بزرگداشت سلمان هراتی در تنکابن

تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۸۹ مراسم بزرگداشت مرحوم سلمان هراتی، شاعر انقلابی، در روزهای ۲۶ و ۲۷ بهمن ماه سال جاری به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران در تنکابن برگزار شد. جناب حجت الاسلام والمسلمین ادبی که مقرر بود در این همایش به ایراد سخنرانی بپردازند به علت […]

تاریخ ایجاد :

سه شنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۸۹

مراسم بزرگداشت مرحوم سلمان هراتی، شاعر انقلابی، در روزهای ۲۶ و ۲۷ بهمن ماه سال جاری به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران در تنکابن برگزار شد.

جناب حجت الاسلام والمسلمین ادبی که مقرر بود در این همایش به ایراد سخنرانی بپردازند به علت برخی امور پیش بینی نشده و همچنین ضرورت حضور در مراسم بزرگداشت استاد ابوالقاسم گرجی در  محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ، ضمن ابراز تأسف از عدم حضور در همایش مذکور، پیامی به شرح ذیل صادر نمودند:

متن پیام

سلمان فرزند بی­ ادعای انقلاب و اسلام بود. به ادبیات انقلاب اسلامی صمیمانه عشق می­ ورزید و با تمام وسعش در باروری و رشد این نهال می کوشید.

وی هر چند شولای شهادت در بر نکرد ولی «فضای خانه دلش را با یاد شهیدان سبز و دیدنی» کرده بود و غزل «آرزو» را در آرزوی شهادت سرود و قلمش تا واپسین نفس، شهیدان را ستود.

سروده­ های سلمان به دلیل خویشاوندی­ ای که با اشیای پیرامون دارد، با شبکه عاطفی اقوام دیگر و با   فرهنگ­ های مشترک، ارتباط برقرار می­ کند و همین امر شعر او را که سرشار از عناصر بومی است، به فراتر از مرزها نیز می­ کشاند.

خواننده شعرهای سلمان در وهله اول، بیش از هر چیز، با ایدئولوژی شاعر مواجه می­ شود. بیشتر اشعار او مستقیم یا غیرمستقیم، به بازگویی جهان بینی شاعر، اعتقادات و برداشت­ های اجتماعی او می­ پردازد. آنجا که از وطن می­ گوید، صریحاً به ایران معاصر خود اشاره دارد و در وصف آن، نه به تاریخ سرک می­ کشد و نه مختصات فرهنگ ملی را برجسته م­ی کند، بلکه از ایرانی می­ گوید که نام­ های خیابانش را شهیدان برگزیده­ اند. بهشت زهرایی دارد که آبروی زمین است، میزبان امام (ره) بوده و به واسطه جنگ، چندین تابستان است که در خون و آفتاب می­ رقصد. وی صریحاً ایران انقلابی و درگیر جنگ را وصف می­ کند.

به صراحت می­ توان گفت که سلمان هراتی در ردیف شاعران دفاع مقدس است. او شعرش را با شعر جنگ شروع کرد. به جرات می­ توان گفت شعر جنگ و انقلاب با سلمان، قیصر و سید حسن حسینی جان گرفت و رشد و نمو یافت و دیگران پیامدان این قافله­ ‌سالاران هستند.

 خدایشان بیامرزاد.

در پایان از برادر عزیز و کوشا جناب حجت­ الاسلام والمسلمین آقای ابراهیمی تشکر و قدردانی می­ نمایم که جهد بلیغی در برپایی بزرگداشت­‌های فاخر دارد و عذرخواهم که بواسطه برنامه­ های پیش بینی نشده در پایتخت ایران اسلامی، امکان بهره­ مندی و حضور در جمع اندیشمندان و دوستداران سلمان فراهم نشد.

 محمدجواد ادبی

تهران ۲۷ بهمن ماه ۱۳۸۹

آخرین ویرایش: ۸۹/۱۲/۰۳