نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۲۲ شهریور ۱۳۹۰ رئیسجمهور آیتالله طالقانی را یکی از مفاخر و شخصیتهای برجسته جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: انسانهایی که خود و حقیقت وجودی خود را بشناسند و در مسیر کمال حرکت کنند از مرز زمان و مکان خارج شده و جاودانه میشوند و مرحوم طالقانی نیز کسی بود […]
رئیسجمهور آیتالله طالقانی را یکی از مفاخر و شخصیتهای برجسته جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: انسانهایی که خود و حقیقت وجودی خود را بشناسند و در مسیر کمال حرکت کنند از مرز زمان و مکان خارج شده و جاودانه میشوند و مرحوم طالقانی نیز کسی بود که از مرز زمان و مکان خود عبور کرد و وجود او محدود به جغرافیا، تاریخ، سیاست و حزب خاصی نبود.
محمود احمدینژاد شامگاه دوشنبه ۲۱ شهریور ماه سال جاری در مراسم پاسداشت مقام ابوذر زمان، آیتالله سیدمحمود طالقانی که در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، با بیان اینکه مرحوم طالقانی عاشق انسانها بود و برای همه مردم رحمت به شمار میرفت و همین خصوصیات باعث شد تا مردم به او علاقه فراوانی داشته باشند، گفت: طالقانی فرهیختهای حقیقی و انسانی جاویدان بود که سخن گفتن درباره رفتار و شخصیت او کاری بسیار سخت است. برای سخن گفتن از مرحوم طالقانی باید از انسان و انسانیت صحبت شود چراکه انسان مهمترین موضوع آفرینش است که اگر وجود او از هستی کنار گذاشته شود چیزی در این جهان نخواهد ماند. رئیسجمهور با اشاره به توصیف امام خمینی(ره) از مرحوم طالقانی مبنی بر اینکه او ابوذر زمان و مجاهدی بزرگ بود که زبانی چون شمشیر مالک اشتر داشت، گفت: انسان هنگامی که رشد کرده و متعالی میشود، قدرتهای استکباری و دنیوی برای او هیچ ارزشی ندارند و انسانها به میزانی که متعالی میشوند محبت و عشق آنها نسبت به مردم بیشتر میشود و در واقع خدا در وجود آنها جلوهگری میکند و مرحوم طالقانی فردی بود که دنیای مادی برایش ارزشی نداشت، کما اینکه هنگامی که به عنوان نماینده مردم در مجلس خبرگان حضور پیدا کرد روی صندلی نمینشست و جایگاهی بر روی زمین داشت چرا که معتقد بود دل سپردن به این صندلیها و عادت به آن چه بسا انسان را بعدها برای رسیدن به آن جایگاه دچار خطا کند. احمدینژاد با بیان اینکه مرحوم طالقانی در دفاع از حق و عدالت قاطع و شجاع بود ، گفت: انسانهایی که روح آنها رشد و ارتقاء مییابد، کلامی تأثیرگذار و دارای روح پیدا میکنند که حتی با بیانی ساده انسانها را متحول میکند. رئیسجمهور سادهزیستی، آزادگی و آزاداندیشی را از ویژگیهای بارز اخلاقی آیتالله طالقانی دانست و اظهار داشت: آزادی متعلق به انسان است و پیامبران الهی نیز به منظور اهداء احمدینژاد با بیان اینکه اعتقادی با ارزش است که آزادانه انتخاب شود، تصریح کرد: حقیقت، شکوفایی و رشد و کمال انسان و حتی خدایی شدن او در انتخابهای پیاپی و آزاد شکل میگیرد و اگر کسی معتقد به آزادی نباشد انتقادپذیر هم نخواهد بود و با کوچکترین حرف، فریادش بلند میشود چرا که چنین انسانهایی در خود دچار تناقض هستند.
رئیسجمهور با اشاره به شعارهای مردم در زمان رحلت آیتالله طالقانی تصریح کرد: مردم در وجود آیتالله طالقانی جلوهای از پیامبر را دیده بودند چرا که او یک روحانی به معنای حقیقی کلمه بود و کسی بود که طرفدار، پشتیبان، همراه، دلسوز، در کنار و یار مردم بود.
