سخنرانی دکتر بلخاری در نکوداشت استاد دکتر مهدی محقق

تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۶ نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد دکتر مهدی محقق با سخنرانی دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به همت بنیاد نخبگان استان تهران و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تاریخ ۱۲ دی‌ماه ۱۳۹۶ برگزار می‌شود. مهدی محقق فرزند حاج شیخ عباسعلی محقق، […]

تاریخ ایجاد :

دوشنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۶

bozorgdasht dr mohaghegh

نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد دکتر مهدی محقق با سخنرانی دکتر حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به همت بنیاد نخبگان استان تهران و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تاریخ ۱۲ دی‌ماه ۱۳۹۶ برگزار می‌شود.

مهدی محقق فرزند حاج شیخ عباسعلی محقق، واعظ خراسانی و نوه مرحوم آخوند ملا بمانعلی دامغانی؛ در سال ۱۳۰۸ شمسی در مشهد به دنیا آمد. وی پس از تحصیلات مقدماتی، علوم حوزوی را در مشهد و تهران تا حد اجتهاد طی کرد. پس از اخذ لیسانس از سال ۱۳۳۰  تا سال ۱۳۳۹ به دبیری دبیرستان‌ها و اداره بخش نسخ خطی کتابخانه ملی فرهنگ پرداخت. در سال ۱۳۳۷ دکترای الهیات و معارف اسلامی را به پایان رسانید و در سال ۱۳۳۸ دکترای زبان و ادبیات فارسی را اخذ نمود. در سال ۱۳۳۹ به دانشیاری دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزیده شد و در سال ۱۳۴۶ به درجه استادی ارتقا یافت. استاد از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۷ مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران و بعد از انقلاب نیز به مدت یک سال عهده‌دار ریاست دانشکده دماوند گردید. او به مدت دو سال به عنوان استاد مهمان در دانشگاه لندن و مدت هشت سال به تناوب در دانشگاه مک‌گیل کانادا به تدریس پرداخت و در سال ۱۳۴۷ شعبه موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک‌گیل را در تهران تأسیس کرد. ایشان رئیس هیأت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، عضو و رئیس انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی و عضو هیأت امنای انجمن فلسفه ایران بوده و اکنون مشاور علمی و عضو هیأت امنای بنیاد دائره‌المعارف اسلامی، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران-دانشگاه مک گیل است. استاد همچنین عضو ایرانی فرهنگستان زبان و ادب مصر می‌باشد و در فرهنگستان‌های اردن، سوریه، هند و مجمع بین‌المللی فلسفه در قرون وسطی و مجمع بین‌المللی تاریخ پزشکی نیز عضویت دارد. استاد محقق در سال ۱۳۶۱ از سمت استادی دانشگاه تهران بازنشسته گردید و پس از آن در دانشگاه‌های مشهد، امام صادق ( ع)، تربیت مدرس، الزهراء و شهید مطهری تدریس کرده است. ایشان برگزیده همایش طرح سپاس بهمن ۸۵ در فرهنگسرای ابن سینا نیز می‌باشد.

از جمله آثار فاخر دکتر مهدی محقق می‌توان اشاره نمود به: «بستان الاطباء»، «بیست گفتار در مباحث فلسفی و کلامی»، «تأثیر قرآن در اشعار ناصرخسرو»، «تحلیل اشعار ناصر خسرو»، «ترجمه شرح منظومه غررالفرائد سبزواری»، تصحیح کتاب «مفتاح الطب و منهاج الطلاب»، «تعلیقات، مقدمه و تصحیح اشترنامه عطار»، «تعلیقات، مقدمه و تصحیح وجوه قرآن تفلیسی»، «شرح الهیات شفا ملا مهدی نراقی»، «شرح باب حادی عشر علامه حلی»، «شرح مشکلات و مقدمه بر پانزده قصیده از ناصرخسرو»، «شیعه در حدیث دیگران»، «فیلسوف ری»، «فیلسوف ری محمدبن زکریای رازی»، «مقدمه در شرح احوال و آثار و افکار السیره الفلسفیه رازی»، «مقدمه و فرهنگ لغات لسان التنزیل»، «وجوه قرآن»، «یادنامه ادیب نیشابوری».

لذا کلیه نخبگان و مستعدین برتر جهت شرکت در این رویداد فرهنگی می‌توانند با مراجعه به آدرس http://visitfarhangi.bmn.ir ثبت نام نمایند.

Drmohaghegh mehrdadafar02