ایرج افشار به قلم سید فرید قاسمی

تاریخ ایجاد : دوشنبه, ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ در مراسم نمایش فیلم مستند فرزانه فروتن ایران‌مدار ما از هفدهمین جلد از مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران رونمایی شد که به ایرج افشار پرداخته است. این کتاب که تألیف سید فرید قاسمی است از سوی خانه کتاب در پنج بخش نگاشته شده است: از تولد تا کتابشناسی […]

تاریخ ایجاد :

دوشنبه, ۲۵ اسفند ۱۳۹۳

iraj-afshar-be-ghalam-ghasemiدر مراسم نمایش فیلم مستند فرزانه فروتن ایران‌مدار ما از هفدهمین جلد از مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران رونمایی شد که به ایرج افشار پرداخته است.

این کتاب که تألیف سید فرید قاسمی است از سوی خانه کتاب در پنج بخش نگاشته شده است:
از تولد تا کتابشناسی
حیات کتابشناسانه
پس از کتابشناسی
آثار
پی نوشت
۶۰ سال از عمر ۸۵ ساله اشار با کتاب آفرینی و ناشران کتاب سپری شد. نخستین کتاب او را با عنوان نثر فارسی معاصر کانون معرفت در فروردین ماه ۱۳۳۰ چاپ کرد. با انتشار این کتاب افشار زندگی کتاب نگارانه خود را آغاز کرد و راه بیش از ۶۰ ساله‌ای را برای افشار رقم زد که راهگشای دیگران شد. افشار از حیث مجله نگاری پدر پیشه بود. نشریه نگاری ایرج افشار از روزنامه‌های دیواری دبیرستانی تا واپسین روزهای عمر، یک گستره ۷۰ ساله را در بر می‌گیرد که ۶۶ سال با حرفه‌ای گری گذشت.
پشت جلد کتاب آمده است: ایرج افشار با کتاب بالید، با کتاب زیست و با کتاب دیده از جهان فرو بست. وی را می‌توان کتابدوست، کتاب‌جوی، کتاب‌شناس، کتاب‌بان، کتابخوان، کتابدار، کتابخانه دار، کتاب پژوه، کتاب آفرین، کتاب‌پرداز، کتاب نویس و … و به طور کتاب ورزی به تمام معنا دانست که در تمام عرصه‌های مرتبط با کتاب اثرگذار بود. حدود ۳۰۰ تصحیح، تالیف و نگارش ۲۰۰۰ مقاله و گزارش در ۲۷۲ چاپکرده فارسی، ۱۶۷ مقدمه نگاری بر آثار دیگران، ۶۰ سال کتاب آفرینی و همکاری با ۱۲۳ ناشر، نظارت بر ۲۴ مجموعه انتشارات، ۶۶ سال تلاش مطبوعاتی و گردانندگی ۱۴ عنوان نشریه و دفتر ادواری که عمرشان به ۱۸۰ سال می‌رسد، اداره ۴ کتابخانه و یک مرکز پژوهشی، مدیریت ۵ مرکز انتشارات و یک نشر خصوصی از جمله خدمات اوست.
این کتاب در ۴۸ صفحه در سال ۹۳ از سوی خانه کتاب و مرکز کتاب پژوهی ایران منتشر شده است.