مرتضی محسنی در آئین بزرگداشت «حکیم نظامی» در شهرستان «نور» مطرح کرد:

«هفت پیکر» حاوی اندیشه «آرمان شهری» حکیم نظامی است

مرتضی محسنی دانشیار زبان و ادب فارسی دانشگاه مازندران در آئین بزرگداشت «حکیم نظامی» در شهرستان «نور»گفت: حکیم نظامی در «هفت پیکر» با نوعی گرایش آرمان گرایانه و با توجه به نَفس زندگی، به بیان اندیشه آرمان شهری خود پرداخته است. دانشیار زبان و ادب فارسی دانشگاه مازندران اظهار کرد:حکیم نظامی در پی آن است […]

مرتضی محسنی دانشیار زبان و ادب فارسی دانشگاه مازندران در آئین بزرگداشت «حکیم نظامی» در شهرستان «نور»گفت: حکیم نظامی در «هفت پیکر» با نوعی گرایش آرمان گرایانه و با توجه به نَفس زندگی، به بیان اندیشه آرمان شهری خود پرداخته است.
دانشیار زبان و ادب فارسی دانشگاه مازندران اظهار کرد:حکیم نظامی در پی آن است که جان و جهان تازه ای را دراندازد و به عبارتی به دنبال حرکت از «بود» به سوی «نمود» است. حکیمانی چون نظامی به دنبال دنیایی تازه و فراتر از زندگی معمول و مرسوم اند تا در قالب این جهان نو، روح پاک بشری را به آرمان های متعالی متصل نمایند.چرا که روح های پاک و تازه همیشه در صدد آن هستند که وضع تازه ای را حاکم نمایند.
محسنی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از نظر حکیم نظامی، زندگی را دوامی نیست، لذا در «هفت پیکر» با بیان داستان بهرام گور تأکید می کند که چون با مرگ، پایان زندگی فرا می رسد، ضروری است که به گونه ای زندگی کنیم که این حیات و زندگی توأم با سعادت و مهر باشد.
او تأکید کرد: حکیم نظامی در«هفت پیکر» تصریح می کند که یکی از راه های نجات بشر آن است که بزرگان از نظامات مدون گذشته الگو بگیرند تا بتوانند آرمان شهر را برای عموم مردم وجامعه به منصه ظهور رسانند.