نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
استاد عبدالحسین حائری نسخهشناس، فهرستنویس و رئیس پیشین کتابخانه مجلس بامداد یکشنبه، اول شهریور ماه ۱۳۹۴ درگذشت. استاد حائری بیش از نیم قرن در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول به فعالیت بود و نزدیک به ۲۰ سال از این دوران را عهدهدار سمت ریاست کتابخانه مجلس بوده است. همچنین وی ۱۷ سال عضو هیات مؤلفان […]
استاد عبدالحسین حائری نسخهشناس، فهرستنویس و رئیس پیشین کتابخانه مجلس بامداد یکشنبه، اول شهریور ماه ۱۳۹۴ درگذشت.
استاد حائری بیش از نیم قرن در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول به فعالیت بود و نزدیک به ۲۰ سال از این دوران را عهدهدار سمت ریاست کتابخانه مجلس بوده است.
همچنین وی ۱۷ سال عضو هیات مؤلفان لغتنامه دهخدا بود و بر چاپ چند جلد از آن نیز نظارت داشت. وی صاحب نظریه «بازنویسى تاریخ علم بر اساس بازنویسى فهارس نسخ خطى» است که جایزهای جهانی را نیز برای وی به ارمغان آورده است .
زندهیاد استاد عبدالحسین حائری یزدی تیرماه ۱۳۰۶در شهر قم به دنیا آمد. پدرش آقا میرزا احمد حائری از علمای روزگار خود بود و پدربزرگش (پدر مادرش)آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم بود. وی در همان اوان کودکی قرآن و قدری خواندن و نوشتن را در مکتب فراگرفت. بعد هم نزد پدر مقدمات عربی و بعضی کتابهای لغت و دروس مدرسهای را خواند.سپس سطوح عالی فقه و اصول را تا سن ۱۹ سالگی نزد اساتیدی چون آیات عظام حاج شیخ مرتضی حائری (داییاش)، حاج شیخ محمد صدوقی و حاج سید محمدرضا گلپایگانی به پایان رساند. بعد از آن نزد مراجع عالیقدری همچون آیات عظام حاج سید محمدتقی خوانساری، حاج سید صدرالدین صدر، حاج سید محمد حجت و حاج آقا حسین طباطبایی بروجردی دروس خارج را گذراند و در سن ۲۴ سالگی به درجه اجتهاد نائل شد.
وی در سال ۱۳۳۰ به دلایل مختلف به تهران مهاجرت کرد. در آنجا به طور اتفاقی با آقای تفضلی، معاون وقت کتابخانه مجلس آشنا شد و ایشان از وی دعوت کرد به کتابخانه مجلس بیاید. در آنجا نسخههای خطی را به ایشان نشان دادند و از همان موقع شروع به نسخه شناسی و فهرستنگاری کرد.
پس از تأسیس اداره بررسی و تحقیق در کتابخانه، در سال ۱۳۴۳، مسئولیت آنجا به عهده وی گذاشته شد. در سال ۱۳۵۴ ریاست کتابخانه را عهدهدار شد و در سال ۱۳۶۳نیز ریاست کتابخانه شماره دو مجلس به وی واگذار شد. در سال ۱۳۶۸ هم به عضویت هیات امنای کتابخانههای عمومی کشور درآمد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اسلامی درگذشت عبدالحسین حائری را تسلیت گفت:
درگذشت استاد کتابشناسی، نسخه پژوهی و فهرست نگاری جناب آقای «عبدالحسین حائری» رئیس اسبق کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی موجب تاسف و تاثر گردید.
آن مرحوم که دارای درجه اجتهاد در معارف دینی بودند، سالهای متمادی در خدمت به فرهنگ و میراث مکتوب کشور اهتمام داشتند و تلاشهای ایشان به ویژه در زمینه بازنویس «تاریخ علم براساس بازنویسی نسخ خطی» در گنجینه تاریخ علم و ادب این ملت به یادگار خواهد ماند.
اینجانب ضمن عرض تسلیت در گذشت این چهره فرهیخته کشور به جامعه فرهنگی و ادبی کشور، دوستداران و خانواده ایشان، برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت میکنم.
علی لاریجانی
رئیس مجلس شورای اسلامی
مراسم تشییع زندهیاد عبدالحسین حائری امروز دوشنبه، از محوطه کتابخانه مجلس در میدان بهارستان به سمت شهر مقدس قم، برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، مراسم برگزاری تشییع استاد فقید عبدالحسین حائری در ساعت ۹:۳۰ صبح روز دوشنبه، مورخ ۲ شهریور ۱۳۹۴ در محوطه کتابخانه مجلس واقع در میدان بهارستان برگزار میشود.
در این مراسم پس از قرائت قرآن و مداحی اهل بیت علیهمالسلام، حجتالاسلام و المسلمین دکترسید مصطفی محقق داماد به مدت کوتاهی سخنرانی کرده و سپس پیکر استاد حائری برای خاکسپاری به قم منتقل میشود.
بر اساس این اطلاعیه، مراسم تدفین شیخ عبدالحسین حائری ساعت ۱۸بعد از ظهر همان روز در آرامگاه شیخان قم انجام خواهد شد. مراسم سوم استاد حائری روز چهارشنبه از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ در مسجد نور، واقع در میدان فاطمی، برگزار خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.