نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تاریخ ایجاد : شنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۲ جشن نامه استاد سید احمد حسینی اشکوری در ۱۲۲۴ صفحه بصورت مصور منتشر شد. حجتالاسلام و المسلمین سید احمد حسینی اشکوری که اکنون سن ۸۴ سالگی (قمری) را سپری میکند، یکی از پرکارترین فهرست نویسان نسخ خطی است. حجتالاسلام اشکوری سالها در نجف و سپس در ایران در کتابخانه آیت […]
جشن نامه استاد سید احمد حسینی اشکوری در ۱۲۲۴ صفحه بصورت مصور منتشر شد.
حجتالاسلام و المسلمین سید احمد حسینی اشکوری که اکنون سن ۸۴ سالگی (قمری) را سپری میکند، یکی از پرکارترین فهرست نویسان نسخ خطی است.
حجتالاسلام اشکوری سالها در نجف و سپس در ایران در کتابخانه آیت الله مرعشی و آیت الله گلپایگانی به نگارش فهرست نسخ خطی مشغول بود؛ در پانزده سال اخیر مرکز احیاء میراث اسلامی را در قم تأسیس کرد که در حال حاضر هزاران نسخه خطی و عکسی در آن نگهداری میشود.
به منظور بزرگداشت ایشان جشننامه ای به کوشش رسول جعفریان در بیش از هزار صفحه تهیه و تدوین شده است .
رسول جعفریان در مقدمه خود بر این کتاب نوشته است: و اما این مقدمه برای آن بود تا از نقش استاد حجه الاسلام و المسلمین سید احمد اشکوری به عنوانی جزئی از کل سخن بگوییم. مردی که بخشی از تجربههای علمی خود را از عراق به ایران آورد و در مسیری متفاوت با آنچه فقیهان و اصولیین و دیگران داشتند، مسیر را ادامه داد. اولین بار ایشان را در اتاقشان در طبقه دوم کتابخانه آیت الله مرعشی دیدم، سال ۱۳۷۰، یک روحانی شیک پوش، آرام و منظم که هر روز سر وقت به کتابخانه میآمدند، تعدادی نسخه خطی از مخزن به اتاقشان میبردند و فهرست آنها را با روشی که از دیرباز بر آن اساس مینوشت، و بعد از آن نیز، با خط بسیار خوش و یک دست تحریر میکردند. فیشهای بسیار منظم و مرتب.
وی در ادامه نوشته است: از نظر کمیت میتوان گفت هیچ کس به اندازه آقای اشکوری در فهرست نویسی نسخ خطی در ایران تلاش نکرده است. به لحاظ کیفی نیز فهرست های ایشان به طور معمول حاوی نکات بدیع و جالبی است که مراجعان را به سمت و سوی برخی از پژوهشهای تازه راهنمایی میکند.
به علاوه، باید اذعان کرد که نه تنها در فهرست نویسی که با تأسیس مرکز احیاء میراث اسلامی، کاری سترگ در جمع آوری نسخ خطی، فراهم آوردن تصاویر از نسخ خطی از گوشه و کنار دنیا، صحافی زیبا و به یادماندنی آنها و رفتن به سفرهای متوالی برای غنی ساختن این مجموعه انجام شده است. در واقع، میتوان آقای اشکوری را از مبتکران در این حوزه برشمرد. اکنون و با تأسیس موزه موزه نوشت افزار، باید از گام تازه و ابتکاری دیگر ایشان در حوزه نیز بر مجموعه کارهای ابتکاری ایشان افزوده شده است.
جعفریان اشاره کرده است: در زمینه فعالیتهای مربوط به نسخ خطی، بدون شک، تلاشهای ایشان، یکی از جدیترین، پردوامترین و منظمترین کارهایی است که صورت گرفته است، هر چند ممکن است نقادان این حوزه، ایراداتی در این باره داشته باشند که امری عادی و طبیعی و تقریبا عمومی است.
کارهای ایشان در حوزههای دیگری هم ادامه یافت. تصحیح بسیاری از متون، تهیه برخی از کتابشناسیهای تخصصی، نگارش تراجم علما به خصوص کار تراجم الرجال که حاوی مطالب بدیع در شرح حال علمای پیشین است و بسیاری از آثار دیگر، همه حکایت از تلاشی دارد که منهای چاپ آن متون، بر گسترش این دانش در حوزه علمی شیعه در قم تأثیر گذاشته و آن را وسعت بخشیده است.
این کتاب از سوی انتشارات علم به کوشش رسول جعفریان منتشر شده است.
مراسم پاسداشت حضرت استاد اشکوری در هفتههای آینده که خبر دقیق آن اعلام خواهد شد، در تهران و توسط خانه کتاب و همکاری چند مرکز دیگر برگزار خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.