کاوه خورابه در مراسم بزرگداشت «حکیم نظامی» در دانشگاه تربیت مدرس مطرح کرد:

لزوم ورود شعر و اندیشه حکیم نظامی به عرصه‌های اجتماعی و عامه

مراسم بزرگداشت «حکیم نظامی» شاعر پارسی قرن ششم به کوشش گروه زبان و ادب فارسی دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شنبه ششم اسفندماه در سالن استاد میرحسینی دانشکده علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد. در این رویداد پس از خیرمقدم محسن ایمانی نائینی رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت […]

مراسم بزرگداشت «حکیم نظامی» شاعر پارسی قرن ششم به کوشش گروه زبان و ادب فارسی دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شنبه ششم اسفندماه در سالن استاد میرحسینی دانشکده علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد.
در این رویداد پس از خیرمقدم محسن ایمانی نائینی رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس به استادان و حاضران در نشست، کاوه خورابه معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایراد سخن پرداخت و گفت: ستاد حکیم نظامی چند سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و در اکثر استان ها و مراکز فرهنگی ایران در خارج از کشور نیز فعالیت های آن ادامه دارد. امسال هم از ابتدای اسفند ماه برنامه ها و رویدادهای مختلفی آغاز شده و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هم مشارکت ویژه ای در این رویداد ملی دارند.
او درادامه سخنان خود گفت: وقتی به حوزه نظامی پژوهی توجه داریم جا دارد که از بزرگان این حوزه از جمله استادان گرامی سعید نفیسی، وحید دستگردی، برات زنجانی، کامل احمد نژاد، سعید حمیدیان، میرجلال الدین کزازی و استاد پورنامداریان یاد کنیم؛ همچنین از دانشجویانی که در حوزه نظامی پژوهش فعالیت دارند هم باید تقدیر کنیم و شایسته است که یاد نظامی شناسان غیر ایرانی را هم که برای شناساندن این حکیم زحمت کشیده اند، گرامی بداریم.
معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اضافه کرد: تا حالا هر چه کرده ایم مقدس است اما کافی نیست؛ همچنان راه طولانی ای در پیش داریم. نظامی شناسی و نظامی پژوهی در عرصه های مختلف جریان دارد اما هنوز با یک متن منقحی از خمسه نظامی مواجه نیستیم که درصد بالایی از صحت را داشته باشد.از اینرو هنوز هم نیازمند پژوهش های بیشتری روی نسخه های موجود از خمسه نظامی هستیم.
او تصریح کرد: در جهت شناساندن نظامی باید کارهای ویژه ای به خصوص به سایر زبان ها صورت بگیرد. در این مسیر پرداختن به نظامی صرفاً از طریق متن پژوهی نیست بلکه باید شعر و اندیشه او به حوزه‌های اجتماعی و عامه نیز وارد شود. برای این مهم نیازمند این هستیم که با همکاری رسانه ها و سایر وسائط، پیام این حکیم را در اختیار مردم قرار دهیم.
خورابه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز از حکیم طوس(فردوسی) و حکیم نظامی دو سنت در موسیقی ما موجود است که همان شاهنامه خوانی و نظامی خوانی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. همچنین در هنرهای تجسمی هم، خمسه نظامی همنشین با این هنرها است؛ چرا که حاوی انواع تشعیرها، خوشنویسی ها و نقاشی ها است که سرمنشأ مواجه متون با فعالیت های هنری به شمار می رود.
معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تأکید کرد: روایت گری خمسه نظامی، روایت تصویر ها است؛ تصاویری که می تواند گشاینده عرصه نمایش و فیلم برای ما باشد . بنابر این در داستان های نظامی ظرفیت مهمی برای سینما و تأتر ما نیز وجود دارد.با همه آنچه که بیان کردم، با مطالعه شعر و اندیشه نظامی ما با حکیمی مواجه هستیم که اهل گفت و گو و مداراست و به ما نیز درس صلح و گفت و گو می دهد.