سخنرانی دکتر محقق در مراسم تجلیل از آیت‌الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی

تاریخ ایجاد : شنبه, ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ چاپ جدید کتاب «خلاصه البیان فی تفسیر القرآن» آیت‌الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی با پیام  مقام معظم رهبری در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد رونمایی شد. دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به اینکه تفسیرنویسی و درس تفسیر در حوزه […]

تاریخ ایجاد :

شنبه, ۲۹ فروردین ۱۳۹۴

kholasatolbayan-tafsirolghoranچاپ جدید کتاب «خلاصه البیان فی تفسیر القرآن» آیت‌الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی با پیام  مقام معظم رهبری در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد رونمایی شد.

دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به اینکه تفسیرنویسی و درس تفسیر در حوزه خراسان از مهجوریت رنج می‌برد و مرحوم میردامادی در این عرصه تنها بود، ابراز کرد: متأسفانه در آن دوران کسانی سر کار بودند که تمایلی به علوم اسلامی
 نداشتند.
پروفسور مهدی محقق، با بیان اینکه، مرحوم میردامادی را از نزدیک زیارت کرده بود، ادامه داد: یک سالی که در حوزه علمیه مشهد طلبه بودم، ایشان بعد از جلسه درس خود، بعدازظهرها در مسجد گوهرشاد همراه با استادان دیگر حضور می‌یافتند و من بارها در نماز جماعت ایشان در شبستان مسجدگوهرشاد حدود سال‌های ۱۳۲۶ و ۱۳۲۷ شرکت کرده بودم.
عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: تفسیر مرحوم میردامادی در هفت جلد به همت سید مجتبی میردامادی به همراه ترجمه به چاپ رسیده است، اگرچه در ابتدای قرن سوم چنین مطرح می‌شد که قرآن به زبان فارسی قابل ترجمه نیست، اما در طول سده‌های مختلف با کوشش‌های بسیار برای ارایه تفسیر مناسب به زبان فارسی، این امر محقق شد و امروز شاهد تفسیرهای بسیاری در این حوزه هستیم.
وی با بیان اینکه در شهرها و روستاهای مختلف کشور، علما و بزرگان بسیاری در حوزه‌های متفاوت فعالیت می‌کردند، ابراز کرد: در معرفی این علما به جامعه کوتاهی شده و نتیجه آن ناشناخته بودن این افراد برای نسل جوان است که آنها متمایل به الگوهای خارجی می شوند.
در پایان این همایش و با حضور جمعی از علمای حاضر در مراسم، از چاپ جدید تفسیر «خلاصه البیان فی تفسیر القرآن» آیت‌ا… سیدهاشم میردامادی‌نجف‌آبادی(ره) رونمایی
 شد.
این تفسیر به زبان شیرین فارسی و به شیوه روایی توسط آن مرحوم تدوین شده و حسین نورایی، یکی از شاگردان ایشان، آن را به رشته تحریر درآورده است. این تفسیر تا آخر سوره کهف در سال ۱۳۳۹ شمسی در چهار مجلد منتشر شده و اکنون در هفت مجلد توسط محققان گردآوری شده و به همت جامعه المصطفی(ص) العالمیه و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسیده است.