همایش حامیان نسخ خطی در مشهد برگزار شد

تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۰۸ آذر ۱۳۹۰ در این همایش که با حضور استادان و پژوهشگران نسخ خطی کشور ۲۹ آبان ماه سال جاری در مشهد برگزار شد، نسخه شناسان به تبیین نظرات خود پرداختند و از شخصیت‌های تجلیل شده در همایش به نیکی یاد کردند. محمدهادی زاهدی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موز‌ه‌ها و مرکز […]

تاریخ ایجاد :

سه شنبه, ۰۸ آذر ۱۳۹۰

hamian-nosakhدر این همایش که با حضور استادان و پژوهشگران نسخ خطی کشور ۲۹ آبان ماه سال جاری در مشهد برگزار شد، نسخه شناسان به تبیین نظرات خود پرداختند و از شخصیت‌های تجلیل شده در همایش به نیکی یاد کردند.

محمدهادی زاهدی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موز‌ه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این همایش ضمن توضیحی درباره چگونگی وقف آثار خطی به کتابخانه آستان قدس افزود: در سال‌های اخیر بسیاری از بزرگان، کتاب‌های خطی خویش را به این کتابخانه اهدا کرده‌اند که در رأس آنان، رهبر فرزانه انقلاب قرار دارند که دوازده هزار نسخه را به این کتابخانه اهدا کرده‌اند.

حجت‌الاسلام محمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اظهار داشت: در فضای تکنولوژی زده امروزی، که با روح کار معنوی و نسخه‌پردازی کاملا بیگانه است، نسخه‌شناسان می‌بایست بیش از پیش مورد حمایت قرار بگیرند و باید فضایی ایجاد شود تا حامیان نسخ خطی، در فضای بیرون از همایش‌هایی این‌چنینی نیز مورد توجه باشند. وی ضمن اشاره بر اهمیت کتابت در اسلام افزود: تمدن اسلامی، تمدن نوشتار و کلمات است و حمایت از این نسخ در واقع حمایت از میراث اسلامی است.

همچنین سید صادق حسینی اشکوری، رئیس مرکز احیای تراث اسلامی در سخنانی ضمن تجلیل از فضایل و توجه استاد کاظم شانه‌چی به مبحث فهرست‌نگاری، گفت: مرحوم شانه‌چی، عالمی است که از جهات مختلف قابل مطالعه است ولکن از منظر فهرست‌نگاری چنان که باید معرفی نشده است. اشکوری در ادامه گفت: از نظر من استاد شانه‌چی از دو بعد دارای قابلیت مطالعه است، اول از نگاه تحصیلات بسیار ممتاز حوزوی که ایشان طی کرده و دوم از نگاه متانت و دقت نظر که باعث شد اثر شتابزده‌ای از ایشان نبینیم.

دکتر مهدی محقق، رئیس پیشین بخش نسخه‌های خطی کتابخانه ملی ضمن توضیح در مورد سیر تاریخی جمع‌آوری، فهرست‌نویسی و نگهداری نسخه‌های خطی در کتابخانه ملی گفت: در آن سال‌ها یعنی سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۰ که من مسئول بودم هیچ کار دقیقی در مورد نگهداری نسخه‌های خطی صورت نگرفته بود و ما برای اولین بار در این زمینه اقداماتی انجام دادیم. وی همچنین درباره شخصیت‌های تجلیل شده در همایش و آثار و اقدامات شاخص آنان سخن گفت و در ادامه خاطراتی نیز در این باره بیان کرد.

در پایان این مراسم انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به پاس سالها خدمات ارزشمند این اساتید برجسته لوح تقدیری به خانواده ایشان اهدا نمود.

متن الواح