نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : چهارشنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ دکتر ادبی: اهمیت به حوزههای علم و معرفت در جمهوری اسلامی برای صلح و خدمت به بشریت است. تجلیل از برگزیدگان جشنواره بین المللی خوارزمی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور شب گذشته ۱۷ بهمن ماه ۱۳۹۱ همزمان با برگزاری بیست و […]
دکتر ادبی:
اهمیت به حوزههای علم و معرفت در جمهوری اسلامی برای صلح و خدمت به بشریت است.
تجلیل از برگزیدگان جشنواره بین المللی خوارزمی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور شب گذشته ۱۷ بهمن ماه ۱۳۹۱ همزمان با برگزاری بیست و ششمین جشنواره بین المللی خوارزمی از برگزیدگان و نخبگان خوارزمی تقدیر به عمل آورد.
در این مراسم که با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد ادبی، رئیس انجمن آثار ومفاخر فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین زکریایی، مشاور امور مجامع و رسانه، مهدی جمالی، معاون پژوهش و برنامه ریزی و مدیران ارشد انجمن، مهندس انتظاری، معاون نوآوری و دبیر جشنواره، دکتر رنجبر، رئیس دانشگاه تربیت مدرس، خانم باقری، نماینده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر و برگزیدگان جشنواره برگزار شد، پس از سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن کریم دکتر ادبی به خوشامدگویی از مهمانان پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین ادبی در ابتدا با تبریک سی و چهارمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی و فرا رسیدن ایام الله دهه فجر و ۲۲ بهمن گفت:
ایران قبل از انقلاب حدود هفده هزار دانشجو داشت اما در حال حاضر این رقم به پنج میلیون نفر رسیده است و یا اینکه ایران نقش چندانی در تولید علم پیش از انقلاب اسلامی نداشت اما امروزه رشد علمی به ۱۳ برابر متوسط جهانی و رتبه اول علمی در تولید مقالات علمی در منطقه است.
ایشان در ادامه افزود: در گذشته حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار پزشک از کشورهای هند، بنگلادش، پاکستان و … به ایران میآمدند، اما امروزه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نه تنها یک پزشک خارجی نداریم بلکه ایران قطب پزشکی منطقه شده و هم اکنون از بسیاری از کشورها، بیماران برای درمان به ایران می آیند و این بدان معنی است که کشور ما از لحاظ سطح علمی و فرهنگی به پیشرفتهای بسیار زیادی دست یافته است.
ایران در جنگ هشت ساله با همت جوانان، علی رغم حمایت ابرقدرتها توانست از تمامیت ارضی کشور دفاع کند. در یک جمله، استقلال همه جانبه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که با رهبری امام خمینی(ره)، احیاگر اسلام در عصر حاضر، و شهادت ۳۰۰۰۰۰ شهید و ۵۰۰۰۰۰ جانباز و همچنین تداوم رهبری و ولایت آیت الله خامنه ای به دست آمده است.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همچنین با قرائت ابیاتی در وصف شاعران گفت: جایی که در آن حضور دارید خانه مفاخر و مشاهیر ایران بزرگ معرفی شده است. اینجا منزل عین القضات همدانی، رازی، ابن سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و … است.
ادبی درباره انجمن گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی که رئیس هیأت امنای آن دکتر احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران است، به لحاظ حاکمیتی قدیمی ترین نهاد علمی ایران به شمار می آید. قدمت این مکان به بیش از ۹۰ سال می رسد و ساختمان انجمن در ۱۹۰۰ میلادی بنا شده است.
