نقد و بررسی کتاب «اسماعیلیه بدخشان»

تاریخ ایجاد : شنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۶ نشست علمی بررسی و نقد کتاب «اسماعیلیه بدخشان» شنبه ۲۰ آبان‌ماه ۱۳۹۶ برگزار می‌شود. نشست علمی بررسی و نقد کتاب گروه تاریخ جریان‌های فکری جهان اسلام با موضوع «اسماعیلیه بدخشان» با حضور دکتر مهدی محقق، جلال بدخشانی و مریم معزی مؤلف کتاب برگزار می‌شود. بدخشان، در پسا کوه‌های […]

تاریخ ایجاد :

شنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۶

neshast naghd barresi esmaeilie badakhshanنشست علمی بررسی و نقد کتاب «اسماعیلیه بدخشان» شنبه ۲۰ آبان‌ماه ۱۳۹۶ برگزار می‌شود.

نشست علمی بررسی و نقد کتاب گروه تاریخ جریان‌های فکری جهان اسلام با موضوع «اسماعیلیه بدخشان» با حضور دکتر مهدی محقق، جلال بدخشانی و مریم معزی مؤلف کتاب برگزار می‌شود.

بدخشان، در پسا کوه‌های گردن فراز هندوکش و پامیر، بر بام دنیا، بسیار نزدیک و بسیار دور از تمدن‌های کهن آسیا (ایران، ورارود، هند و چین) جای دارد. سرزمینی دشوار گذر و دشوار زیست که از دیرباز پناهگاه رانده شدگان تمدن‌های همسایه بود تا سرزمینی فراخ، درخور کشور گشایان. فاتحان آمدند و رفتند و آیین شان کمتر ماند، اما آموزه‌های نوین بیشتر با پناه جویان بدان دیار پای نهاد. پیروان مخمسه، اسماعیلیان نخستین، داعیان فاطمی، دوازده امامیان، نزاریان گریخته از پیش مغولان، محمد شاهیان، قاسم شاهیان و دراویش صوفی از ایران، ورارود و هند بدین سرزمین پناه آوردند.

آرا و آداب تازه واردان همچون خوانی گسترده شد. آنچه از باورهای آنان با کهن اندیشه‌های این سرزمین سازگار بود یا توانست خود را با آن همساز گرداند بر جای ماند و آنچه همسویی نیافت، فراموش شد. برجای ماندگان، سایه به سایه یکدیگر نماندند، با هم آمیختند و آیینی مردمی پدید آوردند که در اسماعیلیه بدخشان بازتاب یافت.

کتاب «اسماعیلیه بدخشان» در هشت فصل تنظیم شده است. سرزمین بدخشان، از اسلام تا اسماعیلیه نخستین در بدخشان، آثار آیین‌های پیش از اسلام، اسماعیلیه فاطمی در بدخشان، نزاریان در بدخشان، محمد شاهیان در بدخشان، باورهای مذهبی در بدخشان و قاسم شاهیان در بدخشان فصل‌های کتاب را شامل می‌شود.

این نشست شنبه ۲۰ آبان‌ماه ۱۳۹۶ از ساعت ۱۶ الی ۱۸ در پژوهشکده تاریخ اسلام واقع در خیابان ولیعصر، خیابان عباسپور، خیابان برادران، کوچه شهروز شماره ۹ برپا خواهد شد.