نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ پنجشنبه ٢٣ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ تالار هنر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامهرمز میزبان همایش ملی بزرگداشت ناخدا بزرگ پور شهریار رامهرمزی بود. به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامهرمز، این مراسم با حضور همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، حجت الاسلام سید […]
پنجشنبه ٢٣ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ تالار هنر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامهرمز میزبان همایش ملی بزرگداشت ناخدا بزرگ پور شهریار رامهرمزی بود.
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامهرمز، این مراسم با حضور همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، حجت الاسلام سید اسماعیل موسوی امام جمعه رامهرمز، مهندس شاهین خلیلی معاونت فرمانداری رامهرمز و حمداله آصفی، دکتر عبدالکریم مشایخی، دکتر عبدالحسین کنین، دکتر مهرداد کریمی از استادان و تاریخ پژوهان کشوری و همچنین جمع پرشور علاقهمندان به فرهنگ و هنر برگزار شد.
سید علی محمد طباطبایی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامهرمز، ضمن خوش آمدگویی به حاضران از تلاشهای بیوقفه ستاد برگزاری همایش ناخدا بزرگ تقدیر کرد.
در ادامه این همایش دکتر حمداله آصفی به عنوان اولین سخنران و سپس دکتر عبدالکریم مشایخی به عنوان دومین سخنران همایش به بررسی و نقد کتاب عجایب هند تألیف ناخدا بزرگ رامهرمزی پرداختند.
اجرای موسیقی در دو نوبت صبح و عصر از جمله برنامههای جذاب این همایش بود، اما حضور اتفاقی یک جهانگرد جوان، که ایرانگردی خود را بیش از ۵٠ روز پیش از استان هرمزگان آغاز کرده بود، بر جذابیتهای همایش افزود.
در ادامه عبدالحسین کنین به عنوان سومین سخنران به ارائه مقاله و سخنرانی پرداخت. دکتر کنین ضمن تمجید از ناخدا بزرگ پور شهریار رامهرمزی و بیان سختیهای دریانوردی اظهار کرد: دریانوردی کاری بس دشوار و پرمخاطره است که از همهکس برنمیآید و کسی که بهعنوان ناخدا در شناوری مسؤولیت آن را به عهده میگیرد باید حافظ جان خدمه و محموله آن باشد.
وی ادامه داد: بنا به گفته مورخان، سابقه دریانوردی ایرانیان به دوره هخامنشیان و ساسانیان میرسد و پرشکوهترین سند دریانوردی ایرانیان جنگهای عظیم دریایی بین ایران و یونان در دوره هخامنشیان بوده است.
این استاد و مدرس دانشگاه تصریح کرد: در دوره اسلامی نیز بندرهای با عظمتی چون سیراف، بخیرم، مهربان، جنابه و… وجود داشت که نشانه دریادلان ایرانی همچون ناخدا بزرگ پور شهریار رامهرمزی بوده است که با کشتیهای بادبانی خود دریاها و اقیانوسها را میپیمودند.
عضو هیأت علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر افزود: آثار فرهنگی به جا مانده در بندرهای اندونزی، مالزی، هند و همچنین در سواحل شرقی آفریقا ازجمله سواحل کنیا، زنگبار و سومالی همگی دلالت بر سابقه دریانوردی ایرانیان در خلیجفارس و سایر دریاها دارد.
کنین در پایان گفت: امروزه وارثان این دریادلان، جوانانی هستند که پهنه خلیجفارس و دریای عمان و اقیانوس هند را درمینوردند تا نام ایران و ایرانی و خلیجفارس برای همیشه جاودان بماند.
مراسم با سخنرانی و ارائه مقاله دکتر مهرداد کریمی، دکتر محمد شکری و ارائه نقد خانم سوسن کلانتر هرمزی از کتاب عجائب هند ادامه یافت.
در پایان این همایش به ۲۰ نفر از استادان، پژوهشگران و محققین و مجریان این همایش از سوی ستاد برگزاری همایش، تندیس و لوح تقدیر اهداء شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.