بزرگداشت ریچارد فرای؛ ایرانشناس معروف

تاریخ ایجاد : شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی بزرگداشتی را برای ریچارد فرای (ایران‌شنای آمریکایی) با عنوان «نقش فرای در تاریخ و فرهنگ ملی ایران» شنبه ۱۰ خرداد برگزار می‌کند. مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی در نظر دارد، شنبه ۱۰خرداد از ساعت ۱۵ تا ۱۹ بزرگداشتی برای ریچارد فرای (ایران‌شناس آمریکایی) با عنوان […]

تاریخ ایجاد :

شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳

rechardferai

مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی بزرگداشتی را برای ریچارد فرای (ایران‌شنای آمریکایی) با عنوان «نقش فرای در تاریخ و فرهنگ ملی ایران» شنبه ۱۰ خرداد برگزار می‌کند.

مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی در نظر دارد، شنبه ۱۰خرداد از ساعت ۱۵ تا ۱۹ بزرگداشتی برای ریچارد فرای (ایران‌شناس آمریکایی) با عنوان «نقش فرای در تاریخ و فرهنگ ملی ایران» برگزار کند.

ریچارد نلسون فرای»، ایران‌شناس، شرق‌شناس و استاد بازنشسته دانشگاه هاروارد بود و به زبان‌های فارسی، عربی، روسی، آلمانی، فرانسوی، پشتو، ازبک و ترکی مسلط و با زبان‌های اوستایی، پهلوی و سغدی آشنایی کامل داشت.

فرای بیش از ۷۰ سال از زندگی‌اش را صرف مطالعه و پژوهش درباره تاریخ و فرهنگ فلات ایران کرد و یکی از آخرین بازماندگان نسل ایران‌شناسان و شرق‌شناسانی چون «آرتور کریستین‌سن و آرتور پوپ»، «رومن گیرشمن» و پروفسور «آلبرت امستد» بود که شرق‌شناسی را در دانشگاه‌های جهان بنیان گذاشت و تالیفات بسیاری درباره فرهنگ و هنر و تاریخ ایران داشت.

از میان کتاب‌های بسیاری که فرای درباره تمدن ایران و ایرانیان نوشته ‌است می‌توان به کتاب‌های ترجمه تاریخ بخارا، میراث باستانی ایران، عصر زرین فرهنگ ایران، ایران بزرگ و تاریخ باستانی ایران به عنوان برجسته‌ترین آثار وی اشاره کرد.-

این ایرانشناس و شرق‌شناس برجسته آمریکایی، ۲۷ مارس (هفتم فروردین ۱۳۹۳)، در سن ۹۴ سالگی درگذشت. فرای در وصیتش خواست در اصفهان و کنار زاینده‌رود، در جوار آرامگاه استادش، پروفسور «آرتور پوپ» به خاک سپرده شود. اگرچه پس از درگذشت وی، سخنانی درباره لزوم انتقال جسد او به ایران مطرح شد اما این امر صورت نگرفت تا این‌که کشور تاجیکستان از تعلل مقامات ایرانی استفاده و تمایل خود را برای انتقال پیکر فرای به کشورش اعلام کرد.