دکتر حسن بلخاری در نشست هم‌اندیشی «توسعه اقتصاد صنایع خلاق فرهنگی» عنوان کرد:

فرهنگ و اقتصاد دو قطب مخالف و مقابل هم نیستند

نشست هم‌اندیشی «توسعه اقتصاد صنایع خلاق فرهنگی» سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه با حضور حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، بهمن ناور مطلق رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی استاد فرشچیان، پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ، علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری ایسنا، […]

نشست هم‌اندیشی «توسعه اقتصاد صنایع خلاق فرهنگی» سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه با حضور حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، بهمن ناور مطلق رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی استاد فرشچیان، پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ، علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری ایسنا، سید محمد حسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز ، محمد شالویی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی ، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو سیما و جمعی از استادان و دانشجویان این حوزه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی دراین نشست هم‌اندیشی گفت: نظام فرهنگی ایران از سه وجه دین، عرفان و فلسفه تشکیل شده است که در هر سه این حوزه‌ها به ظاهر دنیا و آخرت مقابل یکدیگر هستند و همین مسئله تاریخی به نوعی صنعت و فرهنگ را نیز در بحث‌ها در تقابل یکدیگر قرار می‌دهند. اینکه ایجاد نسبت میان فرهنگ، صنعت و اقتصاد را امر مذمومی می‌شماریم در حقیقت یک مساله تاریخی است.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: وقتی درقرآن کریم می خوانیم: «ربنا آتنا فی‌الدنیا حسنه»، طبق این آیه شریفه آن کسی که دنیای او ویران است آخرت او نیز ویران خواهد بود و اگردر دنیای حسنه‌ای داشته باشیم، می‌توانیم در آخرت هم حسنه و نیکویی داشته باشیم.
او درادامه سخنان خود گفت: تقابل ذکر شده بین فرهنگ و صنعت و اقتصاد یک تقابل غلطی است. در واقعیت و در حقیقت ذات دین و فلسفه و عرفان ما این گونه نیست. ما میراث‌دار برداشتی غلط از یک حقیقت صحیح هستیم که گرایش به مسائل مادی و اقتصاد و صنعت را مقابل معنویت می داند. در حقیقت این تفکر از اندیشه افلاطون سرچشمه می‌گیرد که محسوس را نقطه مقابل معقول قرار دارد.
رئیس انجمن آثار و مفاخرفرهنگی تاکید کرد: جهان، سنت وحدت محور است و البته جهان امروز مطلقا این گونه نیست. به همین دلیل در هر حوزه‌ای با تکثر روبه‌رو هستیم. فرهنگ در کشور ما نیازمند جراحی است تا به این واقعیت دست پیدا کنیم که گرایش به مسائل اقتصادی و ظهور اقتصاد در فرهنگ و صنایع‌دستی نقطه مقابل دین و فرهنگ نیست.