نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نشست «حکیم نظامی و شعر شاعران امروز» از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با همکاری دفتر شعر، سرود و موسیقی سازمان صدا و سیما، شنبه بیستم اسفندماه در تالار آیینه انجمن برگزار شد. محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی در این نشست گفت: حکیم نظامی شاعر شناخته شده ای در […]
نشست «حکیم نظامی و شعر شاعران امروز» از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با همکاری دفتر شعر، سرود و موسیقی سازمان صدا و سیما، شنبه بیستم اسفندماه در تالار آیینه انجمن برگزار شد. محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی در این نشست گفت: حکیم نظامی شاعر شناخته شده ای در جهان فرهنگی و ادبی ما است از آن جهت که شعر و اندیشه او همواره راهبر بسیاری از جویندگان طریق حکمت و معرفت ادبی است. او افزود: هویت این شاعر بزرگ را نمی توان از فرهنگ ایرانی دور نمود چرا که او خود را فرد ایرانی و علاقمند به ایران زمین معرفی کرده تا جایی که همه جای جهان را تن خود و جان خود را از آن ایران می داند، آنجا که می گوید:
همه عالم تن است و ایران دل نیست گوینده زین قیاس خجل
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تأکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پاسداشت حکیم نظامی و یکایک مفاخر ایران و برای معرفی آنها در داخل و خارج از کشور از هیچ اقدامی فروگذار نخواهند کرد. از اینرو در هفته بزرگداشت این حکیم بزرگ پارسی، در تهران، سراسر استان ها و اکثر نمایندگی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برنامه های گوناگونی اجرا شده و اکنون نیز در حال اجراست. شالویی تصریح کرد: ما در جهان امروز به تمامی به معارف و اندیشه مفاخر فرهنگی مان احتیاج داریم چرا که دنیای کنونی غرق در تاریکی و گمراهی و نیازمند به روشنگران چون حکیم نظامی و حکمای ایرانی و اسلامی است که از معارف وحیانی بهره بردهاند و مردم را با ابزار هنری «شعر» راهنمایی و هدایت کرده اند. بنابراین نظامی و حکیم نظامی ها همواره مورد علاقه و توجه ما هستند. در ادامه این نشست ادبی، علیرضا قزوه رئیس دفتر شعر، سرود و موسیقی سازمان صدا و سیما نیز طی سخنان کوتاهی اظهار کرد: ما ایرانیان به مرزهای جغرافیایی، تاریخی و به جهان علم احترام می گذاریم. به ترکانی که به فارسی شعر گفته اند و به حکیم نظامی که هرچه سروده، فارسی بوده است احترام می گذاریم. همچنین به بیدل دهلوی که هر چه شعر دارد به فارسی است؛ احترام می گذاریم. او ادامه داد: شاعران بزرگی همانند حکیم نظامی در ابیات و اشعار خود به ایرانی بودنشان افتخار کرده اند. زبان فارسی زبان پهلوانان و بزرگان و متعلق به همه جهان است. حکیم نظامی پارسی سراست و به همه ملت ها و فرهنگ ها احترام گذاشته است. ما شعر نظامی را بی واسطه می خوانیم و از آن لذت می بریم چراکه او شاعر فارسی زبان است. در ادامه جمعی از شاعران و ادیبان معاصر با خوانش غزل، مثنوی و بهاریه ها یاد حکیم نظامی و پایان فصل زمستان و فرارسیدن بهار طبیعت را گرامی داشتند. در بخش پایانی این نشست ادبی نیز با حضور رئیس انجمن آثار ومفاخر فرهنگی و رئیس دفتر شعر، سرود و موسیقی سازمان صدا و سیما، از لوح فشرده موسیقایی اشعار حکیم نظامی رونمایی شد.