در پی بزرگداشت استاد محمود شهابی در انجمن آثار ومفاخر فرهنگی؛

منصور شهابی طی پیامی از ریاست انجمن و دست اندرکاران این مراسم تقدیر کرد

منصور شهابی فرزند استاد محمود شهابی درپی برگزاری همایش بزرگداشت و انتشار ارجنامه این فقیه و حقوقدان برجسته ایرانی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با صدور پیامی از دکتر حسن بلخاری ریاست انجمن، کاوه خورابه معاون پژوهشی و دست اندکاران برگزاری این مراسم نکوداشت قدردانی کرد. در متن این پیام آمده است: حضوراستاد محترم […]

منصور شهابی فرزند استاد محمود شهابی درپی برگزاری همایش بزرگداشت و انتشار ارجنامه این فقیه و حقوقدان برجسته ایرانی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با صدور پیامی از دکتر حسن بلخاری ریاست انجمن، کاوه خورابه معاون پژوهشی و دست اندکاران برگزاری این مراسم نکوداشت قدردانی کرد.

در متن این پیام آمده است: حضوراستاد محترم جناب آقای حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ با درود وسپاس فراوان خدمت آنجناب وکلیه استادان همچنین همکاران آن انجمن از طرف کلیه بازماندگان زنده یاد استاد محمود شهابی کمال تشکر را داریم. سپاس فراوان برای مراسم بزرگداشت پدرم وانتشار کتاب « زندگینامه خدمات علمی و فرهنگی مرحوم محمود شهابی خراسانی »، سخن رانان و نویسندگان شما هریک بنحوی آثار پدر را زنده کرده یادی ازآن بزرگوار نموده‌اند. روانش شاد. این باعث افتخار ما است با اینکه همگی مقیم خارج هستیم که بدانیم در کشور عزیزمان ایران مو سساتی نظیر انجمن آن جنابان وجود دارد که با کمال صداقت و درست‌اندیشی و روشنفکری و… آستین بالا زده وبا ذره‌بینی علمی و اخلاقی چه در گفتار ویا چه در نوشته‌ها و رفتارشان پاسدار و پر چم دار زنده بودن و زنده نگاهداشتن میراث‌های فرهنگی، علمی، هنری و… در کشور عزیزمان ایران هستند. پدر شخصیتی که تمام زندگیش را وصف آموختن، نوشتن وتدریس کرده بود، انسانی که تمام عمر در نجابت، عشق، تواضع، ادب زیست و در کمک بهمنوعان خودکه به او رو ی آورده ودر خواست کمک می‌کردند از کوچک و بزرگ، فقیرو ثروتمند ابا نداشت. شخصی که هیچ مقامی را بجز استادی نپذیرفت چون از داشتن عناوینی چون وزیر، سناتور، وکیل، آیت‌اللهو… پرهیز می‌کرد. برای این نوع عناوین این شعر حافظ را می‌خواند.
در محفلی که خورشید اندر میان ذره است
خود را بزرگ دیدن شرط ادب نباشد
استادی که اعتقادی عمیق به اسلام حقیقی داشت و به دستورات آن بدون هیچگونه تزویر وخودنمایی عمل می‌کرد. با آنکه شهردار وقت پاریس آقای «ژاک شیراک» که بعدا رئیس‌جمهور فرانسه شد برای ایشان جایی در قبرستان « پر لاشیز » رزرو کرده بودند ولی چون من نامه‌ای از پدر یافتم که او از من خواسته بودکه اگر در فرانسه فوت کردند آرامگاهشان در قسمت مسلمانان باشد، «پر لاشیز » پس از قانون ممنوعیت مربع‌های مذهبی در ۱۴ نوامبر ۱۸۸۳ میلادی دیگر منطقه اختصاصی برای مذاهب ندارد ، لذا ما پدر را در آرامگاه، بزرگ قبرستان پاریسی تیه، در قسمت مسلمین بخاک سپردیم. روانش شاد. او می گوید:
من نبودم، کنون نباشم هم
این سخن روشن است، نی مبهم
بارالها، کرامتی فرما
بعد آنهم ز رحمتت بر ما
خود شناسم کن و خدای شناس
تا شود « هستی ام» سپاس
این دانشمند بزرگ دنیای اسلام وایران عزیز احترام زیادی به مذاهب دیگر و پیروانشنان میگذاشت، من خودم شخصا شاهد این خصوصیت اخلاقی ایشان در طول مسافرت هایمان در اروپا و آمریکا می‌بودم وافتخار مشاهده طریقه برخورد ایشان را که همراه با احترام، ادب، تواضع و فروتنی در دیدار مکان‌های مقدس و همچنین با پیروان آنها می بود، بودم. مطمئنا شما با بزرگداشت از او وهمچنین نشر کتاب، روانش را شاد ساختید و باعث آن هستید که او همچون زمان حیاتش به سرزمین ایران، ایران باستان و ایرانیان اصیل افتخار کند. در خاتمه لازم می‌دانم تشکرات شخصی خود را از آقای دکتر خورابه و سر کار بانو معتدن هم که رابطه انجمن را با من بر قرار کردند ابراز نمایم. امیدواریم که همواره در راه بزرگداشت ایران و بزرگان این سرزمین موفق و پیروز باشید. خداوند یار و مددکارتان، روز و روزگارتان شاد. دکتر منصور شهابی- ۹ سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی مولوز، فرانسه.
گفتنی است مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی مرحوم استاد محمود شهابی خراسانی، فقیه، حقوقدان و استاد ممتاز دانشگاه تهران، چهارشنبه ۲ مردادماه ۱۳۹۸ در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شد ، طی این مراسم ضمن انتشار کتاب زندگینامه آن مرحوم، حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ مهدی محقق، رئیس هیئت ‌مدیره انجمن؛ سیدعبدالله انوار، عضو شورای علمی انجمن؛ اکبر ثبوت، محقق و پژوهشگر؛ محمد حسین ساکت، عضو هیئت ‌مدیره مرکز پژوهشی میراث مکتوب و سید احمدرضا خضری، مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران سخنرانی کردند.