شب محمود صناعی

تاریخ ایجاد : شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ مجله بخارا با همکاری بنیاد فرهنگی ملت،دایره العمارف بزرگ اسلامی، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار گنجینه پژوهشی ایرج افشار و کتاب ارجمند شب محمود صناعی را برگزار می‎کند. این نشست روز شنبه ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۴ ، ساعت ۵ عصردر کانون زبان فارسی به نشانی خیابان ولیعصر، سه […]

تاریخ ایجاد :

شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۴

sanaeiمجله بخارا با همکاری بنیاد فرهنگی ملت،دایره العمارف بزرگ اسلامی، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار گنجینه پژوهشی ایرج افشار و کتاب ارجمند شب محمود صناعی را برگزار میکند.

این نشست روز شنبه ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۴ ، ساعت ۵ عصردر کانون زبان فارسی به نشانی خیابان ولیعصر، سه راه زعفرانیه، خیابان عارف نسب، شماره ۱۲ برگزار می شود.

برگی از زندگی محمود صناعی

محمود صناعی در ۱۲۹۷ هجری شمسی برابر با ۱۹۱۸میلادی در اراک متولد شد. پس از طی تحصیلات مقدماتی در اراک، به تهران رفت تا در دبیرستان البرز به تحصیلات خود ادامه دهد. بعد از اتمام دبیرستان، به دلیل کارنامه درخشان، مسئولین دبیرستان البرز تصمیم گرفتند تا وی (در سن ۱۸ سالگی) به عنوان مدرس و معلم ادبیات فارسی همان دبیرستان شروع به تدریس کند. صناعی ضمن تدریس، به تحصیل خود ادامه داد تا این که توانست در رشته‌های فلسفه و علوم تربیتی، زبان و ادبیات فارسی، زبان انگلیسی و حقوق از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شود.

وی در ۱۳۳۴ راهی انگلستان شد و در دانشگاه لندن تحصیلات خود را ادامه داد. ابتدا در رشته‌های علوم تربیتی و حقوق، تحصیلات فوق‌لیسانس و دکترا را به پایان رساند، سپس به صورت تخصصی به علم روانکاوی روی آورد تا در این رشته نیز مدرک دکترا گرفت و با توجه به عملکرد فوق‌العاده او، مؤسسه بین‌المللی روانکاوی انگلستان (I.I.P.B) از وی دعوت کرد تا به عنوان متخصص درمان بیماری‌های روانی با این مؤسسه که مقبولیت جهانی داشت همکاری نماید.

صناعی پس از بازگشت به استادی دانشگاه تهران انتخاب شد، ولی فقط به تدریس در دانشگاه بسنده نکرد و در ضمن تدریس، ریاست دانشسرای تهران و همچنین مدیریت آزمون‌شناسی و معاونت وزارت آموزش و پرورش را بر عهده داشت و در این دوره بود که مؤسسه روانشناسی دانشگاه تهران را بنیاد نهاد. او به دلیل آشنایی با زبان و ادبیات فارسی، تاریخ ایران باستان، تاریخ اسلام، چندین زبان خارجی و همچنین شعر و شاعری، توانست مقالات و اشعار متعددی در مجلاتی نظیر یغما، مهر، سخن، ایران‌نامه و… به چاپ برساند. و از ترجمههای او میتوان به : آزادی فرد و قدرت دولت ، اصول روانشناسی ، روانشناسی آموختن و پنج رساله از افلاطون اشاره کرد.

فتح الله مجتبایی، غلامحسین صدری افشار، حبیب الله قاسم زاده، حسن حمیدپور ، داریوش صناعی، مینا فولادوند و علی دهباشی در شب محمود صناعی سخن خواهند گفت و متنهایی به قلم ایرج افشار و داریوش آشوری در باره زندگی علمی محمود صناعی قرائت میشود. و رونمایی از کتاب «آزادی، تربیت و تفکر علمی» از دیگر بخشهای شب محمود صناعی است.