نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۰۷ آبان ۱۳۹۱ دکترمحمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ششمین جشنواره بین المللی فارابی از مفاخر پژوه برجسته و استاد پیشکسوت علوم انسانی با حضور دکتر احمدی نژاد، رئیس محترم جمهوری تجلیل کرد . به گزارش وبگاه انجمن آثار مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بین المللی فارابی با معرفی برگزیدگان آن روز شنبه ۶ […]
دکترمحمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ششمین جشنواره بین المللی فارابی از مفاخر پژوه برجسته و استاد پیشکسوت علوم انسانی با حضور دکتر احمدی نژاد، رئیس محترم جمهوری تجلیل کرد .
به گزارش وبگاه انجمن آثار مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بین المللی فارابی با معرفی برگزیدگان آن روز شنبه ۶ آبان ماه ۱۳۹۱ در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.
در این مراسم که با حضور دکتر محمود احمدی نژاد؛ رییس محترم جمهوری، کامران دانشجو، وزیر علوم؛ دکتر خواجه سروی، دبیر جشنواره فارابی ؛ محمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثارومفاخر فرهنگی؛دکتر غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد، رییس پژوهشگاه و فرهنگ اسلامی؛ آیت الله حسنی شاهرودی، عضو مجلس خبرگان رهبری و تعدادی از اندیشمندان و دانشپژوهان حوزه علوم انسانی و اسلامی برگزار شد، رییس جمهور از ۹ برگزیده این جشنواره با اهداء لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیر کرد.
در این مراسم همچنین از ۴۰ برگزیده گروههای علمی این جشنواره قدردانی شد. در این مراسم به ۲۸ برگزیده ۱۲ گروه علمی این جشنواره شامل ۱۳ نفر در رده سنی جوان و ۱۵ نفر در رده سنی بزرگسال،تندیس، لوح سپاس و جایزه داده شد. این جشنواره سه برگزیده خارجی در گروه علمی ایرانشناسی و اسلامشناسی داشت و دو نهاد پژوهشی نیز به عنوان نهادهای فعال و تأثیرگذار معرفی شدند.
همچنین از استاد محمدعلی معلم دامغانی به عنوان مفاخرپژوه برجسته به پاس تلاشهای مجدانهاش در عرصه پژوهش در زمینه علوم انسانی و اسلامی و دکتر سید محمدباقر حجتی به عنوان استاد پیشکسوت علوم انسانی نیز تجلیل بعمل آمد.
دکترمحمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثارومفاخر فرهنگی نیز لوح تقدیر آراسته به نشان زرین انجمن را در حضور دکتر احمدی نژاد به استادان محمدعلی دامغانی و دکتر سید محمدباقر حجتی که در طول حیات پر برکت خود همواره منشاء خدمات ارزندهای در عرصه پژوهش، تالیف و تدریس بودهاند، اهدا کرد.
در این مراسم از استاد محمد روشن به عنوان مصحح برتر، دکتر فریده مهدوی دامغانی به عنوان مترجم برتر انگیسی، دکتر محمدعلی آذرشب به عنوان مترجم برتر عربی و دکتر عبدالحمید نقرهکار به عنوان نظریهپرداز و دکتر ابوالفضل علیشاهی به عنوان برگزیده رتبه اول بخش جوان گروه علمی فقه و اصول و علوم قرآنی و حدیث برجسته نیز قدردانی شد.
همچنین از استاد مرحوم عبدالله نورانی به عنوان شخصیت پیشرو و دکتر سید محمدباقر حجتی به عنوان پیشکسوت علوم انسانی تجلیل شد و حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی ریشهری و دکتر جلیل تجلیل برای تالیف آثار و خدمات علمی لوح سپاس و تندیس دریافت کردند.
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز به عنوان مؤسسه پژوهشی برتر و فصل نامه روش شناسی علوم انسانی به عنوان نشریه علمی پژوهشی برتر معرفی شد.
پاتریک رین گنبرگ از سوئیس، شیلا کندی از آمریکا و گیئورگی سانی کیتزه از گرجستان، برگزیدگان بخش خارجی این جشنواره بودند.
