نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۴ هما ناطق، پژوهشگر تاریخ معاصر و مولف کتابهای «بازرگانان در داد و ستد با بانک شاهی و رژی تنباکو (برپایه آرشیوامین العرب )»، «از ماست که برماست» و «مصیبت وبا و بلای حکومت)» ۱۲دیماه۱۳۹۴ درگذشت. هما ناطق، نویسنده، پژوهشگر، استاد دانشگاه سوربن و تاریخنگار دوران قاجار و مشروطه، […]
هما ناطق، پژوهشگر تاریخ معاصر و مولف کتابهای «بازرگانان در داد و ستد با بانک شاهی و رژی تنباکو (برپایه آرشیوامین العرب )»، «از ماست که برماست» و «مصیبت وبا و بلای حکومت)» ۱۲دیماه۱۳۹۴ درگذشت.
هما ناطق، نویسنده، پژوهشگر، استاد دانشگاه سوربن و تاریخنگار دوران قاجار و مشروطه، یکم ژانویه ۲۰۱۶ در پاریس درگذشت.
ناطق، نویسنده و پژوهشگر تاریخ در سال ۱۳۱۳ در ارومیه به دنیا آمد. وی پس از انجام تحصیلات ابتدائی و متوسطه در تهران با بورس دولتی فرانسه به پاریس رفت و تحصیلات عالی خود را تا مقطع دکترا در پاریس به انجام رساند. پس از بازگشت به تهران به استخدام گروه تاریخ دانشکده ادبیات دانشگاه تهران درآمد و ضمن تدریس در دانشگاه چندین کتاب در زمینه تاریخ معاصر ایران به قلم وی منتشر شد که از آن جمله میتوان به «بازرگانان در داد و ستد با بانک شاهی و رژی تنباکو (برپایه آرشیوامین العرب )»، «افکار اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در آثار منتشر شده دوران قاجار» و «تحقیقی درباره میرزا ملکمخان و روزنامه قانون» و دو کتاب «از ماست که برماست؛ مصیبت وبا و بلای حکومت)» که در برگیرنده مجموعه مقالات تاریخی اوست، اشاره کرد.
بر اساس اطلاعات ثبت شده در سایت موسسه خانه کتاب درباره دو کتاب «از ماست که برماست؛ مصیبت وبا و بلای حکومت)» آمده است: «این مجموعه متشکل از دو بخش مجزاست که تاریخ دوره قاجار را با ذکر سند بیان میکند. کتاب اول نوشته میرزا صالح شیرازی است که پس از تسلیم شدن عباسآباد به روسها، از طرف عباسمیرزا و همراه نامهای از ماکدونالد، سفیر جدید کمپانی، به اردوی روسیه فرستاده میشود تا روسها را وادار به عقبنشینی به سرحدات گلستان بنماید و از طرف دولت ایران تعهد کند در قبال این امر، مبلغی غرامت پرداخته شود. این سند که خلاصهای از مذاکرات میان میرزاصالح و پاسکویچ، میرزا صالح و گریبایدوف و فتحعلیشاه است، مسئولیت ایران را در برافروختن آتش جنگ میپذیرد.
کتاب دوم این مجموعه، شامل شش فصل است که با تعریفی از بیماری وبا و تاریخچه آن به تاثیر آن در حکومت دوره قاجار میپردازد. مباحثی که در کتاب به آن پرداخته شده است عبارتاند از تاثیر اجتماعی و اقتصادی بیماری وبا در دوره قاجار؛ قحطی ۸۸-۱۲۸۶ قمری و اسناد حاج محمدحسن امین دارالضرب؛ سندی درباره آئین ملکداری و زنداری در قرن نوزده؛ فرنگ و فرنگیمآبی در رساله انتقادی «شیخ و شیوخ»؛ روزگار یک اهل قلم در دوره قاجار و قتل گریبایدوف در اشعار و احکام رستم الحکما.»
ایبنا
این مطلب بدون برچسب می باشد.