متن سخنرانی استاد محمد ترکمان در مراسم رونمایی از فیلم مستند«زمینی آسمانی»

تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ در مراسم رونمایی از فیلم مستند«زمینی آسمانی» که روز چهارشنبه ۵ خردادماه۱۳۹۵ در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، استاد محمد ترکمان به ایراد سخنرانی پرداخت. متن سخنرانی ایشان بدین شرح است: بنام خداوند جان و خرد      کزین برتر اندیشه بر نگذرد با عرض سلام و […]

تاریخ ایجاد :

سه شنبه, ۱۱ خرداد ۱۳۹۵

IMG 9146در مراسم رونمایی از فیلم مستند«زمینی آسمانی» که روز چهارشنبه ۵ خردادماه۱۳۹۵ در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، استاد محمد ترکمان به ایراد سخنرانی پرداخت.

متن سخنرانی ایشان بدین شرح است:

بنام خداوند جان و خرد      کزین برتر اندیشه بر نگذرد

با عرض سلام و احترام حضور اساتید محترم و حضار گرامی و سپاسگزاری از تشریف‌فرمایی شما که نشان‌دهنده احترام به خدمت خالصانه استادی بزرگ و دانشمندی تأثیرگذار است که عمر خود را وقف تعلیم و تعلم نموده و صدها طالب علم از خرمن دانش او خوشه‌ها چیده‌اند.
حضور این جمع در این مکان، افزون بر احترام به علم، نشانگر بزرگداشت فضائل اخلاقی و نوع‌دوستی است که از صفات بارز استاد دکتر ثبوتی است و همچنین به منزله تقدیر و تشکر از خدمتگزاران بدون منت و حاشیه این آب و خاک نیز هست.
انگیزه تهیه فیلم مستند «زمینی آسمانی» که در دقایق پیش رو با هم خواهیم دید، جز این نبوده است که ادای دینی هرچند کوچک به مقام شامخ دانش و دانشمند و همه خوبی‌هایی که در فوق ذکر آن رفت بشود.
مقصود دیگر آن بوده است که هموطنان را در سطحی گسترده‌تر با وجود شریف آقای دکتر یوسف ثبوتی که به حق از سرمایه‌های بزرگ جامعه ایرانی است، آشنا سازد. باشد که افزون بر افتخار و غروری که از وجود چنین انسان‌های والایی در میان هموطنان به ما دست می‌دهد، آنان اسوه و الگوی جوانان ما و نسل جوان گردند، راه آنان را تداوم و تکامل بخشد.
درباره جایگاه رفیع علمی و سجایای اخلاقی و نوع‌دوستی و دغدغه‌های استاد دکتر ثبوتی برای ترویج علم و توسعه پایدار کشور، اساتید بسیار سخن گفته و نوشته‌اند و در این نشست نیز چنین خواهند کرد.
اینجانب به نمایندگی از «بنیاد فرهنگی ترکمان» به‌دلیل ضیق وقت و عدم تصدیع، تنها به یکی از ویژگی‌های بارز استاد اشاره‌ای کوتاه خواهد کرد.
این ویژگی بارز استاد که در نزدیک به ۱۵ سال آشنایی و مجالست و مصایب شاهد آن بوده‌ام، عبارت است از این که استاد ثبوتی پلی میان «دانشگاه و مردم» زدند. استاد دکتر ثبوتی سعی وافر و جهد فراوان بکار برده است که دیوار میان جامعه و دانشگاه را کوتاه و حتی از میان بردارد، آن چنان که دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان فاقد در و دیوار است؟ البته این تلاش تنها محدود به حذف شکلی و شعاری در و دیوار نبوده است بلکه در معنا کوشش شده است که دانشگاهیان با مردم و مردم با آنان در تماس مستقیم باشند و در جریان مشکلات و خواست‌ها و نیازهای یکدیگر قرار گیرند. از برکت همین تعامل بوده است که بخش قابل توجهی از تأسیسات دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان در اشکال سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، توسط مردم سامان گرفته است و دانشگاه جوایزی را به تحقیقات و پژوهش‌هایی که به برطرف شدن مشکلی از مشکلات کشور پاسخ دهد، اختصاص داده است.
در همین چارچوب باید صرف وقت استاد ثبوتی را در کمک به بیمارستان «مهرانه» زنجان که به بیماران سرطانی اختصاص دارد و تأسیس «خانه امید» زنجان -که در خدمت نابینایان و معلولین و کم‌توانان نوجوان زنجانی است- و چندین مؤسسه عام‌المنفعه دیگر تحلیل کرد.
وجه دیگری از این تعامل، هنگام برکناری ناسنجیده و نکوهیده استاد از ریاست دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان است که در دوره قبل مشاهده شد که با اعتراض دانشجویان، فیزیکدانان کشور، مجمع نمایندگان استان، صنوف مختلف استان و حضرت آیت‌الله آقای یحیی عابدی و جراید مستقل کشور روبرو گردید.
در اینجا بر خود واجب می‌دانم از استاد دکتر مهدی محقق، ریاست محترم انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، که با تلاش‌های بی‌وقفه خود و همکاران، چراغ انجمن را پر فروغ نگاه داشته‌اند و پانتئونی* در قلب مرکز کشور نه از اجساد مشاهیر آنچنان که در پاریس وجود دارد، بلکه از آراء و افکار و خدمات علمی و فرهنگی مشاهیر کشور و حوزه تمدن ایرانی و اسلامی، فراهم آورده‌اند، سپاسگزاری و تشکر کرده و از این که این امکان را فراهم آوردند تا مراسم رونمایی فیلم «زمینی آسمانی» در این مکان مقدس، برگزار گردد، قدردانی نموده و برای ایشان سلامتی، شادمانی و طول عمر با عزت از خداوند بزرگ مسئلت نمایم.
* پانتئون: آرامگاه نام‌آوران و مشاهیر فرانسه است که در پاریس قرار دارد.