نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : شنبه, ۱۶ دی ۱۳۹۱ آیت الله محییالدین حائری شیرازی،با دکتر محمدجوادادبی، رئیس انجمن آثارومفاخر فرهنگی دیدار وگفتگوکرد. در این دیدار که روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۱ در محل انجمن صورت گرفت، دکتر ادبی پیرامون فعالیت های انجمن و برنامه های آینده آن با آیت الله حائری شیرازی به گفتگو و تعامل […]
آیت الله محییالدین حائری شیرازی،با دکتر محمدجوادادبی، رئیس انجمن آثارومفاخر فرهنگی دیدار وگفتگوکرد.
در این دیدار که روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۱ در محل انجمن صورت گرفت، دکتر ادبی پیرامون فعالیت های انجمن و برنامه های آینده آن با آیت الله حائری شیرازی به گفتگو و تعامل نظر پرداخت.
در ابتدای جلسه رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره فعالیت های علمی و فرهنگی انجمن گفت : انجمن به عنوان یک نهاد فرهنگی در راستای یکی از اهداف خود که پاسداشت و تجلیل از مفاخر فرهنگی و مذهبی است، تاکنون یکصد و بیست و دو مراسم بزرگداشت برای مفاخر ملی برگزار کرده است.
حجت الاسلام ادبی با اشاره به جایگاه رفیع علما و روحانیون در ایران اسلامی و آثار ارزشمند آنان، فعالیت های انجمن را در راستای پاسداشت و تجلیل از علمای حوزه برشمرد.
دکتر ادبی درباره برنامه های آینده انجمن اظهار داشت : انجمن با عنایت و پذیرش آیت الله حائری شیرازی مراسم بزرگداشت این عالم روحانی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی همچنین از فعالیت شعب استانی انجمن به برگزاری مراسم بزرگداشت عالم فرهیخته آیت الله واعظ زاده خراسانی در خراسان رضوی خبر داد و افزود: انجمن در این زمینه اقداماتی را نیز انجام داده است.
رئیس انجمن آثار و مفاخرفرهنگی فضای کاری انجمن را فضایی خیلی جدی و پویا دانست و ضمن اشاره به استقبال خوب مردم، مسئولین، جوانان و طلاب از فعالیت های انجمن بویژه مراسم بزرگداشت مفاخر ملی ، به ارتباط خوب انجمن با حوزه های علمیه قم، مشهد و تهران اشاره کرد و آن را ارتباطی پویا و موفق دانست و از انجمن به عنوان یک نهاد خدمتگزار در عرصه فرهنگ و مفاخر فرهنگی یاد کرد.
دکتر ادبی همچنین اظهار داشت: با توجه به جایگاه و پایگاه فرهنگی – مذهبی آیت الله حائری و نقش سازنده و تاثیرگذار ایشان در جامعه، برگزاری مراسم بزرگداشت این روحانی فرهیخته را امری لازم و ضروری دانست .
وی در پایان با توجه به نقش مهم مفاخر ملی – مذهبی در الگوسازی برای جوانان این امر را مهم و سودمند برشمرد.
آیت الله حائری، نیز با اشاره به ارزش و جایگاه هویت فرهنگی یک کشور گفت: ملتی که گذشته و هویت تاریخی و فرهنگی خود را فراموش کند، دچار زیان های بسیاری خواهد شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در این زمینه نیز اظهار داشت: ملت ایران در دوران رژیم پهلوی تحت تاثیر فرهنگ غربی قرار گرفت و گذشته تاریخی و فرهنگی غنی خود را فراموش کرد و این امر سبب نفوذ فرهنگ و تمدن غرب در ایران شد.
وی در ادامه ضمن اشاره به ورود و کاربرد واژگان رایج غربی در جامعه و مضرات آن، این واقعه را از آسیب های جدی فرهنگی برشمرد و گفت : کشوری مانند انگلستان بسیاری از مفاهیم و واژگان خود را به دنیا صادر کرده ولی خود تحت تاثیر هجوم فرهنگی قرار نگرفته است.
آیت الله حائری در ادامه افزود: ملتی که داشته های ملی خود را به دست فراموشی بسپارد، اهانت به خود را پذیرفته و به مانند آنست که میراث فرهنگی خود را از دست داده است. وی این واقعه را مقدمه نفوذ فرهنگ غرب دانست و گفت : ما با تکیه بر فرهنگ غرب در رژیم گذشته اجازه دادیم غربیها هویت ما را بنویسند .
وی ضمن ابراز خشنودی از پیروزی انقلاب اسلامی، پیروزی انقلاب را عامل مهمی در بازگشت ایرانیان به میراث پر افتخار فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی دانست و تکیه بر میراث غنی فرهنگی را سبب شکوفایی علم و دانش و گسترش آن در جامعه بر شمرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت : ملت ایران نه تنها نباید اجازه تقسیم چیزهایی را که به عنوان میراث فرهنگی دارد به بیگانگان بدهد، بلکه باید کارهای خوب پیشینیان و بزرگان فرهنگی،علمی و مذهبی خود را زنده نگه دارد.
آیت الله حائری شیرازی ترجمه علوم انسانی غرب و تدریس آن را در دانشگاه های کشور مصیبتی عظمی و از آسیب های جدی فرهنگی در حوزه علوم انسانی دانست و از حوزه های علمیه به عنوان یکی از مراکز مهم فراگیری علوم اسلامی یاد کرد و اظهار داشت : با کم رنگ شدن نقش حوزه های علمیه، فرصت تولید علم بومی نیز کم شد و عرصه ای مناسب برای ترجمه آثار غربیان در حوزه علوم انسانی فراهم آمد و جامعه به سمت دین زدایی حرکت کرد.
وی با تاکید بر لزوم توجه مسئولین به علوم انسانی، ارزش گذاری به مفاخر و حفظ این گنجینه های ارزشمند ملی – اسلامی را برای حفظ هویت فرهنگی و تاریخی جامعه امری مهم و ضروری قلمداد کرد و گفت : از این طریق است که کرسی رشته های علوم انسانی در دانشگاه ها را می توان هدایت کرد و حرکت سکان کشتی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را از ظلم به سوی نور رهنمون ساخت. زیرا آن روز که علوم انسانی،کرسی اسلام را در دانشگاه داشته باشد و کارشناس تربیت کند، آنها با ورود به جامعه می توانند مسیر حرکت ظلمت به نور را برای ما نهادینه کنند.
آیت الله حائری در پایان به ضرورت ورود مباحث انسان شناسی و نواندیشانه در فضای کنونی دانشگاه های کشور پرداخت و گفت : جامعه شناسی اقتصاد نیز باید بر مبنای انسان شناسی باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ترویج حس میهن پرستی و تکیه بر میراث غنی فرهنگی و تولید علوم بومی را عاملی مهم در جلوگیری از تهاجم فرهنگی برشمرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.