وی با عنایت به اینکه مفاخر ما در زمینه علم و فرهنگ و هنر برخی زنده و برخی از دنیا رفته اند اظهار داشت: شاید نظیر مفاخر ما در کشور شما هم وجود داشته باشد اما از همین جا اعلام میکنم انجمن آثار و مفاخر ایران مکانی است که در آن به فرهنگ انسانی و بشریت اهمیت داده می شود و مفاخری چون علما، دانشمندان، ادیبان و پژوهشگران را ارج می نهد. مهمانان خارجی ما باید مدنظر داشته باشند که جایی را از نزدیک می بینند که منزل همه بزرگان فرهنگ و تمدن ایران و اسلام است. به هر حال امیدواریم بتوانیم از دیدگاههای علمی و فرهنگی این نخبگان و برگزیدگان، بهره ببریم.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با بیان این که من از انتخاب و برگزیده شدن شما بسیار خرسندم گفت: انتخاب شما نشان از این دارد که ایران اسلامی به علم و فرهنگ و اندیشه اهمیت می دهد، از این بابت که الواح شما به امضای مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است و این نیز نشان از آن است که دولت جمهوری اسلامی ایران به حوزه های علم و معرفت برای صلح و خدمت به بشریت اهمیت می دهد.
مهندس انتظاری، دبیر جشنواره خوارزمی، سخنران بعدی این نشست بود که ضمن تقدیر و تشکر از رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به مناسبت تجلیل از نخبگان جشنواره خوارزمی گفت: بسیار خرسندم از اینکه به این مکان تاریخی دعوت شده ام. این محفل موجب همکاریها و ارتباطات بیشتر برگزیدگان خوارزمی با یکدیگر و همچنین با جشنواره و با مهمانان و مدعوین خارج از کشور خواهد شد.
دبیر جشنواره در ادامه اظهار داشت: جلسات دوستانه و محافل اینچنینی است که اثرات بیشتر و بهتری در ارتباطات فی مابین دارد. وی در پایان برای مهمانان داخلی و خارجی جشنواره آرزوی موفقیت و بهروزی کرد.
در حاشیه این نشست، دکتر ادبی به معرفی دانشگاه تربیت مدرس پرداخت و گفت: دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه مهمی در کشور است، یعنی جایی است که استادان آن با درجه علمی بالا، با نقش آموزشی فراتر آشنا می شوند.
دکتر ادبی افزود: که این دانشگاه نه تنها در علوم انسانی بلکه در زمینه علوم پایه، مهندسی و علوم تجربی و هنری هم به معنای علمی سابقه دارد.
دکتر رنجبر ضمن خوشامدگویی به مهمانان و قدردانی از رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و همکاران ایشان ضمن ابراز خرسندی گفت: بسیار خوشحالم از اینکه جشنواره خوارزمی بهانه ای شد برای دیدار و آشنایی ما از این مرکز فرهنگی مهم و جا دارد همین جا از مهندس انتظاری و همکارانش تشکر و قدردانی کنم که در طی برگزاری این جشنواره زحمات بسیاری را متحمل شده اند و امیدواریم در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شب به یاد ماندنی را برای این برگزیدگان فراهم آوریم.
وی افزود: دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاه جامع تحصیلات تکمیلی است که مولود انقلاب و جزو سه دانشگاه برتر ایران به شمار می رود.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس همچنین گفت: از این پس کارهای جدی و دقیق تری را از نظر علمی آغاز می کنیم و وظیفه سنگین تری بر عهده خواهیم داشت. برگزیدگان باید بدانند پس از انتخاب شدن، در زمینه کارهای تحقیقاتی مسئولیت سنگین تری بر عهده دارند و باید کارهای عمیق تری را انجام دهند.
وی در پایان برای همه برگزیدگان آرزوی موفقیت و سعادت کرد.
در حاشیه این مراسم رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کتاب گزیده آثار میرزا احمد نی ریز(کاتب قرآن کریم) را به مدعوین اهدا کرد و گفت: این کتاب نمونه خط یکی از بهترین کاتبان قرآن به نام نی ریزی است. بسیاری معتقدند اگر قرآن وحی است که وحی است، نوشتار نی ریزی و استفاده از قلم و دوات وی وحی دوباره است. این بدان معنی است که نباید این خط را معمولی ببینیم بلکه یک تعالی نوشتار در قالب کلمات در آن متجلی شده است.
