نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ آیت الله حاج سید جلالالدین طاهری حسینآبادی اصفهانی در سال ۱۳۰۵ هـ.ش در اصفهان متولد شد. پدربزرگش آیتالله میرسیدعبدالحسین موسوی از علمای بزرگ منطقهٔ حسینآباد اصفهان بود که به خاطر مراوده با داعیالاسلام ،از علمای هندوستان، به زبانهای انگلیسی و فرانسه تسلط یافت و دارالتبلیغی در محله جلفای اصفهان به نام […]
آیت الله حاج سید جلالالدین طاهری حسینآبادی اصفهانی در سال ۱۳۰۵ هـ.ش در اصفهان متولد شد.
پدربزرگش آیتالله میرسیدعبدالحسین موسوی از علمای بزرگ منطقهٔ حسینآباد اصفهان بود که به خاطر مراوده با داعیالاسلام ،از علمای هندوستان، به زبانهای انگلیسی و فرانسه تسلط یافت و دارالتبلیغی در محله جلفای اصفهان به نام سقاخانه تاسیس کرد. پدرش ، عبدالخالق طاهری، نیز مدتی در حوزهٔ علمیّه اصفهان درس خواند و در کسوت روحانیون درآمد و به تبلیغ پرداخت اما چون حکومت پهلوی با روحانیون از در مبارزه برآمد، وی از لباس به درآمد و با توجه به اطلاعات وسیع علمی، آگاهی و تسلط به رشتهٔ ریاضیات و زبان فرانسه، وارد خدمت فرهنگ (آموزش و پرورش) شد و به تدریس پرداخت.بعدها «مدرسهٔ گلبهار» اصفهان را همراه تنی چند تاسیس کرد .مدتی نیز در «مدرسهٔ کشاورزان» مدیر شد.از آنجا که فردی متدیّن، عالم و آگاه بود در منزل به تدریس قرآن و احکام برای جوانان پرداخت و شاگردان بسیاری تربیت کرد.
سیدجلالالدین، تحصیلات دورهٔ ابتدایی را در دبستان حسینآباد و دورهٔ متوسطه را در دبیرستان سعدی گذراند و با کسب رتبه اول در سال ۱۳۲۳موفق به اخذ دیپلم شد. مدتی در مدرسه فرانسویها به آموختن زبان فرانسه پرداخت و بعد از آن به توصیه پدر و جدّش و تشویقهای مرحوم آیتالله حاج سید حبیبالله روضاتی و حاج محمد طاهری، عمویش، به حوزه علمیّه اصفهان وارد شد. ادبیات و فلسفه را از محضر آیتالله حاج سید محمد جواد موسوی غروی فرا گرفت .در سال ۱۳۲۵ راهی حوزه علمیه قم شد و در آنجا محضر آیات عظام حجت کوه کمرهای، حاج سید محمد تقی خوانساری، حاج آقا حسین بروجردی، محقق داماد و روحالله موسوی خمینی را درک کرد . درس خارج اصول و فقه را نزد آیت الله محقق داماد تلمذ کرد و بعدها تقریرات آن استاد را پس از انقلاب در دهه هفتاد و هشتاد منتشر کرد. دروس حکمت و عرفان را نیز از محضر امام خمینی (ره )آموخت . در سال ۱۳۴۳ پس از دستگیری و تبعید امام خمینی(ره ) به اصفهان بازگشت، به تدریس و تبلیغ و به مبارزه با رژیم پهلوی پرداخت و در منابر و مجالس اصفهان و دیگر شهرها به طرفداری از نهضت روحانیت و مبارزات امام خمینی پرداخت. همچنین امامت مسجد اعظم حسینآباد را به عهده گرفت . او اولین اعلامیهای که با دیگر روحانیّون اصفهان امضاء کرد، اعتراض به کشتار ۱۵ خرداد سال ۴۲ در تهران و قم و دیگر شهرها بود و باز در تیرماه ۴۲ اعلامیه دیگری در حمایت از آقای خمینی امضاء کرد و در زمره چهره های انقلابی اصفهان درآمد. آیتالله طاهری بعد از جریان تبعید امام راحل تا پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیّت انقلابی خود را بر ضد رژیم پهلوی و حمایت از نهضت امام خمینی ادامه داد. از این رو به شهر مهاباد تبعید شد ولی پس از از سه ماه آزاد شد و به اصفهان بازگشت و فعالیت انقلابی خود را پی گرفت ولی بار دیگر دستگیر شد .
آیتالله طاهری اصفهانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از طرف امام خمینی (ره ) به امامت جمعه اصفهان منصوب شد . او نماینده منتخب مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان قانون اساسی و همچنین مجلس خبرگان رهبری بود .در جریان جنگ تحمیلی در جبهههای جنگ حضور یافت.آیتالله طاهری در ۱۷ تیرماه ۱۳۸۱ از امامت جمعهٔ اصفهان استعفاء داد. بعد از آن و در مدرسۀ صدر بازار درس خارج فقه و اصول را تدریس کرد . از خدمات اجتماعی ایشان می توان به ساختن مسجد مصلّای اصفهان در کنار تخت فولاد بود اشاره کرد و آنجا را به مرکز عبادی، سیاسی، تفریحی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل نمود؛ تعمیر و احیای کتابخانه مدرسه صدر بازار ، حمایت و نظارت بر خیریهها بویژه خیریّه محمد امین(ص) در منطقه حسین آباد ، احداث کتابخانه مسجد اعظم حسین آباد، و تبدیل منزل مسکونی خود به مرکز فرهنگی برای زنان و دختران اصفهانی با نام «فرهنگسرای اندیشه» اشاره کرد. آیت الله طاهری در ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ در اصفهان درگذشت و در گورستان تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
آثار و تألیفات متعددی از این عالم روحانی باقی مانده است که از آن جمله می توان به «المحاظرات» در اصول فقه ( تقریرات درس آیتالله العظمی محقق داماد در سه جلد)، «الطهاره» در فقه (۲ جلد،به زبان عربی) نام برد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.