جشنواره ششم فارابی در بخش بزرگسال برگزیده نخست نداشت اما در رتبه های بعدی این رده سنی، حسن حضرتی، امیررضا خسروزاده، عباس احمدوند، طاهره ایشانی، سید هادی مرجائی، سعید فراهانی فرد، علی اصغر پورعزت، مریم دانای طوس، محمود مهر محمدی، عبدالهادی فقهی زاده، ابراهیم فتح اللهی، غلامرضا فیاضی، خسرو باقری نوع پرست، سید یدالله یزدان پناه و ابراهیم برزگر در گروه مختلف علمی برگزیده اعلام شدند. همچنین لیلا خسروی، عبدالله خدابخشی، طاهر حبیب زاده، عبدالرسول جوهری، مسعود ربیعه، محمدرضا آرمان مهر، ابراهیم علی دوست قهفرخی، منصور صداقت، هادی آجیلی، ابوالفضل علیشاهی، محمد جانی پور، محمدحسین فاریاب و احسان گرایی برگزیدگان رده سنی جوان جشنواره در گروه های مختلف علمی معرفی شدند. به برگزیدگان همه بخش های ششمین جشنواره فارابی لوح سپاس ریاست جمهور، لوح سپاس معاونت علمی رئیس جمهور، لوح سپاس وزیر علوم، لوح سپاس یونسکو و لوح سپاس آیسسکو اهدا شد.
دکتر احمدی نژاد علوم انسانی را به دلیل اهمیت موضوع انسان دارای اهمیت دانست و با بیان اینکه بالاتر و مهمتر از انسان مخلوق و موجودی در عالم هستی وجود ندارد، گفت : همه بحث ها، علم ها و تلاش های جامعه بشری در نهایت به موضوع انسان بر میگردد و اگر انسان نبود جایی برای علم، معرفت،حکمت،کمال و ارزشهای انسانی و الهی باقی نمی ماند.
رییس جمهور با بیان اینکه به همان اندازه که انسان مهم است علوم مرتبط با او نیز دارای اهمیت میباشد و به تعبیری علمی غیر مرتبط با انسان وجود ندارد، خاطر نشان کرد: با نگاهی به تاریخ علوم انسانی و مباحثی که امروز تحت عنوان این علوم ارائه می شود، علوم انسانی در دو دسته علومی که برای کنترل و مدیریت انسان و علومی که برای هدایت و کمال انسان گسترش یافته ارائه می شود که این دو به طور مبنایی با یکدیگر تفاوت دارند.
دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه اگر رنگ ها، نژادها، زبان ها،مرزهای جغرافیایی و تمایلات فردی را از تک تک انسان ها برداریم، به حقیقت انسان می رسیم که در واقع فطرت الهی و آیینه تجلی اسماء خداوند است، تصریح کرد: اگر قالب ها و پیرایه ها را از انسان و انسانیت برداریم آنچه باقی می ماند خوبی، پاکی و کمال جویی است.
رییس جمهور حقیقت انسانی را بسیار ارزشمند برشمرد و اظهار داشت: حقیقت انسان در تمام طول تاریخ و جغرافیا، حقیقتی واحد و یکسان است و برای بازگشت به این حقیقت باید اولاً نسبت به حقیقت انسانی شناخت داشته باشیم و ثانیاً برای تشکیل جامعه ای سعادتمند و زدودن غل و زنجیرها از خود و دیگران تلاش کنیم که برای تحقق این دو ماموریت ما نیازمند الگو و راهنما هستیم چرا که شناخت ما شناختی نسبی و تابع شرایط موجود است.
دکتر احمدی نژاد بااشاره به اینکه خداوند انسان را در پایین ترین سطح و در دل پیرایه ها و غل و زنجیرهایی که حقیقت انسانی را به اسارت گرفته اند آفریده تا انسان با استفاده از استعدادها و بهره گیری از فطرت انسانی به کمال برسد، خاطر نشان کرد : تنها ماموریت انسان رهایی از این بندها و بازگشت به حقیقت انسانی و خدایی شدن است.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه خداوند در هر نقطه ای از زمان انسانی را خلق کرده که هیچ یک از این پیرایه ها را نداشته و عینیت حقیقت انسان است که باید تجلی بیرونی داشته باشد تصریح کرد : انسان کامل همان عینیت حقیقت انسانی است که دچار غرور، خودخواهی، تعصبات و وابستگی های قومی، قبیله ای و نژادی نبوده و تجلی فطرت الهی انسان است.
رییس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا به جامعه ای سعادتمند برسیم، اظهار داشت:بندگی خدا و تلاش برای اجرای عدالت و مبارزه با ظلم، راه رسیدن به جامعه ای سعادتمند است که در آن همه انسان ها از غل و زنجیرها آزاد شده و شرایط برای کمال یافتن آنها فراهم است.
دکتر احمدی نژاد عدالت را پایه رهایی انسان از غل و زنجیرها برشمرد و خاطر نشان کرد: اگر عدالت نباشد هزاران سال دیگر تلاش جامعه بشری و محققان و علماء برای سعادت انسانها به جایی نخواهد رسید و بر همه روشن است که اجرای عدالت بدون حاکمیت یک حاکم عادل نشدنی و محال است و حاکمی می تواند این عدالت را در جامعه جهانی اجرا کند که خود در درونش به عدالت و تعادل رسیده و کمال یافته باشد.
