نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت سپیده کاشانی را به جامعه علمی کشور تسلیت عرض می نماید. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کتابی با عنوان «بررسی ویژگیهای سبکی و تحلیل محتوایی شعر سپیده کاشانی (۱۳۱۵ – ۱۳۷۱)» از زندگی و آثار سپیده کاشانی در دست چاپ دارد که به […]
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت سپیده کاشانی را به جامعه علمی کشور تسلیت عرض می نماید.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کتابی با عنوان «بررسی ویژگیهای سبکی و تحلیل محتوایی شعر سپیده کاشانی (۱۳۱۵ – ۱۳۷۱)» از زندگی و آثار سپیده کاشانی در دست چاپ دارد که به زودی در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
برگی از زندگی سپیده کاشانی
سرور اعظم باکوچی معروف به سپیده کاشانی در ۱ امرداد ماه ۱۳۱۵ هـ . ش در کاشان متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در دبستان «هفده دی» و دوره متوسطه را در دبیرستان «شاهدخت» گذرانید. سپس به تهران مهاجرت کرد. چون پدر و مادرش به شعر علاقهمند بودند، او نیز از اوان کودکی با اشعار شعرای متقدم چون حافظ، سعدی و مولانا آشنا شد و بیش از همه تحت تأثیر حافظ قرار گرفت. از آنجا که از همان ایام با قرآن کریم مأنوس بود و به رسول اکرم (ص) نیز ارادت داشت، هنگامی که به سرودن شعر روی آورد، این انس و الفت را در اشعارش هویدا ساخت. کاشانی از ۱۳۴۷هـ .ش همکاری خود را با مطبوعات آغاز کرد. اشعارش بیشتر در مجلاتی که صفحات ادبی پر باری داشتند، به چاپ میرسید. او در انجمنهای ادبی که در تهران برگزار میشد، شرکت میکرد. اعتقاد و ایمان راسخ به نجابت و عفاف که در سایه تعالیم اسلامی به دست آورده بود، موجب شد که در دوران بی بند و باری و لجام گسیختگی نظام طاغوت، از مشاهده آن اوضاع سخت آزردهخاطر و غمگین گردد تا آنجا که در برخی از اشعار خود به شکوه و شکایت از اوضاع زمانه بپردازد. با اوج گیری مبارزات امام خمینی (ره) بر ضد رژیم ستم شاهی و به دنبال آن پیروزی انقلاب اسلامی، سپیده کاشانی به عنوان یک زن مسلمان و انقلابی قدم به میدان نهاد و در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ادبی شرکت کرد و به تبیین و ترویج معارف اسلامی، ارزشها و اهداف انقلاب اسلامی پرداخت. در روزهای پر شور انقلاب اسلامی، اشعار او برای ساختن سرودهای انقلابی استفاده شد. او بارها در جبهه حق علیه باطل حضور یافت و ضمن تشویق فرزندان و برادران رزمندهاش، حماسه جاویدان آنان را سرمایه بیان خود کرد و نخستین آثار ادبیات مقاومت، پایداری، جهاد و شهادت را در شعر انقلاب به بار نشاند. از آنجا که اشعار سپیده کاشانی سراسر از ایمان، ایثار، جهاد، حماسه، مقاومت، فداکاری، عشق به خدا، صداقت، پاکی و ستیز با دشمن دین است، میتوان آن را یکی از راههای افزایش شناخت تاریخ جنگ تحمیلی برشمرد. سپیده کاشانی افزون بر اشعاری که در باب جنگ و شهادت سروده دهها شعر حماسی و عاطفی نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده است. یادداشتهایی از دو سفر به جنوب با نام «خرمشهر از اسارت تا رهایی» را نیز در کارنامه فعالیت فرهنگی خود دارد. کاشانی مدتی نیز عضو «شورای شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» و «شورای شعر بنیاد فرهنگی ۱۵ خرداد» بود. این شاعر انقلابی در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۷۱ هـ . ش در انگلستان درگذشت و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد. از این شاعر برجسته آثار متعددی باقی مانده است که از آن جمله میتوان به «پروانههای شب»، «هزار دامن گل سرخ»، «سخن آشنا»، «آنان که بقا را در بلا دیدند»، «گزیده ادبیات معاصر» و «گزیده آثار» اشاره کرد. زندگینامه داستانی وی با عنوان «لاله کبیر» به کوشش محمدرضا اصلانی در ۱۳۸۷هـ .ش و «بانوی پروانهها» به کوشش محسن غفاری منتشر شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.