نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
چهارشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۸ انجمن آثار و مفاخر فرهنگی (انجمن آثار ملی) با قدمتی نزدیک به یک سده و تاریخی سرشار از فعالیتهای فرهنگی، هنری و معماری … از جمله نهادهایی کاراست که تا به امروز آنچنان که بایسته و شایسته است شناخته و معرفی نشده و در هجر و غربت ِ نسیان مانده است. […]
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی (انجمن آثار ملی) با قدمتی نزدیک به یک سده و تاریخی سرشار از فعالیتهای فرهنگی، هنری و معماری … از جمله نهادهایی کاراست که تا به امروز آنچنان که بایسته و شایسته است شناخته و معرفی نشده و در هجر و غربت ِ نسیان مانده است.
از جمله فعالیتهای انجمن، همکاری با استاد ابوالحسن صدیقی(۱۲۷۶-۱۳۷۴) مجسمهساز و نقاش معروف و نامآور ایران است. وی که از گوستینوس آمبروزی مجسمهساز شهیر ایتالیایی، لقب میکل آنژ شرق گرفته بود. با قبول همکاری با انجمن آثار ملی و خلق مجسمهها و تصاویر ماندگار، از مشاهیر علم و ادب ایران، دوران نوینی را در زندگی هنریاش آغاز کرد. از جمله آثار ایشان مجسمههای سعدی، ابن سینا، فردوسی و نادرشاه افشار است که با مرارتهای فراوان در کشور ایتالیا ساخته شدند. وی در هنر نقاشی استادی بیبدیل و بیهمتا بود که با به تصویر کشیدن چهره افرادی چون فردوسی، ابنسینا و حافظ برای انجمن آثار ملی تصاویری ماندگار و مورد قبول همگان از خود برجای گزارد. از جمله آثار نقاشی ایشان از چهرههای مشاهیر ایران، تابلوی رنگ و روغن حافظ است که در سال ۱۳۵۰ در ابعاد (۷۰/۱۱۰ سانتی متری) ترسیم و به انجمن آثار ملی هدیه شد. اداره اسناد و متون انجمن طی بررسیهای فراوان، چندین سند مربوط به مکاتبات استاد ابوالحسن صدیقی و انجمن با موضوع تابلوی حافظ یافته و به مناسبت روز بیستم مهرماه روزملی حافظ در تقویم رسمی کشور به نمایش آن پرداخته است.
نرگس صادقی زاده