معتضد مورخ در روز بزرگداشت امیر کبیر

تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۰ امیرکبیر؛ پدر روزنامه نویسی، پزشکی نوین و صنایع جدید ایران ۱۶۰ سال پیش در چنین روزی و در حدود همین ساعات در روز دوشنبه رشته حیات امیر کبیر در حمام فین کاشان که عمارت سلطنتی و تبعیدگاه وی نیز بوده است، از هم گسسته شد. معتضد مورخ برجسته […]

تاریخ ایجاد :

دوشنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۰

4امیرکبیر؛ پدر روزنامه نویسی، پزشکی نوین و صنایع جدید ایران

۱۶۰ سال پیش در چنین روزی و در حدود همین ساعات در روز دوشنبه رشته حیات امیر کبیر در حمام فین کاشان که عمارت سلطنتی و تبعیدگاه وی نیز بوده است، از هم گسسته شد.

معتضد مورخ برجسته معاصر کشور که در بزرگداشت میرزا تقی­ خان امیرکبیر در ۲۰ دی ماه سال جاری سخن می­ گفت با ذکر مطالب فوق افزود: امیرکبیر مظهر تقوی، ایران دوستی و وطن دوستی در ۱۲۲۲ هجری قمری متولد و در سن ۴۶ سالگی کشته شد.

وی با اشاره به مدت صدارت ۳۹ ماهه امیرکبیر از خدمات شایانش گفت و افزود: از جمله اقدامات امیرکبیر می توان به جلوگیری از اعمال نفوذ درباریان، مبارزه با رشوه خواری، قطع دست جاسوسان انگلیس و روس، ایجاد پست­خانه، قراولخانه، مبارزه با مسکرات و اراذل و اوباش و … اشاره کرد.

معتضد در ادامه سخنانش از تأسیس دارالفنون و ورود اساتید از کشورهای اتریش، ایتالیا و فرانسه به همت امیرکبیر گفت و خاطرنشان کرد: برای اولین بار دانشکده پزشکی در دارالفنون دایر شده است به همین علت امیرکبیر را باید پدر پزشکی نوین ایران دانست.

وی از انتشار وقایع­ اتفاقیه بوسیله امیرکبیر همزمان با صدارتش گفت و افزود: این اقدام اولین بار در کشور صورت گرفته است و به همین دلیل پدر روزنامه نویسی ایران نیز امیرکبیر است.

وی همچنین با اشاره به ورود صنایع کوچک از کشور فرانسه با تلاش امیرکبیر، وی را پدر صنایع جدید ایران خواند و گفت: امیر کبیر در ۱۲۶۴ هجری قمری صدراعظم شد و ۳۹ ماه بعد با مکر مهد علیا و درباریان و تحریکات عوامل انگلیس به قتل رسیده است.

معتضد در گفتگو با خبرنگار مفاخرنامه با مقایسه امیرکبیر با دکتر مصدق و صدراعظم ­های بزرگ دنیا از برگزاری بزرگداشت و تجلیل امیرکبیر تقدیر کرد و گفت: ان شاء­الله با تکرار چنین بزرگداشت­ هایی خدمتگزاران این ملت و این خاک تشویق شوند.

وی با تأکید بر شخصیت بی نظیر امیرکبیر از صدا و سیما دعوت کرد تا از امیرکبیر و سایر بزرگان و مفاخر گفته شود تا درس و الگویی برای جامعه باشد.

گفتنی است پیکر امیرکبیر یک سال پس از دفن وی در کاشان با پایمردی همسرشان عزت الدوله به کربلا منتقل و در مقبره ای که درِ آن به سوی صحن امام حسین(ع) باز می شود، به خاک سپرده شد.

آخرین ویرایش: ۹۰/۱۰/۲۶