نشست علمی با موضوع «نقش و جایگاه آثار و مفاخر فرهنگی با تمدن نوین اسلامی» در انجمن برگزار شد

تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۱ فروردین ۱۳۹۱ دیروز ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۱ در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نشست علمی با حضور دکتر محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر، آقای حمید شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر محمد جواد ادبی، رئیس انجمن آثار و […]

تاریخ ایجاد :

دوشنبه, ۲۱ فروردین ۱۳۹۱

neshastkharejiدیروز ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۱ در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نشست علمی با حضور دکتر محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر، آقای حمید شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر محمد جواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، جمعی از هنرمندان و اندیشمندان خارجی و داخلی برگزار شد.

در این نشست دکتر محمد جواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، ضمن خیرمقدم از میهمانان به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: اگر بخواهیم از خیام، حافظ و سعدی تا شخصیت های دوران معاصر نقش و نگاری را مشاهده کنیم، در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران می بینیم و اگر بخواهیم ایران امروز را در یک نمای فرهنگی بر پایه اندیشمندان امروز بازشناسی کنیم، باز هم به انجمن آثار و مفاخر فرهنگی می رسیم.

آقای دکتر بهمن اکبری، رئیس مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی در این نشست از حضور مهمانان قدردانی و به معرفی آنان پرداخت.

آقای علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر نیز در این نشست گفت: انسانها در هر سرزمینی که زندگی می‌کنند مسلماً میراث‌دار نیاکان خود هستند و بدیهی است که خود نیز در طی زمان بر آن میراث خواهند افزود. ایرانیان مانند دیگر ملل کوشیده اند که میراث فرهنگی و تمدنی خود را حفظ و صیانت نمایند.

وی افزود: از آنجا که پیامبر اکرم (ص) خواستار صلح و سعادت برای جهانیان بودند، ما نیز به عنوان پویندگان راه آن حضرت برای بشریت چیزی جز صلح و سعادت نمی‌خواهیم، همانطور که نیاکان ما نیز این آرزو را داشتند.

رئیس فرهنگستان هنر اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران ذاتاً انقلابی فرهنگی است و ما با نوآوری و تجدد مخالف نیستیم ولی در زمینه عقاید دینی خود پایداریم، اما نام‌آوران این نوآوری و بدایع دو گونه هستند یا اهل ابداع هستند یا بدعت گذارند. گریز ما از بدعت گذاری به ابداع است و میراث ما این است که بشر را از بدعت به ابداع دعوت کنیم. شعر، حکمت، علم و همه شئونات ما در تحقق این معنی است.

آقای دکتر محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نام ایران از دیرباز همواره در طول تاریخ با علم، فرهنگ، دانش و هنر عجین بوده است، اما با پیروزی انقلاب اسلامی غرب به ویژه آمریکایی ها کوشیده‌اند که از ایران چهره‌ای متفاوت به دنیا معرفی کنند و نام ایران را با تبلیغات رسانه ای خود تداعی‌گر نام جنگ، سلاح‌های نظامی، خشونت و درگیری در دنیا جلوه دهند. اما واقعیت این است آنچه که در آموزه های دینی ما و آثار بزرگان و فرهیختگان این مرز و بوم مانند فردوسی، عطار، خیام، مولوی، سعدی، حافظ و … آمده، مقولات ارزشمندی چون مهر، محبت، دوستی، صفا، صمیمیت و عاطفه است که در آداب و رسوم ما تجلی یافته است.

بر اساس اسناد و مدارک تاریخی ایران طی صد سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده است، اگر جنگی هم بین این کشور با سایر کشورها درگرفته فقط بر اساس دفاع از سرزمین، عزت و کرامت ایرانیان بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: پیام انقلاب و امام (ره) ما پیام صلح، دوستی، آرامش و ارتباط صمیمانه با مردم دنیا بوده و این ارزشهای انسانی در هنر و ادبیات ما نیز تجلی یافته است.

دکتر حسینی افزود: ما در هر دیداری که تاکنون با وزاری فرهنگ کشورهای مختلف داشته‌ایم و یا در هر کشوری که حضور پیدا کرده ایم، برپایی برنامه های موسیقی، فیلم، تئاتر، نمایشگاه های کتاب و آثار هنری با استقبال مردم و اهل علم و تفکر مواجه بوده است و همگان تحت تأثیر این احساس و عاطفه قرار گرفته اند و خود با مقایسه‌ای اجمالی دریافته اند که تبلیغات غرب در مورد ایران چه میزان با واقعیت انطباق دارد. از این روست که غرب به ویژه آمریکایی ها علاقه ندارند ما از لحاظ فرهنگی حضوری فعال داشته باشیم.

آقای شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر سخنرانان این نشست گفت: در ایران گنجینه ای غنی از آثار مفاخر فرهنگی – هنری وجود دارد و کشور ما امروز به عنوان یکی از کشورهای ثروتمند درزمینه تولید آثارملی به شمار می‌رود.به طوری که امروزه در حوزه معاصر بیش از۳۰۰۰ اثر از بزرگان را در خود جای داده است. در عرصه موسیقی و تئاتر  نیز این فرهیختگان آثار بزرگی را عرضه کرده اند که خود نشان از عظمت فرهنگ ایران دارد. شخصیت هایی جهانی مانند استاد فرشچیان نمونه بارزی از این مفاخر ایران زمین است که توانسته با خلق آثار ارزشمندی میزان عظمت فرهنگ، تمدن و اندیشه های دینی ایران اسلامی را درجهان به تصویر کشد.

شاه آبادی در پایان، برگزاری چنین نشست هایی را برای تعامل با هنرمندان و فرهیختگان کشورهای دیگر سودمند و نیکو دانست و از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی که بانی برگزاری مجلس هایی این‌گونه است تجلیل و قدردانی کرد.

آقای دکتر پاتریک رینگنبرگ از دانشگاه لوزان سوئیس، آقای دکتر ویجی بابو کومار از دانشگاه عثمانیه حیدرآباد هندوستان، آقای سرگئی کوزین از دانشگاه سن پترزبورگ روسیه و آقای دکتر آنتونیو بینکینی، رئیس موسیقی سنتی ایتالیا سخنرانی کردند.

در بخش دیگری از مراسم، موسیقی سنتی ایتالیا توسط گروهی از موزیسین های کشور ایتالیا از جمله روبرتو دسانتیس، ادگار و لوکومار کوناتو اجرا شد.

در پایان مراسم نیز انجمن آثار و مفاخر فرهنگی هدایایی نیز به مهمانان اهدا کرد.

گزارش تصویری از نشست