در این نشست خانم باقری، نماینده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، به ایراد بیانات سرتیپ دوم پاسدار علی مؤیدی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا پرداخت و گفت: پیشرفت های روزافزون داخلی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران مرهون خون هزاران شهید گلگون کفن و ایثارگران و نتیجه همت و تلاش پژوهشگران این مرز وبوم است. پژوهش و نوآوری و بهره مندی از فرصت هایی که انقلاب اسلامی فراهم نموده است، زمینه پیشرفت و شکوفایی علم و اندیشه و توسعه فناوری های نوین در کشور و آینده ای افتخار آفرین را به لطف پروردگار مهیا نموده است.
حضور در جشنواره خوارزمی به عنوان یک حامی، فرصتی جهت قدردانی از محققان، نوآوران و مخترعان در حوزه های مختلف علمی است.
وی گفت: بهره گیری از دستاوردهای علمی موجب گردیده که نگرش تک بعدی در زمینه مبارزه با مواد مخدر تبدیل به یک نگاه جامع و همه جانبه گردد و در همین راستا با حمایت از برگزیدگان و نخبگان جشنواره خوارزمی جهت شرکت در جهاد بزرگ مبارزه با مواد مخدر یاری می طلبد.
در ادامه هر یک از برگزیدگان به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
دکتر آجایکو از کشور هندوستان، از حضور در کشور ایران ابراز خرسندی کرد و گفت: من با چشم خود دیدم این تحریم ها نتوانست با ایران کاری بکند و مطمئنم به زودی تحریم تمام می شود و امیدوارم همکاریهای بیشتری با کشور ایران داشته باشیم و ارتباط با این کشور را حفظ نماییم.
پروفسور اشرف از دانشگاه کشاورزی پاکستان که یکی از بزرگترین دانشگاههای این کشور است گفت: این دانشگاه چهل رشته تخصصی کشاورزی دارد. وی در زمینه تخصصی خود گفت کاشت گیاهان شوری و خشکی که ۷۵ درصد آن در کشور ایران و پاکستان قابل کشت است به دلیل مشکلات بیابان زدایی قابل اجرا نیست و امیدواریم با همکاری های آینده این امکان فراهم شود و بتوانیم از فرصت ها استفاده کنیم و همکاری های مشترکی را با یکدیگر داشته باشیم. ما و شما فرهنگ و مذاهب و آب و هوای مشترک داریم و می توانیم رشد کنیم و توسعه دهیم و من اعلام آمادگی و همکاری می کنم که این دو کشور با هم تعاملاتی را داشته باشند.
وی در پایان خطاب به حاضرین گفت: ایران کشور بزرگی است و شما مردم بزرگی هستید.
دکتر باکو از کشور بلاروس هم ضمن تقدیر و تشکر از اینکه به ایران دعوت شده و موفق به کسب جایزه جشنواره خوارزمی شده است گفت: برای موسسه و آزمایشگاه و کشور من جای بسی افتخار است و امیدوارم همکاری های مشترکی با کشور ایران داشته باشیم و در زمینه های دارویی و آسیب شناسی و بیماری هپاتیت (که تخصص وی بود) بتوانیم همکاری کنیم.
در پایان مراسم با حضور رئیس انجمن، مهندس انتظاری، دکتر سمیعی و خانم باقری لوح های تقدیری را جهت تقدیر از نخبگان و برگزیدگان جشنواره خوارزمی به ایشان اهدا شد.
برگزیدگان :
دکتر محسن اصفهانیان، دکتر حسین بهاروند، دکتر بیژن رنجبر، دکتر علی رمضانی، دکتر شروین امیری ، دکتر حسین بازیار، مهندس مظاهر رمضانی، مهندس عباس خداوردی، حمید شعیبی، دکتر محمد ناظمی اردکانی، حمید علیخانی، مهندس قاسم رست، مهندس محمد علی سیرتی، دکتر علی صابری مقدم، مهندس اشکان امیرخانی، مهندس ناصر شیخها، پروفسور محمد اشرف (پاکستان)، دکتر آجایکو (هند)، دکتر باکو(بلاروس)، پروفسور یوسف نجار (اردن)، پروفسور سالیت (مالزی)
این مطلب بدون برچسب می باشد.