نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۰۷ آبان ۱۳۹۱ نخستین جلسه هم اندیشی کنگره ملی بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در انجمن آثارومفاخرفرهنگی برگزار شد. انجمن آثارومفاخر فرهنگی در راستای رسالت فرهنگی و یکی از اهداف خود که تجلیل و پاسداشت مفاخر ملی است،به منظور ارج نهادن به مبارزات ضد استعماری و آزادیخواهانه و مجاهدتهای میرزا کوچک خان جنگلی […]
نخستین جلسه هم اندیشی کنگره ملی بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در انجمن آثارومفاخرفرهنگی برگزار شد.
انجمن آثارومفاخر فرهنگی در راستای رسالت فرهنگی و یکی از اهداف خود که تجلیل و پاسداشت مفاخر ملی است،به منظور ارج نهادن به مبارزات ضد استعماری و آزادیخواهانه و مجاهدتهای میرزا کوچک خان جنگلی و فداییان نهضت جنگل ، اولین کنگره ملی بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی را که مصادف با سالروز شهادت او است ، همراه با برخی از سازمان ها و وزارتخانه های ذیربط در آذرماه ۱۳۹۱ در استان گیلان برگزار مینماید.
دکتر محمدجواد ادبی رییس انجمن آثارومفاخر فرهنگی به همین منظور روز شنبه ۶ آبان ماه ۱۳۹۱ در محل انجمن با نمایندگان وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه، مسئولان و مدیران استانی مشارکتکننده در همایش میرزاکوچک خان جنگلی دیدار کرد.
به گزارش وبگاه انجمن دکتر محمدجواد ادبی به همراه معاونین انجمن : آقایان مهدی جمالی، معاون پژوهش و برنامهریزی و کاوه منصوری معاون پشتیبانی و توسعه منابع با محمدشیخان، رییس کنگره میرزا کوچک خان جنگلی؛ محمد اکبرزاده، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی و سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان؛ سیدمحمدتقی سهرابی، مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما؛ علیاکبر رضایی، رییس مرکز پژوهش، سنجش و اسناد ریاست جمهوری؛حمید نیکرو، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان؛ جعفر پژوم، نماینده آیتالله قربانی نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه رشت؛ شهریار مرادی، مشاور معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی؛سید جمال علی الحسینی، مسئول راهیان نور ریاست جمهوری؛مریم ارشدی، مدیر و مشاور ارشد روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ سعید جابری انصاری، دبیر ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی – هنری وزارت ارشاد و مشاور حوزه معاونت اطلاعات و ارتباطات ریاست جمهوری؛حسن ظهیری، قائم مقام صداو سیما مرکز گیلان ؛ محمدمهدی رهبری املشی، نماینده مردم املش در مجلس شورای اسلامی؛ محمدحسن اصغرنیا، مدیرعامل مرکز بازشناسی نهضت جنگل؛ آقای شریفی ، مدیرکل روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و غلامرضا عزیزی، معاون اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیدار کرد و با اشاره به اهمیت بزرگداشت شخصیتهای برجستهای مانند میرزا کوچک خان جنگلی پیرامون برگزاری هر چه باشکوه تر این کنگره به بحث و تبادل نظر پرداخت.
وی با بیان جایگاه و نقش انجمن به عنوان مهمترین نهاد فرهنگی در پاسداشت و تجلیل از مفاخر ملی و نهاد حاکمیتی که در رأس هیأت امنای آن مقام محترم ریاست جمهوری قرار دارد، گفت: انجمن آثار و مفاخر در سالهای اخیر، موضوع معرفی شخصیتهای برجسته ایران اسلامی را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده و تاکنون بیش از یکصدوهیجده مراسم بزرگداشت برگزار کرده و با تاسیس ۲۱ شعبه استانی دامنه فعالیت خود را در این زمینه نیز گسترش داده است.
دکتر ادبی اظهار امیدواری کرد که انجمن آثارومفاخر فرهنگی در آیندهای نه چندان دور بتواند شعبه خود را در استان گیلان نیز تاسیس و راه اندازی کند.
وی اظهار داشت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بدنبال معرفی شخصیت های انقلابی و مذهبی مانند میرزا کوچک جنگلی است و با این کار عملا روحیه خودباوری و استکبارستیزی ملت ایران را نه تنها به نسل جوان کشور بلکه به جهانیان نیز معرفی میکند.
