ترجمه منطق الطیر عطار در فرانسه، ۲۱ هزار نسخه فروش رفته است

تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ مترجم اثر منطق الطیر عطار نیشابوری به فرانسه می گوید: از اولین ترجمه این کتاب در سال ۲۰۰۲ تا کنون، بیست و یک هزار نسخه در فرانسه فروش رفته و این اثر سه مرتبه در تیراژ هفت هزار نسخه چاپ شده و هر بار تمامی آنها به فروش […]

تاریخ ایجاد :

دوشنبه, ۲۵ فروردین ۱۳۹۳

مترجم اثر منطق الطیر عطار نیشابوری به فرانسه می گوید: از اولین ترجمه این کتاب در سال ۲۰۰۲ تا کنون، بیست و یک هزار نسخه در فرانسه فروش رفته و این اثر سه مرتبه در تیراژ هفت هزار نسخه چاپ شده و هر بار تمامی آنها به فروش رفته است.

دکتر منیژه نوری، مترجم و ایرانشناس در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران درباره ترجمه «منطق‌الطیر» عطار به زبان فرانسه گفت: ” در سال ۱۹۹۹ یعنی ۱۳۷۷ از روی متن فارسی با تصحیح سیدصادق گوهرین انجام دادم. بعد متن منطق الطیر به تصحیح دکتر شفیعی کدکنی از طریق انتشارات علمی در ماه می ۲۰۰۴ به دستم رسید و من از همان موقع شروع به ترجمه کردم و در نهایت این ترجمه در فوریه ۲۰۱۲ در انتشارات CERF در پاریس منتشر شد. یعنی روند ترجمه هشت سال طول کشید و من به هیچ عنوان در این کار به ترجمه قبلی ام رجوع نکردم.

دکتر منیژه نوری، مترجم این اثر، یکی از هفت شاگرد در قید حیات “فریتس مایر” * است که “معنی عشق نزد مولانا”، ” فتاحی نیشابوری، حسن و دل یا دستور عشاق”، “تذکره الولیا عطار نیشابوری” از جمله آثار اوست. ترجمۀ «منطق‌الطیر» عطار به زبان فرانسه، برگزیده بخش «مطالعات ایرانی؛ شعر و ادب فارسی» بیست ‌و یکمین دورۀ جایزۀ جهانی کتاب سال شده است.


این نویسنده و مترجم که خود شاگرد دکتر شفیعی کدکنی است، میگوید:”«منطق الطیر» با تصحیح دکتر شفیعی کدکنی در میان دیگر نسخه های دیگر بسیار ممتاز است. به نظرم ترجمه منطق الطیر خدمت بزرگی است به فارسی زبانان و فرانسوی زبانانی که می خواهند زبان فارسی یا فرانسه را از راه تطابق بیاموزند و در متون عظار نیشابوری تحقیق کنند.”


منیژه نوری درباره استقبال مردم فرانسه از کتاب منطق الطیر گفت: ” شاید باورتان نشود از اولین ترجمه منطق الطیر در سال ۲۰۰۲ تا کنون بیست و یک هزار نسخه فروش رفته است. این اثر سه مرتبه در تیراژ هفت هزار نسخه چاپ شده و هر بار تمامی آنها به فروش رفته است و امروز من خیلی خوشحالم که ۲۱ هزار فرانسوی زبان این کتاب را خوانده اند و چاپ دوم آن از روی نسخه دکتر شفیعی کدکنی هم با استقبال زیادی مواجه شد.”

فریتیس مایر: یکی از دانشمندان اروپایی است که در سوئیس متولد شده و از دانشگاه بازل، دکترای فلسفه گرفت. فریتس مایر مطالعات فراوانی در حکمت، عرفان، فلسفه، ایران شناسی، ادبیات و شعر دارد. برای آشنایی بیشتر با وی می توانید به مقاله ای با عنوان ” در محضر استادانی گرانمایه / فریتس مایر، قله ای بر پهنه پژوهش” مراجعه کنید.