بازدید دکتر فردوس حاجیان با دکتر ادبی از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

تاریخ ایجاد : سه شنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۱ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز با رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به دیدار و گفتگو پرداخت.   در این دیدار که روز سه شنبه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۱ در محل انجمن صورت گرفت، دکتر فردوس حاجیان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و […]

تاریخ ایجاد :

سه شنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۱

adabiohajianرئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز با رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به دیدار و گفتگو پرداخت.

 

در این دیدار که روز سه شنبه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۱ در محل انجمن صورت گرفت، دکتر فردوس حاجیان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و عضو هیأت امنای دانشگاه های استان تهران ضمن بازدید از انجمن با دکتر محمد جواد ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، پیرامون همکاری­های دو جانبه دیدار و گفتگو کرد.

 در این بازدید که با حضور اعضای هیأت رئیسه و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی: دکتر علی اسماعیل زاده، معاون اداری و مالی؛ دکتر رحیمی، معاون پژوهش و فناوری؛ دکتر جوادی، مدیر کل پژوهشی؛ دکتر اکوان، رئیس مجتمع دانشگاهی ولیعصر (عج) وریاست دانشکده ادبیات علوم انسانی؛ خانم دکتر سلامت، مدیر کل آموزش؛ دکتر عقبایی، مدیر ارتباطات با صنعت برگزار شد، پس از بازدید از فضای انجمن و آثار مرتبط با مفاخر سنگ نوشته مربوط به پیشینه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی توجه همگان را به خود جلب کرد.

دکتر حاجیان با عنایت به بیتی که در بالای آن حک شده است:

هر که نه گویای تو خاموش به / هر چه نه یاد تو فراموش به

به ترجمه زیبایی از آن پرداخت و گفت: ما هر چه در این دنیا می نگریم از نشانه های وجود خداوند است که به آن حلول می گوییم و اینها همه نشان از یاد خداست.

عضو هیأت امنای دانشگاه های استان تهران همچنین گفت: با توجه به فرموده امام خمینی (ره) که «عالم محضر خداست، در محضر خدا معصیت نکنید» گفت: اگر من سخنور خوبی باشم اما یاد خدا نباشم یک انسان دروغگو و اهریمن هستم و اگر انسان در زندگی همه چیز را با یاد خدا داشته باشد همه چیز برایش فراهم خواهد بود و توضیح داد که هر که گویای خداست باید زنده باشد و هر که حرف می زند و گویای خدا نیست باید خاموش باشد و سکوت کند.

دکتر حاجیان اظهار داشت: این تفسیر یک تفسیر هژمونیک است و باید به عمق و استخوان شعر نفوذ کنیم و از آن ترجمه های زیادی را بیرون آوریم.

در ادامه، طی بازدید از کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، مسئول کتابخانه طی توضیحاتی گفت: کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سال ۱۳۴۶ با ۱۰۶ جلد کتاب بنیانگذاری شد که هم اکنون ۴۰۰۰۰ کتاب مربوط به مشاهیر و مفاخر ادبیات، تاریخ و جغرافی را شامل می شود.

در کتابخانه نمونه هایی از نسخ خطی موجود در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که از آن جمله می‌توان به «لیلی و مجنون» اشاره کرد که مربوط به دوران صفویه، یعنی حدود ۴۰۰ سال پیش و به خط میرعماد به کتابت در آمده است. همچنین «کنزالرموز» از امیرحسین هروی مربوط به دوره صفویه و «کلیات سعدی» که در ۹۵۳ قمری نوشته شده به مهمانان گرانقدر معرفی شد که استاد حاجیان از این کتابها به عنوان کتابهای بی‌نظیر و گرانبها یاد کرد.

مسئول کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اضافه کرد: در این کتابخانه حدود ۲۰۰ جلد نسخه خطی داریم که ۵ نسخه قدمتی بسیار کهن دارد از جمله لیلی و مجنون که در کتابت آن از آب طلا استفاده شده است.

دکتر حاجیان در بازدید از تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن که نمادی برگرفته از معماری بیزانس و ایتالیاست، اظهار داشت: در رم شرقی که هنرمندان اجازه ورود به کلیسا و کشیدن نقاشی داشتند، پاپ اعظم معروف به گریگوری کبیر، در مقابل همگان به اسقف ها و کشیش ها می گوید: چگونه می توان علم را به انسانها و بیسوادان مومن آموزش دهیم؟ آنها جواب دادند: با الفبا برای باسوادان و با نقاشی برای بیسوادان که این امر خود سبب ورود هنر به کلیسا و کشیدن نقاشی توسط آنان و آموختن علم به دیگران شد.

دکتر حاجیان در ادامه تاکید داشت: قرآن نباید بلا استفاده باقی بماند بلکه باید وارد زندگی مردم شود و از آن در زندگی بهره ببرند. با عنایت به فرمایش ولی فقیه که می فرمایند: به هنر و فرهنگ غنی اسلامی توجه شود ما باید به سمتی پیش برویم که مساجد ما به عنوان مکانهای ورود افتخار آفرینان باشد و به شکلهای عالی با استفاده از آموزه­های قرآنی مساجد را زیبا کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین ادبی در این دیدار گفت: فعالیتهای بسیاری در انجمن در راستای هدف والای این انجمن که همانا پاسداشت و تجلیل از مفاخر فرهنگی، علمی و مذهبی است، صورت می گیرد که با عنایت به این موضوع می توان انجمن را به عنوان یک جایگاه ویژه در عرصه مفاخر یاد کرد.