رییس انجمن آثارومفاخر فرهنگی تقویت ارزشهای منطقهای و ملی، تقویت روحیه مقاومت ملی و بیگانهستیزی، الگوسازی و قهرمانپروری بر اساس ارزشهای اسلامی و ملی و شناخت قیام جنگل به رهبری میرزا کوچک خان را از جمله اهداف برگزاری این کنگره برشمرد.
محمدشیخان ،رییس کنگره میرزا کوچک خان ، میرزا را شخصیتی ملی توصیف کرد و بازشناسی و معرفی اندیشه و آرمان او را در سطح ملی و بینالمللی ضروری دانست و مشارکت همگان را در این زمینه امری لازم برشمرد.
وی افزود: میرزا کوچک خان جنگلی مجاهد انقلابی و روحانی مبارزی بود که در دوران غربت، برای اسلام و اقامه دین در مقابله با بیگانگان و متجاوزان قیام کرد و در مقابل دو قدرت بزرگ آن روز دنیا یعنی روسها و انگلیسها و زیاده خواهی و تجاوز گری آنها، ایستادگی و مقاومت کرد.
شیخان خاطرنشان کرد: حرکت پرشور و شعور این روحانی مبارز در آن برهه از تاریخ تجلی هویت انقلابی و اسلامی نهضت جنگل و بیانگر پرچمداری قیام جنگل، با استعمار و استبداد آن زمان بود.
رییس کنگره ملی میرزا کوچک خان با بیان اینکه اقدامات و فعالیت های میرزا کوچک خان دارای ابعاد جهانی است، گفت: اندیشه و روحیه انقلابی میرزا کوچک خان فراتر از مرزهای ایران گسترش یافته است تا جایی که در خارج از مرزهای کشورمان نیز به خوبی با شخصیت این فرد انقلابی و مبارز آشنا هستند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری کنگره ملی میرزا کوچک خان اظهار داشت: با برگزاری این کنگره بدنبال معرفی و شناساندن هرچه بیشتر و بهتر ابعاد مختلف شخصیتی و رفتاری میرزا کوچک خان جنگلی و گردآوری اسناد تاریخی درخصوص قیام جنگل هستیم.
رییس کنگره ملی میرزا کوچک خان با بیان اینکه برای برگزاری هر چه بهتر این کنگره و مراسم بزرگداشت میرزا کوچک خان از اساتید حوزه و دانشگاه کمک گرفته شده است، تصریح کرد: در عرصه حوزه و دانشگاه، قیام جنگل و شخصیت روحانی و انقلابی میرزا کوچک خان همواره مورد توجه بوده است و بی تردید جمعآوری و استفاده از این نظرات میتواند ذخیره ارزشمندی برای نسل جوان و علاقهمندان تاریخ کشورمان باشد. شیخان همچنین افزود: البته برگزاری هر چه بهتر و باشکوه این کنگره در گرو مشارکت فعال و گسترده نهادها و سازمانهایی است که در این زمینه مسئولیت دارند تا از طریق آن بتوان شخصیتهای برجستهای همچون میرزا کوچک خان را بهتر به ملت عزیز ایران به ویژه نسل جوان و سایر ملت ها معرفی کنیم.
محمداکبرزاده معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی و سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان گفت : استانداری گیلان با توجه به سابقه و تجربهای که در برگزاری همایشهای متعدد داشته،آماده همکاریهای لازم در جهت برگزاری این همایش است .
حمید حاذق نیکرو مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان ضمن اعلام آمادگی و مشارکت در برگزاری این همایش، ساخت نماد و مجسمهای از میرزا کوچک خان را در ورودی شهر پیشنهاد داد.
حسن ظهیری، قائم مقام سازمان صدا و سیما مرکز گیلان نیز تبلیغات و پخش مراسم در روز همایش و تهیه و ساخت مستند و برنامه بعد از برگزاری مراسم را ازجمله وظایف این سازمان برشمرد.
وی خاطرنشان کرد : سازمان صداو سیما با ساخت سریال فاخر میرزا کوچک خان جنگلی فرهنگسازی خوبی انجام داده است ،بنابراین بازپخش این سریال میتواند در معرفی این شخصیت مبارز به مردم به ویژه نسل جوان موثر باشد.
ظهیری در ادامه سخنان خود دعوت از بازیگران این سریال و تقدیر از آنان را در روز مراسم ستود.