رییس جمهور گفت : عدالت مطلق را تنها انسان کامل که حقیقت انسانی را به طور کامل در خود متجلی کرده است، می تواند به اجرا برساند و ما نیز برای شناخت انسانیت انسان و هم برای رسیدن به جامعه سعادتمند نیازمند انسان کامل هستیم.
دکتر احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع آفرینش انسان اشاره کرد و گفت :خمیرمایه خلق انسان عشق و محبت است؛ اگر عشق به خوبی ها و حقیقت انسان و تجلی خدا و انسان کامل نباشد، حرکت کمالی انسان کاری محال است چرا که هر کمالی، زاییده عشق به حقیقت انسانی،نوع انسان ها و انسان کامل است به طوری که همه حوادث تاریخ بشر به نوعی به مبنای عمل انسان ها از روی کینه یا حرکت آنها از روی عشق و محبت به دیگران بازمی گردد.
رییس جمهور با بیان اینکه علوم انسانی در حقیقت پرداختن به حقایق انسان است، گفت : هر انسانی به میزانی که از قید و بندها آزاد شود به همان میزان بزرگ، خدایی و جهانی می شود و انسان ها در همه جای دنیا با همه رنگ ها و زبان ها با او احساس آشنایی می کنند.
دکتر احمدی نژاد در ادامه همچنین با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته به خصوص در ده سال اخیر انسان هایی پیدا شدند که به خاطر فاصله گرفتن از حقیقت انسان و عشق به دیگران و از سوی دیگر به خاطر کشتن انسان ها و نجات نظام سرمایه داری به کشورهای دیگر حمله کرده اند، گفت: بزرگترین نمونه آن طی ده سال اخیر انسانی است که برای استیلا بر جهان حاضر شد با لشکر کشی ب منطقه یک میلیون انسان بیگانه را بکشد چرا که درون او از عشق و محبت به دیگران تهی است.
پیام بوکووا دبیرکل یونسکو نیز توسط نماینده یونسکو قرائت شد.
بوکووا مهمترین هدف جشنواره بینالمللی فارابی را گرد هم آوردن و ارج نهادن به تحقیقات، نوشتهها و یافتههای ارزشمند در حوزههای مختلف علوم انسانی دانست که به هدف بخش علوم انسانی و اجتماعی یونسکو که ارتقا دانش استانداردها و همکاری فکری برای تسهیل تغییرات اجتماعی است و به ارزش های جهانی چون عدالت، آزادی و کرامت انسانی توجه دارد،بسیار نزدیک است.
دبیر کل یونسکو افزود: اگر چه تنها شش سال از برگزاری اولین دوره جشنواره بین المللی فارابی میگذرد، این جشنواره دستاوردهای بزرگی داشته و الهامبخش محققان، دانشمندان و اندیشمندان در دستیابی به نگاهی عمیقتر به علوم انسانی و اجتماعی در زمینههای مختلف از تاریخ، معماری گرفته تا علوم سیاسی و فلسفه و ارتباط بوده است و یونسکو به خاطر تلاش وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای برپایی این جشنواره و به خاطر دستاوردهای ارزشمند آن به این وزارت خانه تبریک میگوید.
دبیرکل یونسکو در ادامه گفت: یونسکو همیشه پیوندی نزدیک به فلسفه داشته نه فلسفه نظری و هنجاری بلکه پرسشهای انتقادی که آن را قادر میسازد به زندگی و علم در زمینه جهانی معنی بخشیده همانطور که در راه بردهای میانبخشی یونسکو آمده با توسعه ابزار فکری برای تحلیل و درک مفاهیم کلیدی همچون عدالت، کرامت و آزادی و همچنین با ایجاد ظرفیت لازم برای تفکر و قضاوت مستقل به همراه ارتقای مهارتهای انتقادی درک و به چالش کشیدن جهان و با تامل در ارزشها و اصول فلسفه میتواند به مکتب آزادی تبدیل شود.
وی خاطر نشان کرد: گردهمایی چون جمع ما به مناسبت جشنواره بینالمللی فارابی فرصت مناسبی برای تبادل نظرات و یافتهها در مورد نقش و کارکرد جوامع بشری فراهم میسازد که به اعتقاد من سیاستهای ملی کلان در حوزههای آموزش، علوم و اخلاق را تحت تاثیر قرار میدهد.
گزارش تصویری
این مطلب بدون برچسب می باشد.