نخستین اجلاس ناشران جهان اسلام

جمعه, ۰۸ مرداد ۱۳۸۹ حضور انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نخستین اجلاس ناشران جهان اسلام نشست نیازسنجی موضوعات فکری، فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام در حوزه کتاب در روز یک شنبه سی ام خردادماه در حاشیه برگزاری نخستین اجلاس ناشران جهان اسلام در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی و با حضور جمعی از […]

جمعه, ۰۸ مرداد ۱۳۸۹

حضور انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نخستین اجلاس ناشران جهان اسلام

حجت الاسلام والمسلمین ادبینشست نیازسنجی موضوعات فکری، فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام در حوزه کتاب در روز یک شنبه سی ام خردادماه در حاشیه برگزاری نخستین اجلاس ناشران جهان اسلام در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی و با حضور جمعی از ناشران ایرانی و بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و عضو هیأت رئیسه این نشست نیز در سخنانی با اشاره به به اینکه در شرایط امروز ما و قرار گرفتن در دهکده جهانی مسأله همجواری فرهنگی و نزدیکی فرهنگی و نیز نزدیکی نوع و سبک زندگی در فصلی متمایز از مفهوم زیست در جهان مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: جهان اسلام همچنان که انتخاب‌های بیشتری را پیش روی خود می‌بیند، تهدید‌های بیشتری را نیز در مقابل خود داراست.

وی افزود: در مقابل جهانی شدن نمی‌توان به عنوان یک حادثه و یا تهدید روی برگرداند. فضای امروز جهان اسلام نیز به گونه‌ای است که می‌تواند طیف گسترده تفسیرهای معنوی را به خود جذب کند و به طور کلی نفس کشیدن و زندگی کردن در جهان امروز را باید فرصتی برای طرح یک نگاه بنیادین به جهان از سوی مسلمانان دانست. ظرفیت اینترنت امروز مسأله‌ای است که می‌تواند به نفع ساختار تبلیغی جهان اسلام بهره ببریم. نباید فراموش کرد که متن جاودانه اسلام، بی‌زمان و بی‌مکان نازل شده است و تنها متنی است که ادعا دارد متعلق به همه مردم جهان است و می‌تواند در ظرف امروزی ما مورد استفاده قرار بگیرد.

دکتر ادبی در ادامه با اشاره به اینکه اسلام موقعیتی پایدار در جهان را داراست، افزود: این امکان برای تمامی ما وجود دارد که با پرداختن به زبانی مشترک، دنیا و فضایی را ایجاد کنیم که در آن موقعیت زندگی به عنوان یک سبک که نوع کامل آن تنها در اسلام متجلی شده است، برای ما جا بیفتد. به همین منظور در حوزه نشر نیز باید سبک جدید را پیش روی خودمان قرار دهیم تا نسل جدید بتواند پیام اسلام را به زبان معاصر بفهمد.