نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ مهندس همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خوزستان با مدیران انجمن دیدار و گفتگو کرد. مهندس قنواتی در نشستی با آقای حسین شاکری، قائممقام انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دکتر نادره جلالی، مدیر روابط عمومی انجمن، آقای علی یاری، […]
مهندس همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خوزستان با مدیران انجمن دیدار و گفتگو کرد.
مهندس قنواتی در نشستی با آقای حسین شاکری، قائممقام انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دکتر نادره جلالی، مدیر روابط عمومی انجمن، آقای علی یاری، مسئول دبیرخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خوزستان روز یکشنبه ۲۹ فروردینماه ۱۳۹۵ دیدار و گفتگو کرد. در این نشست همایون قنواتی ضمن عرض تبریک به مناسبت انتصاب آقای شاکری به سمت قائم قام انجمن، گزارشی از روند فعالیت انجمن آثار و مفاخر خوزستان را بیان کرد و معرفی و شناساندن مفاخر استان و بررسی جنبههای مختلف زندگی علمی و فرهنگی آنها را امری ضروری دانست. وی با تصریح اینکه نکوداشت مفاخر علمی و فرهنگی استان به تقویت مؤلفههای انسجام ملی و وحدت اجتماعی میانجامد و زمینه آشنایی نسل کنونی را با خدمات و نقش مفاخر علمی و فرهنگی در پیشرفت علم و معرفت و فرهنگ فراهم خواهد کرد، خواستار توجه، همکاری و حمایت بیشتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برای ارتقای فعالیتهای انجمن مفاخر استان شد. آقای شاکری، قائممقام انجمن نیز ضمن یادآوری ظرفیتهای بالقوه و بالفعل استان خوزستان پیرامون اهمیت فعالیت این شعب استانی با مهندس قنواتی به بحث و تبادل نظر پرداخت. وی بر لزوم جمعآوری و تشکیل بانک اطلاعاتی مفاخر استان تأکید ورزید. قائممقام انجمن با اشاره به اینکه باید نسبت به تبیین جایگاه ارزشمند این استان در تمدن ایرانی و اسلامی کوشید، گفت: انجمن آثارو مفاخر فرهنگی خوزستان باید تلاش کرده و مفاخر استان را با برپایی مجالس بزرگداشت به نسل حاضر بشناساند. آقای شاکری اظهار امیدواری کرد که انجمن آثار و مفاخر خوزستان با فعالیت چشمگیر خود در حوزه معرفی مفاخر و مشاهیر ملی بتواند الگوی دیگر شعب استانی انجمن قرار بگیرد. دکتر جلالی نیز با توجه به پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی این استان، از خوزستان بهعنوان مهد علم و دانش یاد کرد و گفت: در این منطقه اقوام مختلفی چون عرب، لر، بختیاری و .. ساکن بودهاند و خوزستان همواره در طول تاریخ عالمان و دانشمندان بسیاری را در علوم مختلف پرورش داده که برخی از آنان چون شیخ مرتضی انصاری، شیخ محمدتقی شوشتری و آیت الله بهبهانی فخر عالم تشیع بودهاند. مدیر روابط عمومی انجمن در ادامه افزود: در تاریخ معاصر نیز خوزستان دارای مفاخر و مشاهیر متعددی است و در تاریخ انقلاب مشروطه ایران نمیتوان نقش موثر بختیاریها و سردار اسعد را به فراموشی سپرد. وی معرفی مشاهیر و مفاخر استان را از طریق برپایی مراسم بزرگداشت و همایشهای داخلی و بینالمللی امری مهم دانست. زیرا معرفی این مفاخر به مردم بویژه نسل جوان امروزی، علاوه بر ارج نهادن به شأن و منزلت آنان، این امر میتواند مبنای همبستگی و همگرایی مردم و اقوام خوزستان باشد تا در پرتو آن برخی شکافها و اختلافات قومی به رأفت و درک متقابل از یکدیگر تبدیل گردد. علی یاری نیز از مقدمات برگزاری همایش آیتالله علامه وحید بهبهانی -که به حق او را مجدد مذهب شیعه دوازده امامی دانستهاند- با همکاری دانشگاه چمران، دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر سازمانها و نهادهای فرهنگی در استان خبر داد و گفت: اقدامات اولیه این کار نیز صورت پذیرفته است.
مهندس قنواتی تأسیس موزه مشاهیر و مفاخر استان و راهاندازی سایت مفاخر را از اولویتهای کاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خوزستان برشمرد. همچنین از برگزاری مراسم بزرگداشت ناخدا بزرگ پورشهریار صاحب کتاب عجایب هند که در سال ۱۳۴۸ به وسیله محمد ملکزاده به زبان فارسی ترجمه و در انتشارات بنیاد فرهنگ منتشر شده است، خبر داد. در خاتمه این نشست درباره پیشنهاد دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مبنی بر یکی از برنامههای آتی انجمن یعنی برگزاری مراسم همایش پزشک نامدار و حکیم فرزانه والامقام خوزستان علی بن عباس اهوازی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.