همایش خاور‌شناس برجسته‌ پروسی در برلین

تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ همایشی با عنوان «مطالعاتی درباره‌ی جان گاتفرید وتشتاین: دستنوشته‌ها، سیاست‌ها و مطالعات خاورشناسی» در تاریخ۳۰ بهمن تا ۲ اسفند ۱۳۹۳ در برلین برگزار می‌شود. همایشی با عنوان «مطالعاتی درباره‌ی جان گاتفرید وتشتاین(۱۹۰۵-۱۸۱۵): دستنوشته‌ها، سیاست‌ها و مطالعات خاورشناسی[۱]» در تاریخ ۱۹ تا ۲۱ فوریه‌ی ۲۰۱۵(۳۰ بهمن تا ۲ اسفند […]

تاریخ ایجاد :

دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳

perosi

همایشی با عنوان «مطالعاتی درباره‌ی جان گاتفرید وتشتاین: دستنوشته‌ها، سیاست‌ها و مطالعات خاورشناسی» در تاریخ۳۰ بهمن تا ۲ اسفند ۱۳۹۳ در برلین برگزار می‌شود.

همایشی با عنوان «مطالعاتی درباره‌ی جان گاتفرید وتشتاین(۱۹۰۵-۱۸۱۵): دستنوشته‌ها، سیاست‌ها و مطالعات خاورشناسی[۱]» در تاریخ ۱۹ تا ۲۱ فوریه‌ی ۲۰۱۵(۳۰ بهمن تا ۲ اسفند ۱۳۹۳) توسط بخش خاور‌شناسی کتابخانه‌ی دولتی برلین[۲] با همکاری مؤسسه‌ی خاور‌شناسی دانشگاه لایپزیک[۳] برگزار می‌شود. این همایش به منظور دویستمین سالگرد تولد خاور‌شناس برجسته، دیپلمات و مجموعه‌دار نسخ خطی- جان گاتفرید وتشتاین- برگزار می‌شود.
برای آگاهی بیشتر با آقای «کریستف راخ[۴]» به نشانی زیر تماس بگیرید.
christoph_rauch@sbb.spk-berlin.de
درباره‌ی جان گاتفرید وتشتاین
دکتر جان گاتفرید وتشتاین(تولد: ۱۸۱۵/۱۱۹۴ خورشیدی؛ وفات: ۱۹۰۵/۱۲۸۴ خورشیدی)، یک خاورشناس و دیپلمات پروسی[۵] بود. او کنسول امپراتوری پروس در دمشق دوره‌ی عثمانی و یک مستشرق دانشگاهی بود. او از سال ۱۸۴۸/۱۲۲۷ خورشیدی تا ۱۸۶۲/۱۲۴۱ خورشیدی کنسول بوده است و در سال ۱۸۶۰/۱۲۳۹ خورشیدی از طرف مسیحیان سوریه میانجی‌گری کرده است.
از زمانی که او دانشجویِ عرب‌شناسی معروف به‌نام « هاینریخ لبرخت فلایشر[۶]» بود مطالعات خاورشناسی خود آغاز نمود و خود به یکی از شخصیت‌های مطرح مطالعات خاورشناسی در آلمان قرن نوزدهم تبدیل گردید.
صرف‌ نظر از تألیفات و مهارتش در ارتباطات عمومی به عنوان دیپلماتی پروسی در دمشق(۱۸۶۱-۱۸۴۹) و بعداً به عنوان پژوهشگر شخصی در برلین، تماس‌های نزدیکی با بسیاری از هم‌عصران مشهور خود داشت. بخش‌های مهمی از مکاتبات وی در کتابخانه‌ی دولتی برلین نگهداری می‌شود. این اسناد شواهد خوبی از ارتباطات گسترده‌ی او با هم‌عصرانش است.
او در جمع‌آوری نسخ خطی اسلامی بسیار حریص بود و منابعی مهمی که او گرد آورد کمک شایان ذکری به کتابخانه‌های توبینگن[۷]، لایپزیک و برلین نمود.
زندگی و علائق متعدد وتشتاین می‌تواند نقطه‌ی آغازینی باشد برای بررسی جنبه‌های مختلف پژوهش و دیپلماسی در قرن نوزدهم.  موفقیت‌های شخصی و فردی این خاور‌شناس را می‌توان در یک ظرف بزرگ‌تر مورد بررسی و تفحص قرار داد.
اهداف همایش
§     وتشتاین و تاریخ مجموعه‌های نسخ خطی در اروپا؛
§     گرد‌آوری نسخ خطی خاورمیانه در قرن نوزدهم؛
§     مطالعات نسخ خطی عربی در قرن نوزدهم؛
§     نقش و جایگاه وتشتاین در مطالعات خاور‌شناسی؛
§     وتشتاین و علاقه‌ی اروپاییان به‌ویژه دولت پروس به خاورمیانه؛
§     روابط و ارتباطات وتشتاین در دمشق؛
§     مخاطرات اقتصادی وتشتاین در سوریه؛
§     بررسی مجموعه‌های وتشتاین در توبینگن، لایپزیک و برلین.
مهلت ارسال چکیده‌ی مقالات
علاقه‌مندان تا ۳۱ می ۲۰۱۴(۱۰ خرداد ۱۳۹۳) وقت دارند که طرح تحقیقاتی خود را که شامل عنوان، چکیده و سوابق کاری(رزومه) است تنها از طریق ای.میل به نشانی زیر بفرستند.
christoph_rauch@sbb.spk-berlin.de
قصد بر این است که هزینه‌‌های مسافرت به متقاضیان پذیرفته‌شده پرداخت شود. البته این امر منوط به بودجه‌ی موجود می‌باشد. پذیرش متقاضیان مؤفق تا پایان ژوئن ۲۰۱۴(۹ تیر ۱۳۹۳) به آنان اعلام خواهند شد.
تماس‌ها
Boris Liebrenz (University of Leipzig, Research Assistante at Oriental
Institute) Christoph Rauch (Berlin State Library, Head of Oriental Department)
برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی زیر رجوع کنید.
http://staatsbibliothek-berlin.de/die-staatsbibliothek/abteilungen/orient/aktuelles