نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۵ بزرگداشت روز اقبال لاهوری با حضور سید سعید سرابی، دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خراسان رضوی برگزار شد. دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خراسان رضوی در بزرگداشت روز اقبال در مشهد گفت: بزرگداشت این شخصیت بزرگ در خراسان در واقع پاسداشت مردی است که طرح وطن […]
بزرگداشت روز اقبال لاهوری با حضور سید سعید سرابی، دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خراسان رضوی برگزار شد.
دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خراسان رضوی در بزرگداشت روز اقبال در مشهد گفت: بزرگداشت این شخصیت بزرگ در خراسان در واقع پاسداشت مردی است که طرح وطن و زبان و دین و مذهب خود را در گستره و جغرافیایی بسیار فراتر از مرزهای زبانی و جغرافیایی ریخت.
سید سعید سرابی افزود: برگزاری این همایش و آیین فرهنگی، ادبی در خراسان رضوی و مشهد مقدس نوید خجستهای است برشکوفایی و بارآوری نهالی که اقبال سالیان پیش با همتی سترگ و ارادهای استوار در ذهن و ضمیر اهالی و اصحاب اندیشه و ادب و سیاست و جانانه از آن نگاهبانی کرد و حاصل عمر خود را به پایش ریخت.
وی اظهار داشت: نهال دوستی، یکدلی و همبستگی کشورهای مسلمان و بویژه کشورهای همسایه و همزبان مشرق زمین، هدف اساسی و مقدسی که وی با درک عمیق از بایستهها و شایستههای جهان آن را کلید نجات و بقای جهان اسلام میدانست و چشمانداز زیبای آن را با دقت و ظرافت بسیار ترسیم نمود و فراروی سیاستمداران و اهل ادب و اندیشه کشورهای مسلمان قرار داد.
دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان افزود: که این مسلمان برهمن تبار این طرح را چه زیبا پرداخت. طرحی که در آن تعصب هیچ جایگاهی نداشت و آنچه بود همه عقلانیتی بود که ریشه در اندیشهای ژرف وزلال داشت. اگر گاه نیز از کشور و زبان و مذهبی خاص سخن میگفت نه از روی تعصب که از سر ضرورت و اقتضا بود و بس.
وی ادامه داد: این فیلسوف دانش اموختهی دانشگاه کمبرج و آشنا به فلسفه غرب با درک عمیق از افکار و اندیشههای سیاسی و اجتماعی بود که تعالیم قرآنی را بر حکمت یونانی ترجیح میداد و به فهم و ژرف نگری در آن به عنوان راهی برای بازگشت به خویشتن توصیه و سفارش می کرد.
سرابی گفت: این سیاستمدار برجسته با شناختی ژرف از واقعیات و مقتضیات جهانی بود که ایده یک کشور مستقل برای مسلمانان هند به نام پاکستان را مطرح کرد و آرزوی مرکزیت تهران در شرق چنان که ژنو در اروپا را بر زبان آورد.
وی افزود: این شاعر برجسته با آشنایی گسترده و برخورداری از ذوق و قریحهای اعجاب انگیز و نیز عشق و علاقه وافر به شاعران و عـارفان زبــان فارسی و در راس آنـها مولانا جلال الدین بلخی بود که زبان پارسی را به عنوان زبان غالب برای بیان اندیشههای ژرف خویش برگزید و به خلق و آفرینش آثاری ماندگار بدان زبان دست یازید.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان داشت: امروزه بزرگداشت آن شخصیت بزرگ در خراسان در واقع پاسداشت مردی است که با پرهیز از تنگ نظریهای رایج طرح وطن و زبان و دین و مذهب خود را در گستره و جغرافیایی بسیار فراتر از مرزهای زبانی و جغرافیایی و دینی ریخت و با این کارشگرف به نماد بارز و استوار همبستگی و وحدت و همدلی در جهان اسلام تبدیل شد.
وی در پایان اظهار داشت: اینجانب ضمن تبریک روز بزرگداشت علامه محمد اقبال لاهوری به تمام هموطنان، همزبانان، همکیشان و همفکران وی در سراسر جهان بویژه در کشورهای همسایه و همزبان ایران، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان از تلاش و کوشش برگزار کنندگان این همایش وزین و این آیین نیکو قدردانی و سپاسگزاری مینمایم و آمادگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای مشارکت در برگزاری همایشها و برنامههای علمی – فرهنگی جهت تجلیل و تکریم یاد و نام این شاعر، فیلسوف، سیاستمدار و اندیشمند بزرگ به عنوان گامی اساسی در راه تقویت دیپلماسی فرهنگی کشورهای منطقه، اعلام میدارم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.