غلامعلی حداد عادل در آئین بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی(ره) گفت:

آیت الله مرعشی نجفی؛ فرهنگی‌ترین مرجع تقلید زمان

آئین بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی آیت‌الله العظمی سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی(ره)، فقیه و رجال شناس برجسته شیعی یکشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۱ به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در تالار قلمِ مرکز همایش های بین المللی این کتابخانه برگزار شد. در این مراسم که با […]

آئین بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی آیت‌الله العظمی سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی(ره)، فقیه و رجال شناس برجسته شیعی یکشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۱ به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در تالار قلمِ مرکز همایش های بین المللی این کتابخانه برگزار شد.
در این مراسم که با حضور جمع زیادی از استادان حوزه و دانشگاه، پژوهشگران و خانواده این مرجع عالمِ صمدانی برگزارشد، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، آیت الله استادی عضو شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم، منوچهر صدوقی سها استاد و پژوهشگر حکمت و عرفان اسلامی و سید محمود مرعشی نجفی رئیس کتابخانه آیت الله مرعشی به ایراد سخن پرداختند.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین نکوداشت گفت: حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی از مفاخر فقاهتی دوران ما بودند و مجاهدت و فعالیت‌های علمی شبانه روزی داشتند. ایشان در کنار برجستگی های فقهی، اخلاقی و اصولی، به شدت مردمی بودند و در یک دوره ویژه، ارتباط گسترده ای با آحاد مردم داشتند.
او تصریح کرد: ما در جمهوری اسلامی و در دوره حاکمیت دین در عرصه تعاملات اجتماعی باید به معرفی چنین الگوهایی بپردازیم و نسل امروز ما باید بدانند، این مواریث ارزشمند، همانند کتابخانه مرحوم آیت‌الله مرعشی نجفی با چه مشکلاتی جمع آوری شده است و اگر این مشکلات ومصائب، مستند نبود، باور آن دشوار بود که یک انسان با چنین انگیزه ای به این حوزه ورود کرده است تا برای نسل فعلی و آینده، مواریث فرهنگی را حفظ نماید؛ این مجاهدت بزرگ را این مرد عالی مقام انجام داده اند.
محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این آئین به ایراد سخن پرداخت و گفت: مرحوم آیت الله العظمی آقای مرعشی نجفی «طاب ثراه» از نوادر روزگار ما به شمار می آمدند و نه تنها نقش او در مرجعیت رسمی شیعه ستودنی است بلکه همت بلنـد و از خودگذشتگی کم نظیـر ایشان در امر توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی و ارتقاء سطح مطالعاتی بر کسی پوشیده نیست و از همه مهم تر آن است که زیست ساده و بی آلایش و سلوک زاهدانه و عارفانه آن مرد بزرگ می تواند سرمشقی سترگ برای همیشه ما باشد.
او تأکید کرد: به حق که جهان اسلام و عالم انسانی برخود می بالد که فرزانه ای روحانی با عشق و علاقه ای طولانی، همه عمر و اندوخته خویش را در خدمت به بالندگی و باروری فرهنگ و ادب بکار بست و در این باره از هیچ کوششی فروگذاری نکرد.
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیگر استاد حاضر در این برنامه بود. او طی سخنانی گفت: سلوک فرهنگی مرحوم آیت الله مرعشی نجفی بسیار مهم است. طبیعتا هر یک از مراجع تقلید خصوصیت منحصر به فردی دارند که به نظر من در اندیشه و رفتار ایشان جنبه فرهنگی بودن بسیار پررنگ است و ایشان در شمار فرهنگی ترین مراجع تقلید بودند.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: از آیت الله مرعشی نجفی می توان دو درس بزرگ گرفت؛ اول اینکه دیوار و حائل میان حوزه و دانشگاه را نباید به رسمیت شناخت و دوم اینکه باید همواره نقد و نقادی ما مودبانه و منصفانه باشد.
گفتنی است در این مراسم، پس از اهدای لوح سپاس و تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به خانواده آیت الله العظمی مرعشی نجفی؛ از کتاب زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی این عالم فرزانه که به همت انجمن منتشر شده است نیز رونمایی شد.