نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : شنبه, ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ مجموعه «دانشنامه امام مهدی (عج) …» حاصل پژوهش گروهی محققان پژوهشکده «علوم و معارف حدیث» است که توسط انتشارات «دارالحدیث» در سال ۱۳۹۳ به چاپ رسیده است. دانشنامه امام مهدی (عج): بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ (فارسی ــ عربی)» حاصل پژوهشی گروهی از محققان پژوهشکده «علوم و […]
مجموعه «دانشنامه امام مهدی (عج) …» حاصل پژوهش گروهی محققان پژوهشکده «علوم و معارف حدیث» است که توسط انتشارات «دارالحدیث» در سال ۱۳۹۳ به چاپ رسیده است.
دانشنامه امام مهدی (عج): بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ (فارسی ــ عربی)» حاصل پژوهشی گروهی از محققان پژوهشکده «علوم و معارف حدیث» است که در سال ۱۳۷۹ پس از انتشار «موسوعه الإمام علی بن ابیطالب (ع)» در دستور کار مؤسسه دارالحدیث قرار گرفت اما تکمیل و آمادهسازی آن به دلیل گستردگی و پیچیدگی موضوع و همچنین تراکم کارهای دیگر به تأخیر افتاد. این اثر نوشته حجتالاسلام محمد محمدی ریشهری است و در پژوهش آن نام محققان و فقیهان بسیاری به چشم میخورد که از جمله میتوان به حجتالاسلام والمسلمین سید محمدکاظم طباطبایی، آیتالله رضا استادی (ارزیاب علمی)، محمود کریمیان، محمدرضا سجادیطلب، سید محمود طباطبایینژاد، سید روحالله سید طبایی، حجتالاسلام عبدالهادی مسعودی (مترجم) و … اشاره کرد.
دانشنامه امام مهدی (عج) در ۱۰ مجلد، شامل یک درآمد، چهارده بخش و هفتاد فصل است که در آن مسائل مرتبط با مهدویت با تکیه بر نصوص معتبر اسلامی بررسی شده است.
چهارده بخش این کتاب عبارتاند:
بخش اول: مهدویت از نگاه کلی: تداوم رهبری الهی، تداوم امامت در نسل پیامبر (ص)، شمار رهبران الهی پس از پیامبر (ص)، وجوب شناخت امام مهدی (عج)، بشارت قرآن.
بخش دوم: زندگینامه امام مهدی (عج)؛ نیاکان، ولادت، نام، سیما، طول عمر، ویژگیها، پاسخ به برخی پرسشها.
بخش سوم: غیبت امام مهدی (عج)؛ پیشگویی درباره غیبت، حکمت غیبت، برکات غیبت.
بخش چهارم: سفرا و وکلای امام مهدی (عج)؛ نهاد وکالت، فضای جامعه اسلامی، نایبان خاص، مدعیان دروغین.
بخش پنجم: توقیعات امام مهدی (عج)؛ توقیعات اعتقادی و سیاسی، توقیعات فقهی، توقیعاتی حاکی از کرامت، توقیعات گوناگون دیگر.
بخش ششم: دیدار با امام مهدی (عج)؛ دیدار با امام (عج) پیش از غیبت، دیدار با امام (عج) در دوران غیبت صغرا، دیدار با امام (عج) در ایام غیبت کبرا، عنایت امام (عج) به شماری از علما و مراجع تقلید، خاطراتی از نگارنده.
بخش هفتم: وظایف مسلمانان در روزگار غیبت؛ انتظار، صبر، پایداری، دعا برای فرج، زمینهسازی.
بخش هشتم: دعا، توسل و استخاره؛ دعاهای پدر و اجداد امام، دعاهای امام، دعا برای امام در اعیاد، دعا برای امام در ماه رمضان، دعا در روز جمعه، دعا برای امام در سایر اوقات، دعا برای امام در هر حال، دعاهای مأثور از امام مهدی (عج)، استخاره، توسل.
بخش نهم: زیارات؛ زیارتنامههای امام مهدی (عج)، زیارتهای منسوب به امام.
بخش دهم: نشانههای ظهور؛ نشانههای حتمی، نشانههای غیرحتمی، رجعت.
بخش یازدهم: قیام؛ زمان قیام، مکان قیام، سیمای امام هنگام قیام، یاران امام، عیسی بن مریم (ع) در کنار امام مهدی (عج)، پرچم امام، سخنان امام در آغاز قیام، برخورد با دشمنان اسلام، پاسخ به چند پرسش.
بخش دوازدهم: سیره حکومتی؛ مبانی سیره حکومتی مهدوی، اصلیترین سیاستها، سیاستهای فرهنگی، سیاستهای اجتماعی، سیاستهای اقتصادی، سیاستهای قضایی.
بخش سیزدهم: نمونههایی از سرودههای مهدوی.
بخش چهاردهم: کتابشناسی مهدویت؛ مهدویتنگاری تا قرن دوازدهم، مهدویتنگاری پس از قرن دوازدهم.
«دانشنامه امام مهدی (عج): بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ (فارسی ــ عربی)» نوشته حجتالاسلام محمد محمدی ریشهری با شمارگان هزار نسخه توسط مؤسسه علمیـفرهنگی «دارالحدیث» در سال ۱۳۹۳ به چاپ رسیده است و علاقهمندان میتوانند یک دوره آن را به بهای ۱۶۰ هزار تومان تهیه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.