نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
حکیم فردوسی طوسی شاعر گرانقدر حماسه سرای ایران است که «شاهنامه» او اثری جاودانه و ماندگار در سپهر زبان و ادبیات فارسی است. این شاعر عالی مقام جایگاهی رفیع و تأثیری شگرف در فرهنگ و ادبیان ایران دارد تا جایی که در تقویم رسمی کشور روز ۲۵ اردیبهشت ماه را به عنوان «روز ملی بزرگداشت […]
حکیم فردوسی طوسی شاعر گرانقدر حماسه سرای ایران است که «شاهنامه» او اثری جاودانه و ماندگار در سپهر زبان و ادبیات فارسی است.
این شاعر عالی مقام جایگاهی رفیع و تأثیری شگرف در فرهنگ و ادبیان ایران دارد تا جایی که در تقویم رسمی کشور روز ۲۵ اردیبهشت ماه را به عنوان «روز ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» نامیده اند.
پرواضح است که شاهنامه فردوسی هم از حیث کمیت هم از جهت کیفیت ازجمله مهمترین آثار درادبیات و نظم فارسی است و باید گفت یکی از شاهکارهای ادبی جهان است.
فردوسی، حکیم و شاعری توانا بود که با ارائه مهمترین اثر خود، شاهنامه، موجبات احیاء و ابقای تاریخ و فرهنگ ملت ایران را فراهم آورد و این مهم نشان دهنده آن است که او زنده کننده آثار گذشته ایرانیان است، چه اینکه سروده است:
بسی رنج بردم در این سال سی
عجم زنده کـردم بدیــن پــــارسی
دراین میان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، انجمن آثار ملی نامیده می شد عهده دار مرمت ابنیه تاریخی و ساخت و نگهداری از تندیس ها و سردیس های مفاخر فرهنگی بود و دراین راستا در سال ۱۳۴۷ شمسی ساخت مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی را به مرحوم استاد ابوالحسن خان صدیقی سپرد.
این استاد فقید از شاگردان کمالالملک بود که در انداختن رنگ به جان بوم و خلق تصاویر بدیع و ساخت مجسمه بزرگان فرهنگی ایران و جهان، ذوق زاید الوصفی داشت.
تراش پیکره فردوسی تا سال ۱۳۵۱ شمسی به طول انجامید و پس از آن از بندر «جنوا» تا «خرمشهر» حمل و در نهایت این مجسمهی ۵/۶ تنی در پاییز همان سال در میدان فردوسی تهران نصب شد.
مرحوم استاد ابوالحسن صدیقی شش پیکره از «فردوسی» ساخت که دو اثر در خارج از ایران و دو اثر دیگر در مشهد و تهران (میدان فردوسی) نصب شده اند، همچنین دو پیکره از شش پیکره نیز سرنوشتی نامعلوم دارند.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ضمن گرامیداشت روز ملی حکیم فردوسی طوسی، به رسم یادبود تصویر یک سند تاریخی، حاوی یک برگ نامه به دستخط مرحوم استاد ابوالحسن خان صدیقی خطاب به رئیس وقت هیأت مدیره انجمن آثار ملی ( مفاخر فرهنگی) پیرامون مجسمه فردوسی را به مخاطبین گرانقدر انجمن تقدیم مینماید.
شایان ذکر است انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به مناسب روزهای ملی بزرگداشت فردوسی و خیام نیشابوری همایش بین المللی «حکیمان خراسان؛ از حکیم طوس تا حکیم نیشابور» را دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۱۶:۰۰ در فضای مجازی برگزار میکند.