درگذشت حجت الاسلام والمسلمین علی ابوالحسنی (منذر)

تاریخ ایجاد : شنبه, ۰۶ اسفند ۱۳۹۰ حجت الاسلام علی ابوالحسنی (منذر)، از نویسندگان برجسته حوزه علمیه در ۴ اسفند ماه ۱۳۹۰ درگذشت. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت این نویسنده و پژوهشگر معاصر را به جامعه علمی کشور تسلیت عرض می‌نماید. مجلس ختم آن زنده یاد در ۷ اسفند ماه ۱۳۹۰ در مسجد نور […]

تاریخ ایجاد :

شنبه, ۰۶ اسفند ۱۳۹۰

abolhasanmonzarحجت الاسلام علی ابوالحسنی (منذر)، از نویسندگان برجسته حوزه علمیه در ۴ اسفند ماه ۱۳۹۰ درگذشت.

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درگذشت این نویسنده و پژوهشگر معاصر را به جامعه علمی کشور تسلیت عرض می‌نماید.

مجلس ختم آن زنده یاد در ۷ اسفند ماه ۱۳۹۰ در مسجد نور واقع در میدان فاطمی، بعد از نماز مغرب و عشاء برگزارخواهد شد. همچنین مجلس ترحیمی با حضور اساتید و اندیشمندان در تجلیل از ایشان در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روز سه شنبه ۹ اسفند ماه ۱۳۹۰ ساعت ۱۵ لغایت ۱۷ برگزار می شود.

خاطر نشان می سازد نامبرده ۵ اسفند ماه ۱۳۹۰ با حصور مراجع، اساتید، صاحب نظران و مردم عزیز در قم تشییع و در باغ بهشت قم به خاک سپرده شد.

برگی از زندگی علی ابوالحسنی (منذر)

علی ابوالحسنی معروف به منذر در ۲۲ آذر ماه ۱۳۳۴ هـ. ش در تهران متولد شد. تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش به پایان رساند. در ۱۳۴۷ هـ. ش در رشته «ماشین‌افزار» به تحصیل پرداخت و در  ۱۳۵۴هـ. ش به پایان برد. مدتی نیز به استخدام اداره مخابرات درآمد ولی چندی بعد به اتهام بحث‌هاى سیاسى در محیط کار و مدرسه، مجبور به استعفا شد.

او تحصیلات عالیه را در دانشگاه علم و صنعت تهران پی گرفت ولی پس از سه ماه آن را رها کرد و برای تحصیل علوم دینى به قم رفت. ابتدا در مدرسه حقانی علوم حوزوی را فراگرفت . بعد در حوزه علمیه قم از محضر آیات عظام سید علی محقق‌داماد، خزعلی، جعفر سبحانی، مصباح یزدی، شیخ جواد تبریزی و وحید خراسانی بهره برد. همچنین نزد آیت الله شیخ حسین لنکرانی، سید مرتضی عسکری، سید محمد کاظم قزوینی، دکتر سید احمد فردید و دکتر رضا داوری اردکانی تلمذ کرد.

او در همین ایام نیز به تالیف کتاب و مقاله در حوزه های مختلف فرهنگ اسلامی و تاریخ  ایران و جهان پرداخت و آثار ارزنده ای را از خود به یادگار گذاشت که از آن جمله می توان به نگاهی به اصل ولایت فقیه، میعاد با استاد مطهری شهید راه تطهیر سیمای فرهنگ اسلامی از زنگار غرب زدگی و شرق زدگی، تحلیلی از نقش سه گانه شهید شیخ فضل الله نوری در نهضت تحریم تنباکو، تراز سیاست؛ جلوه هایی از سیاست و مدیریت شیخ انصاری، سیاهپوشی در سوگ ائمه نور(ع) و ریشه های تاریخی و مبانی فقهی اشاره کرد.

او در ۵ اسفند ماه ۱۳۹۰ در قبرستان شیخان در قم به خاک سپرده شد. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی پیام تسلیتی به مناسبت درگذشت وی ارسال کرد. متن پیام چنین است:

حجت‌الاسلام ابوالحسنی (منذر)، طی سال‌های عمر خویش تلاش فراوانی در جهت تالیف و نگارش مقالات و آثار متعدد در حوزه‌های مختلف فرهنگی اسلامی و تاریخ داشتند که دستاورد آن انتشار چند کتاب درخشان و ارزشمند می‌باشد که مورد توجه صاحب نظران در داخل و خارج از کشور قرار گرفته است. رییس مجلس، از سوی خود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی این ضایعه را به خانواده آن فقید سعید و روحانیت معظم تسلیت گفته، برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی از درگاه خداوند متعال خواستار شد.

آخرین ویرایش: ۹۰/۱۲/۶