وی همچنین افزود: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی یک نهاد حاکمیتی است که در رأس هیأت امنای خود از جایگاه مقام عالی ریاست جمهوری بهره می برد و فضای فعالیت خود را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف می کند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از بسیاری از اساتید برجسته دانشگاه آزاد اسلامی یاد کرد و گفت: به دلیل ظرفیت بالای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی می توان همکاریهای مشترکی را در زمینه معرفی مفاخر و برگزاری همایشهای علمی، فرهنگی، هنری و مذهبی با یکدیگر ایجاد کرد.

دکتر ادبی با یادآوری این نکته که در ایران اساتید و بزرگانی چون ابن سینا، فردوسی، سعدی، خواجه نصیرالدین طوسی، شیخ بهایی، ملا هادی سبزوای و دکتر حسابی را در خود پرورش داده است، جهت برگزاری مراسم بزرگداشت این مفاخر، همکاری های فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی و انجمن را گامی مهم در بازشناسایی مفاخر فرهنگی به نسل جوان برشمرد.

همچنین دانشگاه آزاد اسلامی می تواند مرکزی را جهت گردآوری مفاخر فرهنگی از سراسر کشور تاسیس نموده و در آن به پرورش و حمایت از مفاخر کشور بپردازد.

ایشان تأکید کرد که با عنایت به نگاه مقام معظم رهبری به حوزه علوم انسانی می­ توان کرسی­ های نظریه پردازی با دانشگاه آزاد اسلامی را برقرار کنیم.

دکتر ادبی با عنایت به دیدگاه دکتر فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که نگاه دانش بنیان به کارها دارند گفت: نگاه دانش بنیان به مخاطب اگر نهادینه شود تأثیر فرهنگی بسیاری در جوانان خواهد داشت و افق های گسترده ای را در این راستا می توان پیش رو داشت.

در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین ادبی به طرح پیشنهاداتی برای همکاری های مشترک بین دانشگاه و انجمن پرداخت که از جمله می توان به برگزاری مراسم های بزرگداشت مفاخر فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی، ایجاد سرفصل­ های جدید مفاخرپژوهی و رشته ­های میان رشته ­ای در دوره کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، برگزاری کارگاه­ های آموزشی، کمک به تأسیس دانشکده الهیات صدرا با همکاری انجمن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و بنیاد حکمت اسلامی صدرا، انجام پژوهش­ های اجرایی و راهبردی در حوزه مفاخر فرهنگی، حرکت به سمت تدوین دایره المعارف مفاخر و حرکت به سوی تدوین کتاب واژگان علوم سیاسی شرق اشاره کرد.

دکتر حاجیان در ادامه سخنان خود افزود: در دوره مدیریت جدید و استانی شدن دانشگاه ها، استان ها می­ توانند مستقلا طرح ­هایی را پیشنهاد و به مرحله اجرا درآورند. بنابراین، این موضوع نیز ظرفیت های جدیدی را برای همکاری های مشترک ایجاد می­ کند.

دکتر حاجیان گفت: یقین دارم این دیدار یکی از مهمترین و حساس ترین دیدارهای علمی، پژوهشی و فرهنگی در این دوره مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی می باشد و همچنین یقین دارم که امروز در جایی نشسته ام که با تصدی و هدایتگری و راهبری عالمی دانشمند و فرزانه که هم تحصیلات حوزوی دارد و هم دانشگاهی به فعالیت می پردازد.

ایشان همچنین اظهار داشت: اعضای هیأت رئیسه ما در اینجا حضور دارند تا اهمیت آن برای عملیاتی کردن و پیگیری نظرات و طرح های پیشنهادی انجام شود.

دکتر حاجیان همچنین ادامه داد: در نشستی که روز گذشته با آیت­ الله سید محمد خامنه ­ای داشتیم پیشنهادی مبنی بر تأسیس دانشکده الهیات مطرح شد که از جناب آقای ادبی خواستار مساعدت و همکاری در زمینه و پذیرش مدیریت یکی از گروه های الهیات هستیم.

عضو هیأت امنای دانشگاه های آزاد تهران همچنین گفت: خوشحالم به عنوان هیأت امنای دانشگاه های آزاد تهران و خادم کوچک واحد تهران مرکزی در مکانی هستم که تمام دغدغه های رهبری و رئیس جمهوری در کشور، در جهت شناسایی و معرفی مفاخر و نخبگان فراهم آمده تا در آینده بار علمی و فرهنگی جامعه بر دوش آنان باشد.

ایشان در ادامه به آقای دکتر ادبی گفت: با درک شما و مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی(دکتر فرهاد دانشجو)، و با کنار هم قرار دادن خانواده، جامعه، دانشگاه و نخبگان -که هر یک قطبی به شمار می آیند- می توان به نقطه ثقل اینها که ابتکار، خلاقیت و بصیرت است، دست یافت.

عضو هیأت امنای دانشگاه های آزاد تهران گفت: تقاضا دارم در حمایت همه جانبه از مفاخر که همه یک میراث هستند، به گونه مادی و معنوی کمک کنیم تا بتوانیم آرمان هایی که چشم انداز آینده استان تهران هستند با تولید علم، فرهنگ و هنر در جامعه ایجاد شود. مطمئنم که در دوره جدید مدیریت دانشگاه با همکاری انجمن به کمک دو بال علم و عقل به سمت آینده ای روشن گام برمی داریم.

حاجیان در پایان با عنایت به فرموده امام خمینی(ره) که آیت الله مطهری روشنفکر است ولاغیر گفت: می‌توان بین حوزه و دانشگاه و دانشکده الهیات پیوندی ناگسستنی برقرار کرد که با پویایی و برگزاری کرسی های هم اندیشی به گونه ای پیش برویم که پرچم صلح و تمدن را بر فراز جهان بگسترانیم و زمینه را برای حضور آقا امام زمان (عج) فراهم کنیم.