جعفر پژوم نماینده آیت الله قربانی با اشاره به اینکه برخی از پژوهشگران در پژوهشهای خود دچار بدفهمیهایی از شخصیت میرزا کوچک خان شدهاند، پاسخگویی به این نظریات را با استناد به ادله علمی کاری ضروری دانست و بر لزوم چاپ جدیدی از کتاب آقای فخرایی با عنوان «سردار جنگل » با ویرایشی جدید تاکید ورزید.
وی کتاب سردار جنگل را در زمره بهترین کتبی دانست که تاکنون درباره این شخصیت برجسته منتشر شده است.
مسئول راهیان نور نیز ربا توجه به اهمیت موضوع ایثار و شهادت در زندگی میرزا کوچک خان جنگلی ، از پژوهش بر روی این موضوع خبر داد.
وی گفت : موسسه راهیان نور اهم توجه خود را به مسئله اسلامی بودن و روحیه شهادت طلبی میرزا کوچک خان اختصاص داده و قصد دارد موضوع فرهنگ ایثار و شهادت را که برگرفته از فرهنگ تشیع است و در کارنامه میرزا کوچک خان مشهود است ،پر رنگ و برجسته کند و پژوهشهایی نیز در این راستا انجام داده است.
مریم ارشدی، مدیر و مشاور ارشد روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در این جلسه ابتدا خواستار توجه بیشتر در حوزه مفاخر به زنان شد. وی با انتقاد از اینکه چرا غالبا کلیه بزرگداشت مفاخر ملی در روز مرگ آنها برگزار میشود، پیشنهاد برگزاری اینگونه مراسم را در روز تولد این مفاخر ملی داد .
وی افزود: بازسازی صحنه هایی از مبارزات میرزا کوچک خان در استان گیلان نیز میتواند در تصویرسازی این شخصیت برجسته برای مردم امری موثر باشد.
ارشدی همچنین پیشنهاد نواختن زنگ میرزا کوچک خان را به مناسبت سالروز شهادت وی داد.
شریفی مدیرکل روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی نیز گفت : با توجه به آنکه سازمان میراث فرهنگی به مفاخر و شخصیت های تاثیرگذار فرهنگی اهمیت خاصی داده و در طراحی بازیهای رایانهای ساخته شده شخصیتهای ملی چون گرشاسب نیز تجربه خوبی دارد، ساخت بازی رایانهای میرزا کوچک خان جنگلی را پیشنهاد داد تا کودکان ایرانی با این مفاخر آشنا شوند.
او همچنین شعر سازی درباره مفاخر را برای کودکان امری لازم شمرد. در خاتمه نیز تهیه طرح ساخت مستند و یا لوکیشینی مربوط به زندگی میرزا کوچک خان را نیز ارائه داد.
علیاکبر رضایی، رییس مرکز پژوهش، سنجش و اسناد ریاست جمهوری نیز از گردآوری مقالات و کتب منتشره درباره میرزا کوچک خان و تالیف کتابشناسی آثار میرزا و همچنین از سفارش مقاله به ۵۰ تن از اساتید پیرامون زندگانی ، فعالیت و مبارزات میرزا کوچک خان جنگلی خبر داد.
آقای غلامرضا عزیزی معاون اسناد ملی نیز از همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جهت برپایی نمایشگاهی از اسناد مربوط به میرزا کوچک خان و چاپ روزنامه جنگل در این مراسم خبر داد.
وی چاپ کتابی از مقالات گزینشی میرزا را که قبلا چاپ شده سودمند برشمرد. همچنین برای بالا بردن سطح کنگره دعوت از پژوهشگران خارجی را که در حوزه میرزا کوچک خان به تحقیق و پژوهش پرداختهاند و ایراد سخنرانی آنان را پیشنهاد داد.
وی گفت : سازمان اسناد و کتابخانه ملی امیدوار است با توجه به رایزنی هایی که با سازمان اسناد کشور آذربایجان کرده بتواند در آیندهای نه چندان دور اسناد موجود در آن کشور را پیرامون زندگی، مبارزات و فعالیت های میرزا کوچک خان جنگلی گردآوری و تدوین نماید.
در پایان این جلسه سفارش فیلمنامه ،ساخت کلیپ با اشعار محلی،تالیف کتب داستانی به زبان گیلگی و ساخت مستند جدیدی درباره میرزا کوچک خان و ثبت روزی به نام میرزا کوچک خان توسط سازمان های فرهنگی بینالمللی پیشنهاد داده شد.
گزارش تصویری
این مطلب بدون برچسب می باشد.