نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۰۹ شهریور ۱۳۹۵ دومین نشست «مصادره مفاخر و مشاهیر مشترک فرهنگی ایران و کشورهای همسایه»، ۸ شهریور ماه ۱۳۹۵ در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد. به گزارش ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دومین نشست «مصادره مفاخر و مشاهیر مشترک فرهنگی ایران و کشورهای […]
دومین نشست «مصادره مفاخر و مشاهیر مشترک فرهنگی ایران و کشورهای همسایه»، ۸ شهریور ماه ۱۳۹۵ در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دومین نشست «مصادره مفاخر و مشاهیر مشترک فرهنگی ایران و کشورهای همسایه»، با حضور عباس خامهیار، معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از مدیران و کارشناسان سازمان فرهنگ، سازمان میراث فرهنگی، دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه، وزارت آموزش و پرورش، جهاد دانشگاهی و بنیاد مطالعات قفقاز، برگزار گردید.
بهرهگیری از ظرفیت مفاخر و مشاهیر فرهنگی
خامهیار طی سخنانی، به چرایی تشکیل سلسله نشستهای مصادره مفاخر و مشاهیر مشترک فرهنگی اشاره کرد و گفت: در این سلسله جلسات به دنبال اتخاذ نقطه مشترک، کار واحد و اجماع ملی میان دستگاهها، نهادها و سازمانهای بینالمللی و داخلی هستیم.
معاون بینالملل سازمان فرهنگ ادامه داد: درصدد آن هستیم تا پس از برگزاری این دور از نشستهای فرهنگی به یک جمعبندی کلی دست یابیم تا از طریق نهاد یا سازمان تصمیمگیری چون شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبات کلی تصویب شود.
وی با تأکید بر ایجاد اجماع ملی همراه با همگرایی و انسجام ملی میان مردمان یک منطقه، گفت: در این جلسات به دنبال رقابتهای سیاسی و یا منازعات نیستیم بلکه هدف ما از پیگیری کردن این مهم، پاسداشت مفاخر و مشاهیر فرهنگ در حوزه تمدن ایران اسلامی و احیای هویت فرهنگی است.
خامهیار افزود: باید توجه شود که این فرصت تاریخی، تبدیل کردن فرصتها به تهدیدهای منطقهای را به دنبال نداشته باشد.
معاون بینالملل سازمان فرهنگ، با تأکید بر ضرورت فهم مشترک از مسئله فرهنگ گفت: مفاخر و مشاهیر فرهنگی متعلق به بشریت هستند و باید از لحاظ شراکت و همگرایی به این مسئله نگاه کنیم؛ ما اگر از حوزه جهان ایرانی وارد شویم، بالطبع تأثیرگذاری بهتری خواهیم داشت.
وی در سخنان خود، گفت: بزرگان، عالمان و شاعران حوزه فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی، فخر فرهنگی و سرمایه عظیمی برای تمام بشریت به ویژه تمام مردمان تحت نفوذ این شخصیتها به شمار میروند.
خامهیار یادآور شد: بخش مهمی که در تاریخ جامعه ایران اسلامی بدان توجه میشود، آن هویتی است که برگرفته از نگاه ایرانی به آداب و سنتها است، اکنون در حال مصادره شدن است و این مسئله منجر به چالش بزرگ میشود.
معاون بینالملل سازمان فرهنگ، خاطرنشان کرد: آنچه که مسلم است به دنبال جمع بندی معتدل و معقولی هستیم تا اجماع ملی و فرهنگی اجرا شود که در راستای آن بتوانیم برنامههای مدون تنظیم کنیم.
در بخش پایانی این نشست، سید احمد محیط طباطبایی، مشاور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، عباسی، از کارشناسان جهاد دانشگاهی، موسوی، از وزارت امور خارجه، امیرخانی، از کتابخانه ملی و جمعی از کارشناسان وزارت آموزش و پرورش، رایزنان فرهنگی ایران نکاتی را پیرامون توجه به واگرایی و اختلافات فرهنگی، ایجاد کمیته دانشگاهی، برگزاری دوره و جلسات آموزشی در میراث فرهنگی و گردشگری، نقش مثمرثمر رایزنان فرهنگی جهت ارائه روشهای نوین برای حفظ مفاخر فرهنگی کشورمان و همچنین، ظرفیت سازنده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این حوزه ارائه کردند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.