتند و از برگزیدگان شعر، داستان و ترجمه در عرصه ادبیات کودک و نوجوان قدردانی کردند.
در ابتدای این مراسم ژاله فروهر با یاد بزرگ بانوی ادبیات ایران توران میرهادی، از دکتر نوش آفرین انصاری دعوت کرد که درباره گزیدهای از عملکرد شورای کتاب کودک در سال۹۵ سخنرانی کند.
دکتر انصاری گفت: ویرایش جلد هفدهم فرهنگنامه ادامه دارد و امیدواریم از پیشرفت مجموعه فرهنگنامه خبرهای خوشی را اعلام کنیم. برای استاد نورالدین زرین کلک هم پیام گرم میفرستیم و آرزوی طول عمر برای ایشان داریم.
وی افزود: آیا حضور فرهنگنامهها به معنای استفاده از آنهاست؟ آیا حبس نشدهاند؟ به نظر من باید بیشتر در اختیار کودکان و نوجوانان قرار گیرد. زیرا فرهنگنامه، کتاب آزادی است و باید سعی کنیم دربند نباشد. وی با اشاره به فعالیتهای خوبی که توسط وزارت ارشاد در این حیطه صورت گرفته است، گفت: در این زمینه حضور ادبیات به صورت دیجیتال در موزهها و مدارس طبیعت حائز اهمیت است و خوشحال هستیم که نام ایران در بین ۸۰کشور توسط فعالیتهای فرهاد حسنزاده، پروین دولتآبادی، زهره قائینی و سحر ترهنده در دنیا مطرح شده است.
پس از سخنان وی از هما جدیکار، فاطمه چارهکار، مشکوه حاج نصرالله، زهرا فرمانی، حسین شیخرضایی و سحر ترهنده به عنوان یاران شورا با تقدیم لوح قدردانی شد. سپس علی میرفخرایی، آماری از فرهنگنامه در سال۹۴ ارائه کرد. سپس با حضور ایران گرگین از اکبر نعمتی آیین از اعضای هیأت مدیره شورا قدردانی شد. پس از ارائه گزارشی از خانه کتابدار کودک و نوجوان توسط ندا موحدیپور، ناهید جباری گزارش جامعی از اتفاقات سال۹۴ را ارائه کرد. در این گزارش تلاش نشر «با فرزندان» و نشر «ماهی» مورد توجه قرار گرفته بود و در مجموع رشد کیفی کتابها نسبت به سال قبل مورد تأکید قرار گرفت.
سپس زهره حیدری، برگزیده چهارمین جایزه عباس یمینی شریف را معرفی کرد. این جایزه به کتاب «یک راه کوتاه تا ماه» اثر شاهین رهنما از انتشارات پیدایش تعلق گرفت که لوح برگزیده شعر این دوره کتاب برگزیده شورای کتاب کودک نیز به شاهین رهنما برای این اثر اهدا شد.در این بخش از اسدالله شعبانی برای کتاب شعر «ای میهن من ایران» و از حمیدرضا شکارسری سراینده کتاب «تلنگر بارانی» قدردانی شد. در بخش داستان، لوح تقدیر به کتاب «امپراتور کوتوله سرزمینی لیلیپوت» اثر جمشید فانیان و «اقلیم هشتم» اثر محسن هجری و ترجمه کتاب «پسری که تا ماه بالا رفت» از شهلا انتظاریان ترجمه «بابا بزرگ سبز من» از مینا پورشعبان، «مادر جون چرا اسپند یادت رفته» از پروین علیپور، ترجمه «فراتر از یک رؤیا» از زهره قائینی ترجمه «من، من هستم» ناهید معتمدی، ترجمه «کی از کتاب بد گنده میترسد؟» از محبوبه نجفخانی، داستان «قصه طوطی خانم و آقای بازرگان» از فرهاد حسنزاده، کتاب «آرش کماندار» از محمدهادی محمدی قدردانی شد و در این بخش لوح برگزیده داستان به فرهاد حسنزاده با داستان «زیبا صدایم کن» اهدا شد که نامزد جایزه هانس کریستین آندرسن ۲۰۱۷ نیز هست.
سپس کیوان عبیدی آشتیانی مترجم داستان «زیر نور ماه شیشهای، یک مرثیه» و فرزاد فربد مترجم داستان اقیانوس انتهای جاده و محبوبه نجفخوانی مترجم «آبشار یخ» اثر نسرین وکیلی نویسنده «وحشی» و رضی هیرمندی مترجم «مشق شبم را ننوشتم چون…» قدردانی شدند.
در بخش غیر داستان نیز عباس جهانگیریان با کتاب «پسر، نان و نمک»، ابراهیم اصلانی با کتاب «گاهی زندگی اندیشهها و روزهای نوجوانی»، فرح یزدی فرمند هم کتاب «نقاشیهای هیچی هیچی» قدردانی شدند و لوح برگزیده این بخش به هانیه فکور مترجم «خرس کوچولو درخت آروزها» رسید.
در بخش تصویرگری، تصویرگر کتاب «ساندویچساز مودم اسبی باف»، و غزاله بیگدلو برای کتاب «کارت دعوت داری موش موشک» و سپهر حاجآبادی برای کتاب «مجموعه الگوهای جادویی» و محمد صادق برای «پسر طبیعت» و لیدا معتمد برای کتاب «من حرفی دارم که فقط شما بچهها باور میکنید» لوح تقدیر گرفتند و لوح برگزیده تصویر به کاظم طلایی مدیر هنری کتاب «راه و چاه» رسید.
در این مراسم احمد مسجدجامعی، حجتالاسلام والمسلمین هادی خامنهای، رضا بابک ، ناصر آویژه و سید محمود دعایی حضور داشتند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.