نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ مراسم تجلیل از استاد جعفر توزنده جانی نویسنده ایرانی در آرامگاه حکیم خیام در نیشابور برگزار شد. استاد جعفر توزنده جانی نویسنده ایرانی در آرامگاه حکیم خیام در نیشابور با حضور بزرگان ادبیات کودک و نوجوان کشور، معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور، مدیرعامل خانه کتاب ایران، مدیر […]
مراسم تجلیل از استاد جعفر توزنده جانی نویسنده ایرانی در آرامگاه حکیم خیام در نیشابور برگزار شد.
استاد جعفر توزنده جانی نویسنده ایرانی در آرامگاه حکیم خیام در نیشابور با حضور بزرگان ادبیات کودک و نوجوان کشور، معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور، مدیرعامل خانه کتاب ایران، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی و نیشابوریان فرهنگ دوست تجلیل شد و سیمرغ فیروزهای بر سینه استاد نشست.
در این مراسم رئیس هیات مدیره انجمن نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان کشورگفت: معمول بر این است که وقتی نکوداشتی برای کسی میگیریم برای او از زمین و زمان بگوییم و افسانه سرایی می کنیم تا به فردی که مورد نکوداشت قرار می گیرد برسیم ولی برای نویسنده ای مانند توزنده جانی که قدرت خلق دارد کافی است که به اسم توزنده جانی برسیم.
فریدون عموزاده خلیلی با بیان اینکه علاوه بر داستان های پیش روی ما و روایت واقعی از نیشابور و فرهنگ نیشابور یک نیشابوری آمده گوشه ای از این فرهنگ را که سختی و دشواری دیگری برای نویسنده ایجاد کرده باز آفرینی کرده است، افزود: کسی که قادر باشد آثار خود را به جوانان و نوجوانان آموزش دهد، مفهوم داستان را بهتر درک کرده است وکارگاه های خوبی داشته که نویسندگان خوبی را پرورش دهد، بنابراین آقای توزنده جانی معلم خوبی است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور نیز خطاب به نویسندگان گفت: ما خاطرات خوب زندگی مان را از داستان های دوران کودکی و نوجوانی داریم که به لطف شما بوده است.
دکتر غلامحسین مظفری با تشکر از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان کشور، افزود: با توجه به فرصت استثنایی اعلام پایتخت کتاب ایران برای نیشابور و تفاهم نامه امضا شده با انجمن مذکور، در تلاش برای اجرایی کردن برنامه ها و ارتقای سطح کار تا چند پله هستیم تا در ایران برنامه های بهتری را شاهد باشیم و از این فرصت برای نیشابوری ها استفاده کنیم.
همچنین جواد محقق نیشابوری مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان رضوی در این مراسم با اشاره به اینکه افتخارم این است که نیشابوری هستم و در این مجلس که در نیشابور رقم خورد شرکت کرده ام، عنوان کرد: این همایش از نظر عمق و محتوا بسیار عالی در نیشابور برگزار شد و همکاران کانون سعی کردند در این برنامه مهم نقش ایفا کنند.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی نیز در آیین تجلیل از استاد جعفر توزنده جانی بیان داشت: نوشتن برای کودک و نوجوانان عشق، هنر و صداقت می خواهد و از لحاظی ساده و در عمل مشکل است و سرانه مطالعه ما متاسفانه پایین است ولی نیشابور از متوسط بالاتر است.
یک نویسنده مطرح کودک و نوجوان ایران نیز یادآور شد: بهترین بزرگداشت نویسندگان این است کسانی که می خواهند راه ایشان را ادامه دهند باید بدانند ایشان چه کرده که به اینجا رسیده است.
حسین فتاحی خاطرنشان کرد: جعفر توزنده جانی در سال ۶۰ کار از محفلی شروع کرد که دوستان مطالب شان را می خواندند؛ ایشان از نیشابور به تهران می آمد تا قصه خود را بخواند و برگردد؛ بعدها به میناب رفت و باز به تهران می آمد در حالی که آن زمان امکانات به هیچ عنوان نبود و نویسندگی ایشان دو عامل استعداد خدادادی و تلاش و پشتکار ایشان بوده است.
وی گفت: تاثیر اقلیم نیشابور بر آثار جعفر توزنده جانی آشکار است و نجابت و مهربانی واژه ای است که بر آثار استاد او موج می زند.
مدیرعامل خانه کتاب ایران در این جلسه گفت: حوزه کتاب کودک مغفول مانده بود ولی الان فضای خوبی برای توسعه کتاب کودک و نوجوان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته است و در همین راستا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش در مناطق مرزی ایران فضایی در حال شکل گیری است
مجید غلامی جلیسه یادآور شد:اگر نیشابور امروزه مهد فیروزه است چون منابع و لوازم لازم را داشته است، به همین خاطر اگر قرار است مهد کتاب شناخته شود نیازمند لوازم و منابع هست تا این لقب همیشه بماند و برداشته نشود.
عباس جهانگیران نویسنده مطرح کودک و نوجوان ایران نیز با بیان اینکه اتفاق خجسته ای است که نیشابور پایتخت کتاب نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: با تجلیل از یک نویسنده کتاب کودک و نوجوان این رویداد تکمیل شد که به مدت دو دهه می نویسد و کودکان شهرش او را نمی شناسند و من از طرف دوستان نویسنده ام بزرگداشت استاد جعفر توزنده جانی را سپاس می گذارم.
استاد جعفر توزنده جانی نویسنده مطرح ملی نیشابور نیز گفت: من از سرزمین نیشابور الهام گرفتم و به اینجا رسیدم، متعلق به خاطرات این سرزمین هستم، تمام تصاویر داستانی ام را از نیشابور و کوچه بازار این شهر گرفته ام تا جایی که یک داستان من الهام گرفته از منزل آقای دکتر گرمابی نماینده این شهر است و یا افسانه میهمانی غول ها را از غلامعلی پهلوان یکی از پهلوانان دوران کودکیام در این شهر الهام گرفتم و امشب خوشحالم در این جمع هستم.
در پایان لوح سپاس و هدایایی از سوی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه کتاب ایران، انجمن نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، فرماندار، شهردار و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور اهدا شد و سیمرغ فیروزه ای توسط موسسه راز فیروزه نیشابور بر سینه وی الصاق شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.