نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ بزرگداشت استاد احمد سیاح با حضور دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تالار حکمت مرکز همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد. مراسم بزرگداشت استاد احمد سیاح، مؤسس انتشارات اسلام، بنیانگذار «فرهنگ نوین عربی به فارسی» و مؤلف بیش از ۵۰ عنوان کتاب مرجع با حضور […]
بزرگداشت استاد احمد سیاح با حضور دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تالار حکمت مرکز همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد.
مراسم بزرگداشت استاد احمد سیاح، مؤسس انتشارات اسلام، بنیانگذار «فرهنگ نوین عربی به فارسی» و مؤلف بیش از ۵۰ عنوان کتاب مرجع با حضور سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران، حجتالاسلام محسن دریابیگی مؤلف و پژوهشگر علوم اسلامی و جمعی از علاقهمندان حوزه دین و اندیشه عصر یکشنبه ۱۷ خردادماه در تالار حکمت مرکز همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد.
در این مراسم دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، با تکریم مقام استاد احمد سیاح به بیان خاطرات مشترک خود با وی پرداخت و گفت: ناشران و فروشندگان کتاب استوانه علمی کشور هستند. در گذشته بزرگان ادب و فرهنگ را در کتابفروشیهای تهران ملاقات میکردیم و باید کاری کنیم تا دوباره کتابفروشیهای تهران محل ملاقات اهالی فرهنگ شود.
عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: متأسفانه تا استادان زنده هستند کمتر مورد تکریم قرار میگیرند.
حجتالاسلام محسن دریابیگی، در ادامه مراسم بزرگداشت استاد احمد سیاح اظهار کرد: متأسفانه بسیاری افراد از جمله مرحوم سیاح برای توسعه فرهنگ شیعی تلاش کردهاند اما قدر آنها دانسته نشده و کمتر دیده شدهاند.
وی افزود: معجمنویسی استاد سیاح حیرتآور است، باید از این مساله آگاهی داشته باشیم که این اثر چگونه و با چه تلاش، کوشش و همتی نوشته شده است.
احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران دیگر سخنران این نشست بود. وی گفت: مرحوم سیاح با دانش و تجربه خود دانشنامهای به نام «فرهنگ سیاح» نوشت. او همواره به نیازهای جامعه توجه داشت و حرکت وی نوآورانه بود و تقلید در آن دیده نمیشود.
مسجدجامعی با یادآوری این که فهم تمدن و فرهنگ ایرانی بدون کتاب امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: استاد سیاح و کسانی که در حوزه معارف جدید و قدیم کار کردند و به معارف قدیم اهتمام داشتند، منشأ خیر شدند.
علی محمدی اردهالی ــ پیشکسوت حوزه نشر ــ در ادامه مراسم بزرگداشت استاد احمد سیاح، به بیان خاطراتی از آن مرحوم پرداخت و گفت: سیاح، مردانه در فرهنگ این کشور قدم برداشت و با سختی این راه را ادامه داد اما اکنون اثر زحمات وی کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
در آغاز این مراسم سید رضا صالحیامیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: باید سرمایههای انسانی را پاس بداریم. ما وظیفه داریم چراغ پاسداشت بزرگان را همیشه روشن نگاه داریم و قدردان بزرگان در حیات آنها باشیم.
وی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که بدانیم تداوم حیات فرهنگی جامعه بدون ریشههای آن ممکن نیست و درختی سبز نمیماند مگر این که به ریشههای آن توجه و رسیدگی شود. باید قدر ریشهها را بدانیم تا شاخهها سبز بمانند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.