احمدینژاد با بیان اینکه اگر آیتالله طالقانی و امثال او ده یا پانزده سال دیگر میماندند محال بود در این کشور جریان اشرافیت بتواند حتی در مقیاس افراد معدودی شکل بگیرد، تاکید کرد: در دورانی از انقلاب که مردم در شرایط سخت ودشواری به سر می بردند، در زندگی برخی از اشخاص، تمایل به اشرافیتگرایی شکل گرفت که بیتردید زبان، نگاه و قاطعیت امثال مرحوم طالقانی مانع مستحکمی در برابر آنها است. امروز همانهایی که روزگاری در بیتالمال دستاندازی کردند، ادعای طلبکاری دارند و مدعی مالکیت ایران برای خود، خانواده و حزبشان هستند.
رئیسجمهور ایران را اقیانوسی وسیع و دارای گوهرهای ناب و کمیاب دانست و با بیان اینکه اگر مفاخر ایرانی از تاریخ بشر و تمدن آن حذف شود، چیز با ارزشی باقی نخواهد ماند، خاطر نشان کرد: سرنوشت آینده بشریت به دست انسانها و ملتهای بافرهنگ و متعالی رقم خواهد خورد و در ترازوی سنجش آینده بشر انسانیت، یگانهپرستی و عشق و برادری سنگینی خواهد کرد و ایران سرزمین مفاخر و انسانهای بزرگ است که یکی از برجستگان و ستارگان درخشان آن مرحوم آیتالله طالقانی است.
احمدینژاد با اشاره به اینکه کاوش و مطالعه در تاریخ نشان میدهد که همواره شخصیتها و انسانهای بزرگ و با عظمت در جای جای ایران حضور داشتند با انتقاد از عکسالعمل برخی افراد در قبال نام بردن از عظمت ایران زمین گفت: ایران به معنای توحید، پاکی، عدالت، خداپرستی و مبارزه با ظلم و استکبار و البته فرهنگ برآمده از توحید و عشق به امیرالمؤمنین علی(ع) و ائمه اطهار(ع) است.
رئیسجمهور تکریم مفاخر تاریخی را جاری کردن عظمتهای یک ملت در عرصههای مختلف زمانی و معرفی الگوها و نهادینه کردن نخبهپروری برای نسلهای متوالی دانست و خاطرنشان کرد: انجمن مفاخر، بنیادی با برکت است که تاکنون زحمات زیادی را کشیده است و اما باید کاری کرد که تمامی داشتههای یک ملت ایران و مفاخر آن به نسلهای متوالی معرفی شود چرا که اگر ملتی داشتههای خود را بشناسد به گونهای دیگر تصمیم گرفته و در راه پیشرفت قدم برمیدارد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه مفاخر، تجلی عظمتهای یک ملت هستند، گفت: تردید ندارم روزی خواهد آمد که اثرگذاری ملتها در سطح بینالمللی متناسب با وضع فرهنگی و داشتههای آنان خواهد بود و امروز دیگر بمب و اسلحه کارایی خود را از دست داده و باید اندیشه و فرهنگ به میان بیاید و در چنین روزی ملت ایران در آن پیشتازی خواهند کرد.
رئیسجمهور تاکید کرد: سرنوشت آینده بشر به دست انسانها و ملتهای بافرهنگ و متعالی رقم خواهد خورد و انسانیت یگانهپرستی، عشق و برادری ملاک سنجش آینده ملتها خواهد بود.
در این مراسم پیش از سخنان رئیسجمهور، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد ادبی، رئیس نجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سیدمهدی طالقانی، فرزند مرحوم آیتالله طالقانی و دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی کردند.
لوح پاسداشت مقام ابوذر زمان حضرت آیتالله طالقانی توسط رئیسجمهور به سیدمهدی طالقانی اهداء شد.
آخرین ویرایش: ۹۰/۶/۲۲
این مطلب بدون برچسب می باشد.