نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ در نوزدهمین دیدار دوستانه مرکز پژوهشی میراث مکتوب در روز ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۳ آقای علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور یافت و با فعالیتهای بخشهای مختلف این مؤسسه آشنا شد. دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره مشکلات چاپ و نشر به ایراد […]
در نوزدهمین دیدار دوستانه مرکز پژوهشی میراث مکتوب در روز ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۳ آقای علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور یافت و با فعالیتهای بخشهای مختلف این مؤسسه آشنا شد. دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره مشکلات چاپ و نشر به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به سابقه خدمات خود در حوزه چاپ و نشر گفت: من چند عنوان از کتابهای مهم حوزوی مثل شرح منظومه حاج ملاهادی سبزواری و شرح باب حادی عشر علامه حلی را در چاپخانه دانشگاه تهران چاپ کردم. تقریباً در حدود ۱۸۰ عنوان کتاب، من مباشر نشر آنها بودهام که علامت دانشگاه تهران بالای آن است که ۸۰ عنوان از این کتابها از انتشارات موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران و دانشگاه مکگیل بوده است و بیشتر جنبه فلسفی دارد مثل “قبسات” میرداماد. رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه اظهار داشت: ۴۰ عنوان کتاب انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی نیز در همین انتشارات دانشگاه تهران چاپ شد که عنوان آخر آن «شاهنامه» فردوسی بود که از نسخه خطی چاپ افست کردیم. ما کتاب “الشکوک” محمد بن زکریای رازی را به دانشگاه عرضه کردیم. گفتند این کتاب پولش را در نمیآورد. گفتم این کتاب علمی است و اگر یک توبره چغندر آورده بودند اینجا شما میگفتید هوا گرم است بچهها لبو نمیخورند و پولش را در نمیآورد. این کتاب علمی است و این کتاب دو اصل را باطل میکند و آنکه فرنگیها میگویند مسلمانها دو عالم محض بیش نداشتند، یکی ابنسینا است و دیگری رازی. ابنسینا کپی ارسطو و رازی کپی جالینوس است! این کتاب این نظریه را باطل میکند. دیگر اینکه فرنگیها و به تبع آنها عربها میگویند محمدبنزکریای رازی مسلمان نبوده و عقیدهای به نبوت نداشته است، در این کتاب این مسئله رد میشود. عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت : چند سال پیش شیخ کویت از من دعوت کرد به کویت بروم. او میخواست به بهترین کتاب تاریخ طب اسلامی ۱۰۰هزار دلار جایزه بدهد. بلیط فرستادند و من رفتم. مؤسسهای در آنجا به نام تقدم علمی عهدهدار این امر بود. آنان کتابهایی را که من به عربی در تاریخ پزشکی چاپ کرده بودم روی میز گذاشته بودند. رئیس آن موسسه گفت این تدبیر شیخ ماست که آمده یک عجم را مشاور خودش قرارداده که این ۱۰۰هزار دلار را به کدام عرب بدهد؛ که ما این جایزه را دادیم به کسی که ۳۰جلد کتاب الشامل فی الصناعۀ الطبیه ابن نفیس را در ابوظبی چاپ کرده بود. دکتر مهدی محقق در پایان خواستار حمایت بیشتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.