محمود شالویی در اولین جلسه مشترک انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و موسسه حکمت سهرودی عنوان کرد:

ساخت بنای یادبود «شیخ شهاب الدین سهروردی» و احداث «بزرگراه حکمت» با جدیت پیگیری می شود

محمود شالویی در ابتدای این نشست پس از خوشامدگویی به استادان حاضر در جلسه گفت: یکی از مأموریت های اصلی انجمن درگذشته، مرمت و ساخت آرامگاه ها و بناهای یادبودِ مفاخر بوده که ازمحل بخشی از سود فروش سیمان کشور تأمین می شده است. البته پس از انقلاب این فعالیت کمرنگ و بیشتر به برگزاری […]

محمود شالویی در ابتدای این نشست پس از خوشامدگویی به استادان حاضر در جلسه گفت: یکی از مأموریت های اصلی انجمن درگذشته، مرمت و ساخت آرامگاه ها و بناهای یادبودِ مفاخر بوده که ازمحل بخشی از سود فروش سیمان کشور تأمین می شده است. البته پس از انقلاب این فعالیت کمرنگ و بیشتر به برگزاری جلسات بزرگداشت و چاپ آثار بزرگان اهتمام شد. حال پس از سالیان متمادی دوباره بحث ساخت و احیای ابنیه و بناهای یادبود مفاخر به انجمن سپرده شده و دولت محترم نیز بر اجرای آن توجه جدی دارد.
شالویی تصریح کرد: با توجه به اقداماتی که در گذشته صورت گرفته بود از جمله چند مراسم کلنگ زنی در شهرستان سهرورد که اجرائی نشد، ساخت بنای یادبود شیخ شهاب الدین سهرودی در سهرورد در اولویت کاری ما قرار گرفته است. همچنین با عنایت به تأکید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تأسیس جاده حکمت از سهرورد تا آرامگاه ابن سینا در همدان، موضوع ساخت این پروژه ملی نیز به انجمن واگذار شده است.
شالویی در پایان گفت: در گذشته بیشتر مراسم های بزرگداشت های انجمن شامل چهره های فرهنگی کشور بود که از امسال بسیاری از مفاخر هنری ایران نیز مورد اکرام و تکریم قرار خواهند گرفت. همچنین میزهای تخصصی و چند مراسم بزرگداشت مانند نکوداشت کمال الدین بهزاد، کمال خجندی، خواجه عبدالله انصاری و … را با همکاری برخی کشورهای فارسی زبان همسایه ساماندهی خواهیم کرد.

احیای خانه شهاب الدین سهروردی در سهرورد
در ادامه این جلسه، آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد عضو هیأت امنای موسسه حکمت سهرودی، ضمن تقدیر از فعالیت های انجمن تأکید کرد: ضروری است تا مشخصاً محلی به عنوان خانه شهاب الدین سهروردی در «سهرورد» معین یا مرمت و به همت انجمن و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زندگی نامه های مجزایی برای شیخ شهاب الدین سهروردی و سه دانشمند دیگر که همنام او هستند، نگاشته شود.
او تأکید کرد: درکنار پیشنهاداتی که بیان شد ضرورت دارد گویندگانی خوش صدا و هنرمند با کمک برخی کارگردانان، نماهنگ های فاخر و تأثیرگذاری درباره سهرورد و سهروردی آماده کنند تا برای استادان، بازدیدکنندگان و گردشگران فرهنگی که احیاناً به سهرورد می آیند، نمایش داده شود.
رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم افزود: شایسته است به همت انجمن و در راستای تأسیس بنای های یادبود مفاخر، دیگر شهرستان ها و نقاط کم تر دیده شده ایران که عالم خیز و حکیم پرور بوده اند نیز مورد توجه قرار بگیرند.
دکتر نجفقلی حبیبی مدیرعامل موسسه حکمت سهروردی نیز در این جلسه گزارش مبسوطی از فعالیت های انجام شده از سوی این موسسه در سهرورد را بیان کرد؛ همچنین دکتر غلامرضا اعوانی رئیس هیأت امنا و دکتر محسن جوادی عضو هیأت امنای موسسه حکمت سهروردی نیز درباب توجه ویژه به شهرستان سهرورد و شیخ شهاب الدین سهرودی، همچنین تجلیل از برخی پژوهشگران اندیشه و آثار ابن عربی و مولانا پژوهان کشور که تاکنون مورد تکریم قرار نگرفته اند، تأملات و نکات راهبردی خود را بیان کردند.