معرفی برگزیدگان اولین جایزه ادبی، هنری مهدی آذر یزدی

تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۰۷ دی ۱۳۹۴ مراسم اهدای جوایز نخستین دوره جایزه ادبی، هنری مهدی آذریزدی روز یکشنبه ۶ دی‌ماه ۱۳۹۴ در هتل البرز تهران برگزار شد. در این مراسم که به کوشش شورای کتاب کودک و بنیاد فرهنگی پژوهش ریحانه‌الرسول برگزار شد، میرزا محمد کاظمینی مدیر این بنیاد از دکتر نوش‌آفرین انصاری برای […]

تاریخ ایجاد :

دوشنبه, ۰۷ دی ۱۳۹۴

IMG 6105

مراسم اهدای جوایز نخستین دوره جایزه ادبی، هنری مهدی آذریزدی روز یکشنبه ۶ دی‌ماه ۱۳۹۴ در هتل البرز تهران برگزار شد.

در این مراسم که به کوشش شورای کتاب کودک و بنیاد فرهنگی پژوهش ریحانه‌الرسول برگزار شد، میرزا محمد کاظمینی مدیر این بنیاد از دکتر نوش‌آفرین انصاری برای برگزاری این مراسم تشکر کرد و گفت: در زمینه کتابخانه تخصصی تاریخ فعالیت کردیم و این بنیاد مفتخر است که همیشه میزبان مرحوم آذر یزدی بود. او خانه‌ای را که برایش تدارک دیده بودیم، به هنرمندی از اهالی یزد اهدا کرد و نسخه خطی آشپزی داشت که غذاهای محلی یزدی را در آن معرفی کرده بود که این موارد زوایای لطیف روحی او را نشان می‌دهد.
دکتر نوش‌آفرین انصاری در این مراسم گفت: در سال ۱۳۹۳ آقای علی دهقانی به شورای کتاب کودک آمد و گفت جایزه‌ای به نام مهدی آذر یزدی اهدا کنیم. بعد از مدتی آقای کاظمینی به عنوان حامی به ما پیوست. سپس در همین هتل البرز رونمایی از سکه آذر یزدی انجام شد. پس از آن شورای راهبردی را تشکیل دادیم و هیأت داوران را ایجاد کردیم؛ هیاتی که روی بازآفرینی آثار کهن تمرکز داشت. قبل از تاسیس شورای کتاب کودک در سال‌های پایانی دهه ۳۰، چندین نمایشگاه برگزار شد که آقای آذر یزدی در همه آن‌ها حضور داشتند و در دهه ۴۰ از بنیانگذاران شورای کتاب کودک بود. در سال ۱۳۴۳ سندبادنامه و قابوس نامه دو کتاب برگزیده شورا می‌شود و در سال ۱۳۴۵ توسط انتشارات امیرکبیر کتاب قصه‌های قرآن به چاپ می‌رسد که باید همینجا یادی کرد از بنیانگذار نشر امیرکبیر که اگر نبود، بسیاری از کتاب‌های خوب را نداشتیم. قابل توجه است که کتاب سندبادنامه و قابوس نامه به چاپ شصت و سوم رسیده است و چاپ شصتم قصه‌های قرآن منتشر شده است. در پایان دکتر انصاری از تلاش کتاب نوین گویا برای صوتی کردن آثار آذر یزدی تشکر کرد.
در بخش دیگری از این مراسم ناصری رئیس موزه عروسک‌‌های ملل گفت: آذر یزدی یکی از ۳۷ موسس شورای کتاب کودک بود. او با قصه‌های خود چند نسل را به یکدیگر پیوند زده است و کودکان امروز هم مانند بزرگسالان او را می‌شناسند. پس از سخنان ناصری، لوح سپاس به فریده فرجام به‌خاطر کتاب «میهمانان ناخوانده» اهدا شد و پس از قرائت بیانیه هیأت‌داوران توسط فروغ جمالی برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:‌

مرجان فولادوند و پژمان رحیمی‌زاده، نویسنده و تصویرگر کتاب‌های «آرش» (حکایت تیر انداختن مرد قصه‌گو)» و «رستم و افراسیاب» پلاک جایزه آذریزدی‌، لوح افتخار و جایزه نقدی نخستین دوره جایزه ادبی هنری «مهدی آذریزدی» را از آن خود کردند.
همچنین آتوساصالحی نویسنده کتاب «سیاوش» و آرمان آرین، خالق کتاب «اشوز دَنگِهِه» به‌عنوان دو نویسنده برتر آثار بازنویسی و بازآفرینی شده شناخته شدند.
در بخش تصویرگری نیز دو کتاب «نیم من بوق ابن پشم پانزده» با کار تصویری علیرضا گلدوزیان و «زال و سیمرغ» با تصاویری از مانلی منوچهری، به‌عنوان آثار برتر تقدیری بازنویسی و بازآفرینی نخستین دوره این جایزه ادبی و هنری شناخته شدند.
مسئولیت دبیری علمی جایزه ادبی – هنری مهدی آذر یزدی ۱۳۹۴را فروغ جمالی – پژوهشگرادبیات کهن و کارشناس ادبیات کودک و نوجوان- بر عهده داشت.