نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : یکشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۵ بزرگداشت بانوی فرهیخته مرحومه سپیده کاشانی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد. بزرگداشت بانوی فرهیخته مرحومه سپیده کاشانی، بانوی شاعر نامآشنا، بلندآوازه و درخشان شعر انقلاب اسلامی، با حضور علما، استادان، فرهیختگان و دوستداران علم و دانش روز یکشنبه ۲۷ تیرماه ۱۳۹۵ در تالار اجتماعات […]
بزرگداشت بانوی فرهیخته مرحومه سپیده کاشانی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
بزرگداشت بانوی فرهیخته مرحومه سپیده کاشانی، بانوی شاعر نامآشنا، بلندآوازه و درخشان شعر انقلاب اسلامی، با حضور علما، استادان، فرهیختگان و دوستداران علم و دانش روز یکشنبه ۲۷ تیرماه ۱۳۹۵ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن برگزار شد. در این مراسم که با حضور شخصیتهای علمی و فرهنگی همچون حجتالاسلام والمسلمین سیدهادی خامنهای، رئیس پژوهشکده تاریخ اسلام؛ استاد جواد محقق، شاعر معاصر؛ دکتر احمدی، رئیس سازمان سمت؛ دکتر نوشآفرین انصاری و دوستداران علم و دانش برگزار شد، دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ حجتالاسلام و المسلمین ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور؛ آقای علیرضا قزوه، شاعر و پژوهشگر معاصر؛ دکتر علی آبان، منتقد ادبی، شاعر، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مؤلف و آقای سعید عباسیان فرزند مرحومه سپیده کاشانی به بیان دیدگاههای خویش نسبت به این شاعر معاصر پرداختند و مقام ادبی، فرهنگی و اخلاقی وی را تکریم کردند.
متن سخنرانی دکتر مهدی محقق بدین شرح است: تشکر و سپاس خود را به حضاری که قبول زحمت فرمودند و دعوت انجمن را پذیرفتند ابراز میدارم. ما در طی این چند سال متجاوز از صدو پنجاه مجلس بزرگداشت برای بزرگان این مملکت در انجمن برگزار کردیم و برای هیچکدام استثنایی قائل نشدیم اعم از بزرگان اهل سُنن و تشیع و خصوصاً بانوان فاضل و دانشمند این مملکت که نباید احساس کنند که حقشان ضایع شده است. ما برای متجاوز از ۲۰ نفر از بانوان این مملکت همچون سرکار خانم دکتر آموزگار که متخصص زبان پهلوی است و همچنین برای خانم دکتر بدالزمان قریب که زبان سغدی را -که از زبانهای فراموش شده بود- زنده نگاه داشت مراسم بزرگداشت گرفتهایم و زندگینامه آنان را چاپ کردهایم. در هر حال تاکنون مجالس بزرگداشت ما از ۱۵۰ متجاوز شده است و این به جهت تشویقی بود که بزرگان ادب نسبت به انجمن آثار و مفاخر فرهنگی داشتهاند. در اغلب مجالس ما دکتر غلامعلی حداد عادل، حجت الاسلام والمسلمین سید هادی خامنهای و دکتر احمد احمدی که خود از مفاخر بنام و بزرگ این مملکت هستند حضور داشتهاند و این امتیاز این انجمن است. چنین انجمنی در مملکت ما شاید وجود نداشته باشد که به تکریم و تعظیم بزرگان علم بپردازد، برعکس در این مملکت بیاحترامی نسبت به اهل علم نهادینه شده است و ما اگر به اهل علم بی احترامی کنیم و قدر و منزلت آنان را ندانیم، کجا را میگیریم و چرا باید این مطلب نهادینه شود. بزرگان علم و دانش تا وقتی که زنده هستند مورد بیتوجهی و بیاحترامی قرار میگیرند و وقتی از دنیا میروند میگوییم چه گوهر گرانبهایی از دست ما رفت. در همین سالهای اخیر چه دانشمندان بزرگی مانند مرحوم شاهآبادی استاد مرحوم امام(ره) داشتیم که از دست دادیم؟ ما برای بزرگانی مانند آیتالله رفیعی قزوینی استاد دیگر مرحوم امام راحل بزرگداشت گرفتیم. اهل علم و برگزاری چنین مراسم بزرگداشتهایی باید ارزش داشته باشد و ما بایستی با بیتوجهی از آنان نگذریم. زیرا اگر به اهل علم توجه نکنیم و احترام نگذاریم و مقام و منزلت آنان را ارج نهیم، نسل جوان الگوی خود را از کجا باید بگیرد؟ آیا نسل جوان باید الگوی خود را از خارج بگیرد؟ مسلماً خیر. دانشمندان بزرگی در این مملکت تربیت یافته و شاگردان متعددی همچون خود تربیت کردند. بنابراین ما باید نسل جوان را وادار کنیم که آنان را بشناسند، احترام کنند و از آنان الگو بگیرند. ما بسیار خوشبخت هستیم که توانستیم این رسالت را به انجام برسانیم. خوشبختانه مردم نیز تشویق کردند و علیرغم مشکلات متعدد همچون دوری راه در این مراسم بزرگداشتها همچنان حضور مییابند و این خود یک امتیاز برای این انجمن است خصوصاً که سخنرانان بزرگی نیز در این مراسم راجع به این مفاخر فرهنگی سخنرانی میکنند و حضار را به فیض میرسانند. این مجلس اختصاص به بزرگداشت بانوی فرهیخته و شاعر انقلابی دارد که من آثار ایشان را دیده و استفاده کردهام. خداوند او را غریق رحمت کند و در بهشتهای برین خود قرار دهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.