نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : شنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ بیانیه داوران انجمن آثار و مفاخر فرهنگی حمد و سپاس خداوند بزرگ را که توفیق داد تا در سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، تجلی اراده ملی را در فصلی جدید بر اساس آرمانهای مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران و با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری(مد […]
بیانیه داوران انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
حمد و سپاس خداوند بزرگ را که توفیق داد تا در سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، تجلی اراده ملی را در فصلی جدید بر اساس آرمانهای مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران و با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری(مد ظله) تجربه کنیم.
پیمایش مسیر پر پیچ و خم جشنواره و همراهی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این راه، نقطه عطفی به شمار میرود که امید است تداوم آن خیرات و برکات فراوانی برای جامعه فرهنگی و هنری ایران به دنبال داشته باشد.
بی شک نقش مؤثر رسانه سینما در فرهنگسازی بر هیچکس پوشیده نیست. طراحی، تولید و توزیع پیامهای بایسته، برحسب ظرفیت این رسانه میتواند به ایفای نقش سترگ و تأثیر گسترده و عمیق آن کمک شایانی بنماید. بدیهی است به هر میزان پیام در قالبهای استاندارد دیداری و شنیداری تنظیم شود، دستیابی به اهداف آن نیز آسانتر خواهد بود و در این میان، محتوای پیامهای تولید شده که دربردارنده هدف، موضوع، قالب، ساختار، تکنیک و فیلم نامه است میتواند در بیان هنری، ایجاد کننده بستر مناسبی برای نهادینهسازی فرهنگ و رفتارهای بهینه به عنوان سرمایه اجتماعی و انسانی باشد.
از اینرو انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در راستای اهداف خود که پاسداشت مفاخر فرهنگی و هنری و تجلیل از بزرگان و مشاهیر برجسته کشور در عرصههای گوناگون است، در تعاملی سازنده از رسانه سینما مدد گرفته تا حرکتی جدی را در حوزه مفاخر و انتقال ارزشها به نسلهای آینده دامن زند.
فرصت حضور در بخش تجلی اراده ملی سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به منظور ظرفیت شناسی و توسعه ارتباط با اصحاب رسانه سینما و تأمین انتظارات دو جانبه و ارج نهادن به تلاش فیلمسازان و مخاطبانشان نشانگر عزم جدی انجمن بر تداوم این فعالیتها خواهد بود. لذا با استعانت از آرمانها، اهداف و آئیننامههای مصوب انجمن ضمن تدوین شاخصهای کمی و کیفی به ارزیابی و داوری آثار همت گماشته شد. بر همین اساس مهمترین شاخصها و ملاکهای داوری به شرح ذیل بوده است:
۱- همسویی با شعار اصلی جشنواره(اخلاق، آگاهی و امید).
۲- تبیین و گرامیداشت بنیانهای فکری، آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی ایران و فرهنگ دفاع مقدس.
۳- معرفی چهره شاخص و مؤثر شهید کاوه(از فرماندهان دوران انقلاب و دفاع مقدس).
۴- طرح فضای بومیسازی در پرداختن به شخصیتها و رویدادهای ملی.
۵- توجه به جایگاه و میزان ضرورت و اهمیت ایده انتخابی در عرصه انقلاب و دفاع مقدس.
۶- هویت بخشی و تثبیت ارزشهای وحدتآفرین از طریق معرفی و تأکید بر مؤلفههای مشترک میان اقوام مختلف کشور.
۷- برخورداری از مؤلفههای مؤثر در جذب مخاطب، انتخاب و پرداخت ایده با توجه به تناسب آن با نیازها و علایق مخاطب.
۸- الگوسازی عملی و ایجاد علاقه و انگیزه در نسل جوان با توجه به خصلتها و ویژگیهای ارائه شده در فیلم.
۹- القای همبستگی ملی و هویت دینی و توسعه آن ارزشها
۱۰- توسعه اندیشههای دینی و هنجارسازی و پرهیز از هنجارشکنی.
بر اساس ملاکهای فوق و ارزیابیهای عمومی هیأت داوران انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در بخش تجلی اراده ملی سیامین جشنواره فیلم فجر فیلم سینمایی« شور شیرین» را به تهیهکنندگی آقای ابراهیم اصغری و کارگردانی آقای جواد اردکانی را به عنوان فیلم برگزیده انتخاب و معرفی مینماید.
امید است استمرار این حرکت ارزشمند را با جدیت و علاقه در سالهای متمادی شاهد باشیم.
هیأت داوران انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
پرویز فارسیجانی مهدی جمالی محمدرضا نورالدین موسی
این مطلب بدون برچسب می باشد.