نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ تو را اگر نشناسیم قدر خرده مگیر / که عذرخواه بود نقص ما کمال تو را بهمن سرکاراتی محقق و پژوهشگر معاصر درگذشت. بهمن سرکاراتی استاد دانشگاه تبریز و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ۲۹ خرداد ماه ۱۳۹۲ در تبریز درگذشت. انجمن آثارومفاخر فرهنگی درگذشت این استاد فرهیخته […]
تو را اگر نشناسیم قدر خرده مگیر / که عذرخواه بود نقص ما کمال تو را
بهمن سرکاراتی محقق و پژوهشگر معاصر درگذشت.
بهمن سرکاراتی استاد دانشگاه تبریز و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ۲۹ خرداد ماه ۱۳۹۲ در تبریز درگذشت.
انجمن آثارومفاخر فرهنگی درگذشت این استاد فرهیخته را به جامعه علمی کشور و خانواده محترم آن فقید سعید بویژه همسر دانشور ایشان سرکار خانم دکتر مهری باقری تسلیت عرض می نماید.
برگی از زندگی بهمن سرکاراتی
بهمن سرکاراتی در سال ۱۳۱۶ هـ.ش در تبریز متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه اسدی گذراند و دوران متوسطه را در دبیرستان امیرخیزی تبریز به پایان رسانید. وی پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۳۵هـ.ش به دانشگاه تبریز رفت، تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی ادامه داد و در سال ۱۳۳۹ هـ.ش لیسانس گرفت . سپس تحصیلات خود را در مقطع فوق لیسانس دنبال کرد و در سال ۱۳۴۵ در رشته فرهنگ و زبانهای باستانی ایران از مدرسه زبانهای شرقی دانشگاه لندن فارغ التحصیل شد. در سال ۱۳۴۶ به استخدام دانشگاه تبریز درآمد و در گروه زبان شناسی دانشگاه تبریز به کار پرداخت. سپس تحصیلات خود را تا مقطع دکترای فرهنگ و زبان های باستانی ادامه داد و در سال ۱۳۴۹ از دانشگاه تهران موفق به اخذ دانشنامه دکترا شد. عنوان رساله دکتری وی بررسی سه سرود گاهانی بود. دکتر سرکاراتی در سال ۱۳۵۲ با استفاده از یک فرصت مطالعاتی به انگلستان رفت و مدت یکسال در آنجا مشغول پژوهش و تحقیق شد. در سال ۱۳۵۴ برنده نخستین جایزه علمی ادبیات و علوم انسانی در دانشگاه تبریز شد و در سال ۱۳۶۱ به مرتبه استادی ارتقا یافت . او در سال ۱۳۶۵ به عنوان استاد مدعو به ژاپن رفت و یکسال در آنجا ماند. در سال ۱۳۷۰ به عضویت فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و در سال ۱۳۷۶ به عضویت هیأت امنای بنیاد ایرانشناسی درآمد. دکتر سرکاراتی در سال ۱۳۸۵ به افتخار درجه بازنشستگی نائل آمد.او همچنین عضو کمیته پژوهشی دانشکده ادبیات فارسی و علوم انسانی دانشگاه تبریز، رئیس انتشارات و روابط عمومی دانشگاه تبریز، عضو کمیته مرکزی کنگره سالانه تحقیقات ایران، رئیس مرکز آموزش زبان دانشگاه تبریز، مدیر گروه فرهنگی و زبانهای باستانی دانشگاه تبریز، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر زبان گروههای ایرانی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی، و معاون پژوهشی بنیاد ایران شناسی، عضو شورای علمی کتابخانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مشاور کتابخانههای ایران بود. وی در تبریز درگذشت .از این استاد برجسته تعداد زیادی مقلات علمی و پژوهشی و کتاب اعم از تالیف و ترجمه باقی مانده است که از آن جمله می توان به اسطوره بازگشت جاودانی (ترجمه ) ، اوستا از دیدگاه هنر نو(ترجمه )،دین ایرانی بر پایه متنهای معتبر یونانی اثر امیل بنونیست (ترجمه )،سایههای شکارشده(گزیده مقالات فارسی )،کارنامه شاهان در روایات ایران باستان اثر آرتور کریستن سن (ترجمه )،مقدمه ای بر فلسفه ای از تاریخ اثر میرچا الیاده (ترجمه )فرهنگ ریشهشناختی افعال زبان فارسی، بررسی فروردین یشت: سرود اوستایی در ستایش فروهرها (ترجمه) و گزیده اشعار اشاره کرد. بررسی ریشه شناختی افعال زبان فارسی (زیر چاپ )،بررسی جامع زبان فارسی باستان و آثار بازمانده آن (زیر چاپ ) ،بررسی سه فرگرد وندیداد(زیر چاپ ) ،اصطلاحات خ.ویشاوندی در زبانهای فارسی (آزیر چاپ ) درد. کتاب آفتابی در میان سایه ای جشن نامه استاد دکتر بهمن سرکاراتی است که به کوشش دکتر علیرضا مظفری و دکتر سجاد آیدینلو در سال ۱۳۸۷ منتشر شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.