نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۵ در مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله سیّدرضی شیرازی (دامت ایام برکاته الشریفه) که روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۵ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن برگزار شد، آقای منوچهر صدوقیسها، نویسنده، پژوهشگر و استاد فلسفه اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت. متن سخنرانی ایشان بدین شرح است: سه مسئله را […]
در مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله سیّدرضی شیرازی (دامت ایام برکاته الشریفه) که روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۵ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن برگزار شد، آقای منوچهر صدوقیسها، نویسنده، پژوهشگر و استاد فلسفه اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت.
متن سخنرانی ایشان بدین شرح است: سه مسئله را به نقل اشاره عنوان میکنم. به تدبیر ما حضرت آیت الله سید رضی شیرازی در رأس حوزه فلسفه تهران هستند و تحصیلات فلسفی را به طور کامل انجام دادهاند. دوم اینکه اساتید برجسته عصر همچون آقا میرزا مهدی آشتیانی، میرزا احمد آشتیانی، ابوالحسن شعرانی، سید حسن رفیعی قزوینی را در تهران درک فرمودند. مسئله دوم سابقه تدریس طولانی ایشان است. شاید بتوان گفت ایشان دو سوم عمر خود را با تدریس گذراندهاند. مسأله سوم داشتن آثار بزرگی مثل شرح منظومه است . این مسائل همه اثبات می کنند که در این روزگار ایشان در رأس حوزه فلسفه در تهران هستند و انشالله سالیان سال برقرار باشند. مطلب دیگر اینکه یک خبر خوش برای امثال خودم و طلاب فلسفی دارم و آن این است که امسال حوزه داخل به سده سوم شد. ما سند قطعی داریم که آخوند حاج موسی که در واقع موسس حوزه تهران است سال ۱۲۳۷ ق به تهران آمد و حوزه تهران را تأسیس کرد یعنی تاکنون دویست سال قمری از آن تاریخ گذشته و سده سوم آغاز شد. این امر مصادف گردیده با این جلسه که بزرگداشت آیتالله سید رضی شیرازی است. پس از این جشن، جشن بزرگی است که باید بگیرند و تکریم و تمجید در عظمت حوزه تهران کنند. ما می دانیم که در این چند قرن اخیر از تمام عالم اسلام برای تحصیل به نجف اشرف می رفتند اما از خود نجف نیز ما علمایی را سراغ داریم که برای تحصیل به تهران آمدند. برای نمونه دو برادر شیخ محمدجواد و عبدالکریم جزایری به خدمت میرزا مهدی آشتیانی به تهران آمدند و تحصیل کردند. مطلب دیگر این است که برای این حوزه احساس خطر میشود اما بالحمدالله چند نفر از اساتید باقی هستند ولی نباید غافل نباید بود . بنده اخیراً دیدم که یک مجلهای منتشر شده که واقعاً باید دو دستی بر سرش کوبید و هر کسی بشنود نیز همین کار را می کند. بعضی از دوستان پیشنهاد کردند که موضوع فلسفه عوض بشود. اگر موضوع فلسفه عوض بشود که دیگر فلسفهای باقی نمیماند. از قدیم گفتند موضوع فلسفه، وجود به ما هو وجود است و موضوع اگر عوض شود، دیگر چیزی باقی نمیماند. من پیشنهاد می کنم اگر ممکن است این مدرسه سپهسالار قدیم که برای تدریس فلسفه ساخته شده است یکسری طلاب تربیت کند که دنبال مدرک نباشند. مثل همان نظام قدیم چند نفر طلبه در خدمت اساتید تربیت بشوند.بالحمدالله در این سالها آنقدر دکتری عرفان و فلسفه داده شده است که سالیان سال احتیاجی نیست که دکتری داده شود امیدورام پیشنهاد بنده مورد عنایت قرار بگیرند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.